Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής και το Sotchi


 
 Θεατής υψώνει σημαία από τον Καύκασο, την περιοχή που υπέστη μια άνευ προηγουμένου γενοκτονία από την τσαρική Ρωσία έως τον Στάλιν (και ως σήμερα).


 Σημαία της Αντιγκέα* (από τη λέξη "Αντι-γή")
Ομοσπονδιακό κρατίδιο της Ρωσίας όπου βρίσκεται το Σότσι


Το πολιτικό σύστημα άρχισε να ξεδοντιάζει την "Χρυσή Αυγή" μετά από την διεθνή κατακραυγή και με μια δίχρονη καθυστέρηση πραγματικά "εγκληματική". Αν για τους φόνους, τους θανάσιμους ξυλοδαρμούς και τις εκατοντάδες βιαιοπραγίες είναι ηθικοί αυτουργοί ο Fuhrer Μιχαλολιάκος και ο υπαρχηγός του, αναρωτιέμαι τι είναι όλοι αυτοί που επί τόσο καιρό ανέχτηκαν την παραβατική τους δράση;
Εν ολίγοις το πολιτικό σύστημα, επειδή δεν θέλει να προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή του χρησιμοποιεί το ξήλωμα της Χ.Α. ως άλλοθι.Σαν ξεκάρφωμα. Ως προς αυτό έχουν δίκιο να γαβγίζουν τα φασισταριά στη φυλακή. Το έχουμε ξαναπεί:μισές αλήθειες ίσον ολόκληρα ψέμματα. Ο τόπος δεν αντέχει κι άλλη υποκρισία. Το νέο ξεκίνημα που απελπισμένα διεκδικεί η χώρα δεν επιτυγχάνεται χωρίς το σάρωμα του σάπιου πολιτικού συστήματος. Εκτός κι αν όλοι οι ένοχοι συμποσούνται στο Τσοχατζόπουλο και τον Παπαγιωργόπουλου. Τα ίδια φθαρμένα και διεφθαρμένα πρόσωπα δεν αξίζει να ηγούνται της εθνικής προσπάθειας για διέξοδο από την κρίση. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά από τις αιματηρές θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί, σχεδόν αποκλειστικά, τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό ακριβώς όταν οι χρυσαυγίτες φώναζαν στους κυβερνητικούς βουλευτές "Σκάστε κλέφτες", οι τελευταίοι χαμογελούσαν αμήχανα σαν αρσακειάδες.
Χτες Σάββατο πήγα την κόρη μου να δει την αφή της ολυμπιακής φλόγας στο Καλλιμάρμαρο για τους χειμερινούς του Σότσι στη Ρωσία. Μου έκανε τεράστια εντύπωση πως οι πέντε περίπου χιλιάδες θεατές χειροκρότησαν θερμά την εμφάνιση της Γαλανόλευκης αλλά υπήρξε εύγλωττη παγωμάρα κατά την είσοδο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Δυστυχώς ο κ. Παπούλιας δεν νομίζω πως συμβολίζει πια το έθνος αλλά το διάτρητο και διαβλητό πολιτικό σύστημα. Είναι κι αυτός ένας από εκείνους και δεν διαθέτει το κύρος που απαιτεί η σημερινή, κρίσιμη συγκυρία. Ένας τέτοιος θεσμός, έχω την γνώμη, δεν αντέχει ασήμαντους εκπροσώπους. Ο κόσμος, ακόμη, σέβεται τα εθνικά σύμβολα. Γραπώνεται από αυτά σαν τη τελευταία σανίδα αξιοπρέπειας, υπολήπτεται τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά απαξιώνει τα πρόσωπα. Αυτό επιβεβαίωσα χτες στο Παναθηναϊκό στάδιο. Αυτό υπήρξε εξ άλλου και το κυριότερο επιχείρημα της Χρυσής Αυγής για να ρυμουλκήσει τις αποπροσανατολισμένες μάζες. Και είναι λυπηρό πως το επιχείρημα αυτό ισχύει ακόμα...








ΥΓ. 1 Άσχετο: Τι συγκλονιστικός στοχαστής ο κ. Κεδίκογλου. Και τι καλός μάγειρος! Καταπληκτική σούπα η νέα ΕΡΤ του.
ΥΓ. 2 Στα σοβαρά τώρα: τι εξαιρετικές φωνές διαθέτουν η κυρία Κελεσίδου και ο κύριος Πλατανιάς της ΕΛΣ. 

*Η Δημοκρατία της Αντιγκέα (Ρωσικά Респу́блика Адыге́я , Αντιγκεϊκά Адыгэ Республик) είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, υπαγόμενο στο Νότιο Διαμέρισμα. Βρίσκεται στους πρόποδες του Καυκάσου και περιβάλλεται από το Κράι Κρασνοντάρ.
Πρωτεύουσα της Αντιγκέα είναι η πόλη Μαϊκόπ (156.931 κάτ. το 2002). Η γενική σχέση αστικού προς αγροτικό πληθυσμό είναι 1 προς 1.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2002, κυρίαρχες εθνότητες είναι οι Αντίγκε (24,2%) και οι Ρώσοι (64,5%). Υπήρξαν επίσης 1.726 κάτοικοι (0,4%) που δήλωσαν Έλληνες.

3 σχόλια:

  1. Από κάποια γραπτά μου:

    Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μέγας τελετάρχης στο πανηγύρι που οργανώνει
    η δημοκρατία της οικονομίας.
    (Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία την ψήφο την κέρδιζες με τον λόγο και όχι το πουγκί )
    Παναγής Αντωνόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ,είδατε τον ευσεβή αγιασμό στην Βουλή;Ποιός Μεσαίωνας,καλέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σημείο μη επιστροφής, η επιλογή, οι αρμοδιότητες της Δικαιοσύνης. Για τα λοιπά χρειάζεται πολιτική
    http://aftercrisisblog.blogspot.com/2013/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή