Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Της μοναξιάς και του Τσακαλώτου


Lussan, Gard, France


- Γιατί φοβάσαι τη μοναξιά;
- Ποτέ δεν έρχεται μόνη.



ΥΓ 1: Δε χαιρόμαστε που έχουμε τόσο δικαιωθεί για τους γιάπηδες της Αριστεράς τύπου Βαρουφάκη. Πρέπει πάντως να είμαστε από τους πρώτους που επισημάναμε το τόσο νοσηρό φαινόμενο. Σε αντίθεση με άλλους που θαύμαζαν απεριόριστα τον επικίνδυνο αλαζόνα. Ο Τσακαλώτος πάλι εμπνέει εμπιστοσύνη και πολιτεύεται με μετριοπάθεια. Υπενθυμίζουμε πως και οι δυο είναι επιλογές του Αλέξη...
ΥΓ 2: Και για να μην αυτομαστιγωνόμαστε μόνο, φίλε, παλιέ συμμαθητή, σύντροφε και συνάδελφε Μιχάλη Σπουρδαλάκη: το ΕΚΠΑ είναι σε υψηλότερη θέση σύμφωνα με την κατάταξη του Shanghai (http://www.shanghairanking.com/fr/ARWU2015.html) από το Πανεπιστημιο του Τέξας στο Ντάλας. Βλέπετε, μπαρούφες παράγονται και στις ΗΠΑ. 
Θέλετε, τώρα, να μετρήσουμε τις αποτυχημένες αν και ακριβοπληρωμένες αναλύσεις των Galbraith υιού, Krugman, Stiglitz και Σια; (Γειά σου Σία Κοσιώνη!) Πρόκειται για τον αφ´ υψηλού, και για αυτό λανθασμένο, τρόπο με τον οποίο η Αμερική ερμηνεύει την Ευρώπη. Κατ´ ουσίαν ο Βαρουφάκης υπήρξε his master's American voice στο σκληρό πυρήνα του ευρώ.
ΥΓ 3: Τι κολοσσός γνώσεων ο Νικήτας Κακλαμάνης! Σε κόντρα του με τη Ζωή, αναφερόμενος στην Παρθένο της Ορλεάνης, την Ζαν ντ´Αρκ, την απεκάλεσε Ιωάννα της Ασσίζης. Την μπέρδεψε προφανώς με τον Άγιο Φραγκίσκο, τον Αδελφό Ήλιο. Αδελφές, αδελφοί, παρθένες και παλικάρια γίναμε, ξανά, μαλλιά-κουβάρια. 

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ. Στεφανίδη,

    Μία σημείωση μονάχα:
    Ο Βαρουφάκης δίδασκε ως επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin, το οποίο βρίσκεται στη 37η θέση του αξιολογικού καταλόγου που παραθέσατε. Όχι σε αυτό του Dallas (355η θέση, εν σχέσει με την 334η θέση του Ε.Κ.Π.Α.). Βλ. ενδεικτικά: (https://yanisvaroufakisgr.wordpress.com/about/) & (http://news.utexas.edu/2015/01/28/yanis-varoufakis).

    Επιπλέον, το εν λόγω Πανεπιστήμιο για το 2015 έλαβε τις ακόλουθες θέσεις σε άλλες λίστες κατάταξης:

    1) THE: 28η, ενώ το ΕΚΠΑ λείπει, (https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/world-ranking#/sort/0/direction/asc).

    2) Webometrics: 15η, (http://www.webometrics.info/en/world). Το Ε.Κ.Π.Α. στην 303η, (http://www.webometrics.info/en/world?page=3).

    3) CWUR: 30η, (http://cwur.org/2015/) , ενώ το ΕΚΠΑ στην 301η. Μάλιστα, το Ε.Κ.Π.Α. εξέδωσε και σχετική Ανακοίνωση: http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/anodos-toy-e-k-p-a-kata-30-8eseis-se-die8ni-katata3h-panepisthmiwn-para-tis-gnwstes-dyskolies-23-07-2015.html

    4) Για το 2014: QS: 79η, (http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2014#sorting=rank+region=+country=+faculty=+stars=false+search=). Το Ε.Κ.Π.Α. στην 493η θέση.

    ΥΓ: Ο Βαρουφάκης έκανε δραματικά λάθη κατά τη διαπραγμάτευση, ωστόσο ως θεωρητικός της Οικονομίας δεν είναι άσχετος. Άλλο οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται από πολιτικούς μέσα από διαδικασίες πολλαπλών συσχετισμών.

    ΥΓ2: Ο ίδιος μάλιστα έχει δηλώσει (ευθαρσώς) από το 2012 ότι θα παραιτηθεί από το Ε.Κ.Π.Α. και θα πάει μαλλον προς Αμέρικα πλευρά, (βλ.: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=14322), μόλις βεβαιωθεί ότι το γνωστικό του αντικείμενο θα επαναπροκηρυχθεί ώστε να διορισθεί ένας νέος επιστήμονας σε αυτό και για να μην πάει χαμένη η θέση του, διότι ο μισθός του Ε.Κ.Π.Α. δεν φθάνει πλέον για να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Μέχρι τότε κάνει χρήση συνεχόμενης εκπαιδευτικής άδειας στην οποία βρίσκεται από το 2011/2012, (είχε να πάρει εκπαιδ. άδεια από το 2003 και την πήρε σωρευτικά) και την οποία θα μετατρέψει σε άδεια άνευ αποδοχών. Βέβαια, στο ενδιάμεσο εξελέγη βουλευτής...

    ΥΓ3: Κι όλα αυτά για να μην καταλήξει να γίνει άλλος ένας Παπαδήμος ο οποίος τελούσε υπό αναστολή καθηκόντων επί 22 ολόκληρα χρόνια!, από το 1993! Ο Βαρουφάκης μάλιστα τού είχε προτείνει το 2010 (Βλ.: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=4016) να παραιτηθεί από τη θέση του Καθηγητή στο Ε.Κ.Π.Α. την οποία κρατούσε σε ομηρία. Ο Παπαδήμος σιγά που θα τον άκουγε βέβαια! Συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι από το Ε.Κ.Π.Α., θα παίρνει και τη σύνταξη τού..., υπό διαρκή αναστολή 22 ετών, πανεπιστημιακού! Με τις υγείες μας!

    Προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αξία του έργου ενός επιστήμονα ανθρωπιστικών επιστημών, πέραν των προφανών σε ποια πανεπιστήμια φοίτησε, με ποια μέσα (υποτροφίες, προσωπική εργασία ή χρήματα έτοιμα συγγενών), σε πόσες χώρες (σε μία ή σε πολλαπλές), σε ποια γλώσσα (στην ευκολία της μητρικής ή όχι) και την δυσκολία εισαγωγής αλλά και αποπεράτωσης των σπουδών ιδίως των διδακτορικών, είναι οι βιβλιογραφικές αναφορές των κάθε άρθρων που ο κάθε επιστήμονας δημοσιεύει και συνάμα η παγκόσμια ερευνητική επιρροή του περιοδικού που αυτός δημοσιεύει. ΥΓ. Το ποσοστό εισαγωγής για διδακτορικό στα καλά αμερικάνικα πανεπιστήμια είναι λιγότερο του 2%. Στην Ελλάδα είναι 100%, όπως και σε άλλες χώρες, Γαλλία κλπ... Διδακτορικό σε καλό αμερικάνικο πανεπιστήμιο είναι το ποιο δύσκολο εγχείρημα που μπορεί κάποιος να καταφέρει ή να προσπαθήσει να καταφέρει.
    Τα περισσότερα είναι αναγκαστικά πενταετούς διάρκειας, με πολλαπλές εξετάσεις γραπτές, προφορικές, αναγκαστική διδασκαλία και εξέταση για το επίπεδο διδασκαλίας, και μετά στο τέλος όλων αυτών ξεκινά κάποιος να προτείνει κάποιο διδακτορικό θέμα. Επιπλέον η γνώση 4 γλωσσών στο ανώτατο δυνατό επίπεδο είναι βασική προϋπόθεση ακόμη και για την αίτηση για πιθανή (απίθανη, λόγω του ασύλληπτα μικρού ποσοστού αποδοχής) αποδοχή στο διδακτορικό πρόγραμμα. Αλήθεια πόσο διεφθαρμένο είναι κάποιος να παίρνει διδακτορικό στο τμήμα ενός πανεπιστημίου με επόπτες αυτού του τμήματος και μετά να παίρνει θέση στο ίδιο τμήμα, του ίδιου πανεπιστημίου και με κριτές για την επιλογή στη θέση είτε τους επόπτες του είτε άτομα που είναι συνεργάτες και συνάδελφοι των εποπτών του, (δηλαδή η επιλογή τους επηρεάζεται); Αυτά όλα κύριε Στεφανίδη δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή