Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Ιουνίου 2007

Μπουκίτσες

Σ'ένα δημοτικό των ΗΠΑ ζητήθηκε από τους μαθητές να ζωγραφίσουν ένα κοτόπουλο. Κι αυτοί το σχεδίασαν με τη ζελατίνα· του σούπερ μάρκετ...

* Το συμπέρασμα πάλι με την ελληνική τηλεόραση είναι πως ουδείς μπορεί πια να γελοιοποιήσει κανέναν. Και πως, όσο πιο σοβαροφανής παρουσιάζεται ο κάθε κ. Τίποτε, τόσο πιο εκτεθειμένος είναι κατά βάθος.

* Δραματική βελτίωση των συγκοινωνιακών συνθηκών μετά την έναρξη των αυστηρότερων μέτρων της Τροχαίας καθ' άπασαν την επικράτεια. Τώρα όλοι μιλάνε στα κινητά κρύβοντας τη συσκευή με το ένα χέρι και κρατώντας την με το άλλο. Το τιμόνι πηδαλιουχείται με το τρίτο άκρο. Οσων έχουν.

* Απόλυτα ικανοποιημένος από το Σύστημα Υγείας, την απονομή Δικαιοσύνης, την αξιοκρατία, την Παιδεία, την τηλεόραση, τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, την κοινωνική πρόνοια, τις ευκαιρίες εργασίας, το Ασφαλιστικό, το δημοκρατικό ήθος και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας, το υψηλό, τέλος, επίπεδο των κρατικών υπηρεσιών, αλλά και την εξάπλωση των δραστηριοτήτων τού, επίσης κρατικού, τζόγου..., είμαι έτοιμος να ξαναψηφίσω όσους μου επιδαψίλευσαν την ανωτέρω ποιότητα ζωής.

* Μήπως είμαι ο ορισμός του μαλάκα; (Με την καλή έννοια).

* Και βέβαια η δημοκρατικότητα των φορέων της εξουσίας κρίνεται από το εάν καλείται ένα, από αυτούς διορισμένο, μέλος επιτροπής, ή αν αποκλείεται σιωπηρά από τις διαδικασίες, επειδή άσκησε κριτική και διατύπωσε απόψεις που δεν άρεσαν στον φορέα. Ετσι όμως δεν προάγεται τίποτε και δεν επιχειρείται καμία ρήξη.

* Βλέπετε, η εξουσία συναινεί στην αυλή αλλά όχι στον διάλογο ή τη διαφωνία. Στους Χατζηαβάτες και τους μεταλλαγμένους Καραγκιόζηδες. Που κάποιοι πονηροί τούς αποκαλούν «συμβούλους».

Το ΠΑΣΟΚ δέκα χρόνια με είχε στο ψυγείο αποκλείοντάς με από κάθε δραστηριότητα εντός ή εκτός της Εθνικής Πινακοθήκης. Η Ν.Δ., τώρα, δεν σέβεται καν τις υπογραφές που η ίδια έβαλε.

* Ετσι, εκλήθην μία και μόνη φορά στο συμβούλιο του Διεθνούς Κέντρου Δελφών και μιάμιση στο Εθνικό Συμβούλιο Μουσείων. Κι έπειτα πάπαλα. Να μην παίρνω και πολύ θάρρος.

* Αγαπητέ Μπομπ, με τι μάρκα σφουγγαράκι σβήνετε τις αποφάσεις σας τις ίδιες; Εκτός κι αν οφείλω εκ των προτέρων να συναινώ προς τις όποιες αυθαιρεσίες ή αφέλειες του γκουβέρνου.

* Είπαμε: Μαλάκας, αλλά όχι και τόσο.

* Δεν βαριέστε, το Σύστημα παραμένει κραταιό όταν αναπαράγεται μέσα στο αμνιακό υγρό των συναινέσεων και τον χυλό των ομοιοτήτων. Οι αντιθέσεις το βραχυκυκλώνουν. Αφήστε που παρακωλύουν και την πέψη. (Αυτό που, κατά περίπτωση, ονομάζεται light δημοσιογραφία.)

* Δηλαδή, ο κ. Χατζηνικολάου και ο κ. Κάτμαν ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο; Αποκαλυπτικό!

* Μιλώντας για ομοιότητες, και επειδή οι πάντες αναγνωρίζουν πόσο μοιάζουν Κωστάκης και Γιωργάκης, είναι για μένα ηλίου φαεινότερο πως θα (ξανα) κερδίσει ο Κωστάκης. Επειδή, όπως είπε και ο ποιητής, «έχει τη μέση της - και η άκρη-άκρη».

* Αν με εννοείτε. (Που με εννοείτε.)

Κατά τ' άλλα, μετά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αυστραλία, ο πρωθυπουργός αντέστρεψε θριαμβευτικά το επίτευγμα του Ελ. Βενιζέλου με τη συνθήκη των Σεβρών. Εκείνος έκανε την Ελλάδα χώρα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών και ο κ. Καραμανλής των πέντε ηπείρων αλλά των δύο θαλασσών: Ιονίου και Αργοσαρωνικού (με τη καλή έννοια).

* Λίγο πιο βαθιά έχει τσούχτρες και τουρκικά F 16.

* Αφού, λοιπόν, ευλόγησαν ο Πατριάρχης τον Σαμπρέλ και ο Μακαριότατος τους μαύρους τους μπασκετμπολίστες του ΠΑΟ, έστρεψαν έπειτα όλη τη θέρμη των προσευχών τους, ώστε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να παραμείνει ελληνορθόδοξο και η Fyrom να μην ονομαστεί «Μακεδονία».

* Είναι προφανές πως οι προσευχές των εισακούσθησαν.

* Και πως ο Κύριος διαθέτει άφθονο χιούμορ...

* Επίσης, ο Μακαριότατος, εκπροσωπών τη Δεξιά αλλά και την καραδεξιά του Κυρίου (με τη Βίβλο, τ' απόκρυφα Ευαγγέλια, το Ευαγγέλιο του Ιούδα και τα κείμενα της 17Ν), πιστοποίησε επισήμως πως ο ΣΥΝ δεν υπερβαίνει το 2% των ψηφοφόρων (του Κυρίου).

* Επειτα απ' αυτό, προσελήφθη ως Προκαθήμενος και της Metron Analysis αλλά και ως Μέγας Λογοθέτης της AGB και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

* Κατόπιν όλων τούτων, παρακαλείται ο Θεός να βάλει το χέρι Του (κατά προτίμηση σε φόρμα σφαλιάρας).

* Θρίαμβος, τέλος, η Art Athina, η Biennale Θεσσαλονίκης και το μεταμοντέρνο αφιέρωμα στον δύστυχο (Δισ) Εγγονόπουλο του ΜΜΣΤ.

Με το δήθεν και τη παρανόηση να κυριαρχούν. Και την κυρίαρχη κλίκα που επί χρόνια «κάνει παιχνίδι» να μην αντιλαμβάνεται καν σε τι αδιέξοδο έχει περιαγάγει την κατάσταση. (Περισσότερα από αύριο και για 3 Κυριακές στο «7» και στη στήλη μου «Επί πίνακι».)

ΥΓ.: Είναι δυνατόν με καλλιτεχνικά κυρίαρχο το γκέι λόμπι στην Ελλάδα να υποστηρίξει κανείς πως το αιδοίο μπορεί ν' αποτελεί καλλιτέχνημα;

ΥΓ. 2: Η εξουσία εξαγοράζεται με μοναξιά (Χ.Μ. Εντσενμπέργκερ).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/06/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου