Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή επιστολή στην κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα






Αγαπητή μου κυρία, αγαπητή συνάδελφέ μου, πλέον, και αγαπητή παλιά συντρόφισσα,

Σου γράφω αυτά τα δυο φιλικά λόγια και ως γονέας και ως πολίτης. Κατ´ αρχάς καλή χρονιά και επιτυχίες στα νέα σου ακαδημαϊκά σου καθήκοντα. Σε καμάρωσα από την τηλεόραση να σε ξεναγούν στο αμφιθέατρο που θα διδάξεις οι επικεφαλής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Αντιλαμβάνομαι τη χαρά και την περηφάνειά σου όπως επίσης αντιλαμβάνομαι την πικρία και τον θυμό χιλιάδων άλλων νέων ανθρώπων με τα δικά σου αλλά και με πολύ περισσότερα προσόντα οι οποίοι δεν "χώρεσαν" στο πρόσφατο νόμο που σε προβίβασε από δασκάλα της πληροφορικής στο δημοτικό σε διδάσκουσα στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι οι πάντες μιλούν, κακόπιστα αν θέλεις, για νόμο "Μπαζιάνα" εφόσον περισσεύουν και η καχυποψία, και ο φόβος για τις πράξεις ή τις παραλείψεις της "Πρώτης Φοράς Αριστερά". Και ποιος θα τους ψέξει γι’ αυτό μετά από τόσες παλινωδίες, ακυρώσεις, χαριστικούς συμψηφισμούς προς ημετέρους, νεποτισμό, κλπ.; Πως μπορείς να πείσεις όλον αυτόν τον θυμωμένο και αποκλεισμένο κόσμο, ότι οι ακαδημαϊκοί εκλογείς σου  δεν επηρεάστηκαν από την τόσο στενή σου σχέση με την εξουσία; Γιατί περί αυτού πρόκειται. 

Επαναλαμβάνω εδώ την άποψη που έχω διατυπώσει και παλιότερα. Ήταν πριν ένα χρόνο περίπου όταν προσπάθησα να ξεναγήσω και εσένα και τον Αλέξη και τον συνεχώς δύσθυμο υπουργό πολιτισμού στην έκθεση "Κόκκινο" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Φαινόσουν τότε ευτυχής πλάι στον πρωθυπουργό σύζυγο σου λες και όλα τα οράματα της γενιάς μου αλλά και της γενιάς σου ήταν η εξουσία σας ως αυτοσκοπός. Η εξουσία απογυμνωμένη από οποιαδήποτε ηθική ή αισθητική. Χωρίς ζωοποιά σύμβολα σαν εκείνα που προσπάθησε να οικειοποιηθεί χτες ο πρωθυπουργός στη Καισαριανή. Το πλοίο, αγαπητή Μπέτυ, που λέγεται Ελλάς βυθίζεται αργά, βασανιστικά. Μέσα σε λίγα, μόλις, χρόνια ξαναγυρίσαμε στις εξευτελιστικές συνθήκες εξάρτησης και πολιτικής πατρωνίας που ίσχυαν ήδη από το 1830 και την δημιουργία του "πρότυπου βασιλείου" (κατά την αείμνηστη Ελένη Σκοπετέα). Ό τι κατακτήθηκε στους δυο αιώνες ελεύθερου βίου, χάθηκε στην εποχή μιας από παλιά προαναγγελθείσης κρίσης. Κι αυτό είναι κάτι που θα βαρύνει τις επόμενες γενιές. Να γιατί σας κατηγορώ. Γιατί δεν έχετε συνείδηση Ιστορίας. 

Αγαπητή Μπέτυ, δεν υπάρχει αρκετή υποκρισία σε όλα αυτά; Όλοι σας μοιάζει να υποδύεστε τραγικούς ρόλους με μάσκες όμως κωμωδίας. Το λέω ευθέως. Η θέση σου ως συζύγου του πρωθυπουργού είναι απείρως σπουδαιότερη με απείρως πιο ουσιαστικά καθήκοντα από οποιαδήποτε ακαδημαϊκή τήβεννο. Είναι μια θέση πολιτική είτε θέλεις είτε όχι, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Η κάθε σου επιλογή, κάθε σου κίνηση, αποκτά τεράστια συμβολική υπεραξία έξω στη κοινωνία. Και βέβαια υπόκειται σε ανελέητη κριτική. Πρόκειται για την ίδια κριτική που κι εμείς ασκούσαμε στους έχοντες και κατέχοντες, κατηγορώντας τους για μικροαστισμό, φαρισαϊσμό και Life style. Και να τώρα που κι εμείς -εσείς δηλαδή- διακηρύσσετε μεν την ισότητα της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά στέλνετε όλοι, με προεξάρχοντα τον Φίλη, τα παιδιά σας σε ακριβά ιδιωτικά. Γουστάρετε τα ακαδημαϊκά οφίκια αλλά συγχρόνως αποκλείετε τα πανεπιστήμια από την αξιολόγησή, τον ανταγωνισμό, την αριστεία, καταδικάζοντάς τα σε παρακμή. Αντιλαμβάνομαι πόσο περήφανος ο σύζυγός σου με τις ακαδημαϊκές σου δάφνες. Αυτές όμως δεν ισοφαρίζουν το δικό του χειροπιαστό έλλειμμα παιδείας. Εκτός κι αν όλα εξαντλούνται στην επικοινωνιακή εκμετάλλευσή και στη δημιουργία εντυπώσεων, στο φαίνεσθαι και όχι στο είναι. (Χωρίς να μπερδέψουμε αυτή τη φορά τη σχέση του Χέγκελ με τον Ένγκελς)!

Περίμενα άρα από σένα προς χάριν ενός υψηλού συμβολισμού να αποστείς των προσωπικών σου φιλοδοξιών τιθέμενη αλληλέγγυα προς όλους αυτούς που διαθέτουν τις φιλοδοξίες αλλά όχι και τα μέσα. Θα έχεις όλο τον χρόνο να τις εκπληρώσεις μετά αποδεικνύοντας ότι πραγματικά τις αξίζεις. Με απογοήτευσες, λοιπόν, όπως με απογοήτευσε πολλάκις και ο σύντροφος σου (και ... σύντροφος του Πολλάκη). Θυμάσαι, άραγε, την έκθεση-αφιέρωμα στον Μποστ που είχα διοργανώσει ως επικεφαλής του τμήματος πολιτισμού του τότε Συνασπισμού; Γελάγαμε με τα σκίτσα του Μέντη που σάρκαζαν το εφήμερο της κάθε εξουσίας και η απατηλή αίσθηση αιωνιότητας που αυτή δημιουργεί. Και αφτό θα περάση. Ιδού το πρόβλημα. Το ότι περάσατε εν μιά νυκτί από τον Μποστ στον Γιάν Φαμπρ χωρίς τα αναγκαία, ενδιάμεσα στάδια. Εξ ου και η χρόνια κατάθλιψη του κυρίου υπουργού. Δεν σου κάνει εντύπωση πως ενώ όλη η κυβέρνηση χαμογελάει τρισευτυχισμένη ο κ. Μπαλτάς έχει ένα ξυνισμένο ύφος σαν να ήπιε λάβδανο; Είναι μάλλον γιατί αυτός ξέρει πως η διαφορά του Έγελου από τον Ένγκελς, δηλαδή του ιδεαλισμού από το ρεαλισμό, είναι κάτι περισσότερο από ένα ν.

Θα κλείσει λοιπόν και μάλλον θα κλείσει γρήγορα κι αυτός ο κύκλος της επανάστασης της γραβάτας και των βαρουφακισμών και θα μετράμε όλοι απώλειες και διαψεύσεις καταλογίζοντας ευθύνες και καταθέτοντας πικρίες. Θα μετράμε δυστυχώς και άλλο χαμένο χρόνο, σπαταλημένο ιδεοληπτικά και ανόητα. Τότε αγαπητή Μπέτυ, τότε, όταν βρίσκεσαι μακριά από την εξουσία, ξαναδιάβασε σε παρακαλώ αυτό το γράμμα το οποίο μάλλον τώρα θα προσπεράσεις. Και μάλιστα διάβασέ το στα δικά σου παιδιά μήπως αυτά τουλάχιστον αποφύγουν τα δικά σας ολέθρια λάθη. Τα λάθη της γενιάς μου και της γενιάς σας.

Μετά τιμής και μετ' ευχών προσωπικών.

ΜΣ

29 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Κύριε ΜΣ είπατε όσα θα θέλαμε να πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή και γενναία η επιστολή. Το «αφτό» να το καταπιούμε. Δημοτική είναι αυτή. Ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή. Αλλά αυτό το «μεθ' ευχών» μας έστειλε στην ΜΕΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ, λάθος μου! Ποτέ δεν θα εξοικειωθώ με το ηλεκτρονικό μαραφέτι. Το διόρθωσα ήδη. Το "αφτό" είναι Μποστ !

      Διαγραφή
  3. Πόσο δίκιο έχετε κύριε Στεφανίδη
    Και πόσο πάτο έχει ακόμα το βαρέλι
    Χρόνια τώρα
    Πριν την κρίση ή νέα τάξη πραγμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημιουργεί σύγχυση το "μεθ' ευχών", φίλε μου. Η ανορθογραφία τού Μποστ απευθυνόταν σε γνώστες της γλώσσας. Τώρα οι γνώστες σπανίζουν και οι λοιποί απλώς μπερδεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Μάνο, ντροπή να μπερδεύεται τον λαϊκισμό της δεξιάς των διαπλεκόμενων με την αλήθεια. Λόγω εισοδημάτων δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο και τα πηγαίνουν για λόγους ασφαλείας σε ιδιωτικά. Κρίμα γιατι κινηθήκατε ως ο τελευταίος των υποτακτικών της τάξης των γελοίων και διαπλεκόμενων που μας κυβερνούσαν. Κρίμα που κάνατε τον τουρίστα ...και στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Υπήρξατε κατα λάθος αριστερός μέχρι να σας αναδείξει σε κατι που τωρα το προσβάλλεται. Ξέρω ότι δεν θα δημοσιευτεί αλλα χαλάλι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο. Δεν την δημοσίευσα. Φέρομαι θρασύδειλα σαν τυπικός συριζαίος. Το " προσβάλλετε" πάντως είναι ενεργητική φωνή και γράφεται με ε . Δεν πειράζει , χαλάλι σας! ( Καρανίκα, εσύ είσαι;)

      Διαγραφή
  6. Δημιουργεί σύγχυση το "μεθ' ευχών", φίλε μου. Η ανορθογραφία τού Μποστ απευθυνόταν σε γνώστες της γλώσσας. Τώρα οι γνώστες σπανίζουν και οι λοιποί απλώς μπερδεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κοιτα στον καθρεφτη σου πρωτα...Ο τροπος γραφής σου ειναι ενηλικου, το πνευμα ομως και η ειρωνια σου ειναι επιεικως εφήβου. Γραφες σαν τις δικες σου βαρεθηκαμε πςρισσοτερο από τις κωλοτουμπες του Συριζα και των μελών του. Η αδικία που μάλλον νοιώθεις μεταφράζεται σε κακία. Με λιγα λόγια δεν κερδίζεις τιποτα πάρα από ενα κακέπτυπο αυταρέσκειας. Μαλλον αυτο σου φτάνει. Καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καληνύχτα ! Ούτως ή άλλως τα μεσάνυχτα είναι βαθιά ακόμη.

      Διαγραφή
  8. Κύριε Στεφανίδη, γιατί "μεθ'ευχών" ; Δασύνεται η λέξη ευχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Τσίπρας είναι πολιτικός απατεώνας μεν αλλά και σεις πολιτικός συκοφάντης δε (πόσο δύσκολο είναι να είναι αντικειμενικός στη ζωή του - αυτό είναι το χρυσό δισκοπότηρο - κάποιοι έχουν λυσσάξει και αυτό κάνει μπαμ). Γιατί κύριε καθηγητά αποκρύπτετε ότι η Περιστέρα έχει διδακτορικό στα δίκτυα επικοινωνίας από τους ΗΜΜΥ του ΕΜΠ και κάμποσες δημοσιεύσεις ενώ υπονοείτε ότι είναι άλλη μια ''δασκαλίτσα του δημοτικού '' ???(τέτοιος ελιτισμός βρε παιδάκι μου) Δηλαδή ενδιαφέρθηκαν και άλλοι με περισσότερα προσόντα για τη θέση της και τους υπερκέρασε η Μπέτυ λόγω Μέσου ??? και δεν σηκώθηκαν και οι πέτρες να τη βαρέσουν? Είναι ίδια περίπτωση με τη Νατάσα τη γιατρό του Καραμανλή ??
    Εξηγηθείτε συγκεκριμένα, αλλιώς ντροπή σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αμφισβήτησα τα τυπικά προσόντα της κ. Μπαζιάνα αλλά το ηθικό της δικαίωμα να διεκδικήσει από θέση ισχύος μια ακαδημαϊκή έδρα βάσει ενός ισοπεδωτικού και αμφιλεγόμενου νόμου. Κυρίως σάρκασα την ευκολία των ανθρώπων αυτών να παίζουν με τους θεσμούς αξιοποιώντας χρησιμοθηρικά την εξουσία. Αυτό κι αν είναι ντροπή.
      Επίσης ποιός θα αμφισβητήσει την υποψηφιότητα μιας κ. Πρωθυπουργού έναντι μιας ανώνυμης άλλης; Ξέρετε, νεποτισμός και φαβοριτισμός ισχύουν περισσότερο κι από τον χώρο της πολιτικής στα πανεπιστήμια. Ντροπή!
      Τέλος για τις περγαμηνές τουΕΜΠ, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πόσο εμπλέκονται σε αυτές οι σύντροφοι Μπαλτάς, Φωτίου, Σεβαστάκης, Πορτάλιου κλπ. Όσο για το δημοτικό σχολείο εγώ είμαι ο ελιτιστής ή όσοι δεν βολεύονται ως δάσκαλοι και γουστάρουν ακαδημαϊκή τήβεννο; Τί ντροπή που διαβάζετε αλλά δεν κατανοείτε!

      Διαγραφή
    2. Σε ενόχλησε ο δύσθυμος υπουργός πολιτισμού αλλά σε ενόχλησε και η ευτυχισμένη σύζυγος του πρωθυπουργού και απέδωσες την ευτυχία στην κατάκτηση της εξουσίας που ήταν αυτοσκοπός. Όσο για τις περγαμηνές της κ. Μπαζιάνα ξέρεις κάτι και δεν μας το λες ή απλώς υποθέτεις ότι Μπαλτάς, Φωτίου, Σεβαστάκης, Πορτάλιου κλπ έβαλαν το χεράκι τους ; Κρίμα ένας πανεπιστημιακός να λασπολογεί έτσι και να βγάζει όλους τους άλλους συναλλασσόμενους. Τελικά μήπως ο μόνος άξιος να καταλάβει πανεπιστημιακή έδρα ήσουν εσύ;.

      Διαγραφή
    3. Τελικά, αγάπητε ανώνυμε, δεν μ΄ενοχλει τίποτε πια σε αυτό τον όλβιο τόπο. Αν κάτι μ' ενοχλεί ακόμα, είναι ο ενικός που χρησημοποιείτε αλλά που θα πάει, θα τον συνηθίσω...

      Διαγραφή
    4. Μπα! Σε ενοχλεί ο ενικός; Γιατί να σου μιλάω στον πληθυντικό; Το κείμενο σου δεν εμπνέει σεβασμό. Εσύ στην κ. Μπαζιάνα μιλάς στον ενικό επειδή είναι μικρότερη σου, επειδή είναι πρώην συντρόφισσα ή από υπεροψία; Εμένα με ενοχλούν πολλά πράγματα σ΄αυτόν τον όλβιο " με κούφανες με αυτό τον όλβιο" και κυρίως με ενοχλεί όταν ακαδημαϊκοί μετατρέπονται με το πρόσχημα της δήθεν ακεραιότητας σε κουτσομπόληδες στυλ πρωινάδικου

      Διαγραφή
    5. Εγω, τόση ώρα αναρωτιέμαι ,πρός τι η ανωνυμία;; Δέν είναι άδικο , απο οποιαδήποτε άποψη , να εμφανιζόμαστε ώς ανώνυμοι , ενω ο "αντίδηκος" ,έχει όνομα :: απλά ρωτάω .

      Διαγραφή
  10. Όσον αφορά την κ. Καραμανλή και κυρίως τον σύζυγο της εγώ είμαι εδώ, γράφω την άποψη μου ενυπόγραφα και συγκρούομαι χρόνια τώρα. Υφίσταμαι μάλιστα συνεχείς αποκλεισμούς. Ούτε αυτό δεν μου αναγνωρίζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα έχεις μπερδέψει τόσο πολύ στο μυαλό σου, με τους συντροφους Μπαλτάς, Φωτίου, Σεβαστάκης, Πορτάλιου κλπ. που αυτό το άρθρο μόνο λάσπη αποτελεί και ντροπιάζει και εσένα τον ίδιο και το ίδρυμα που εκπροσωπείς και υπηρετείς καθώς και τους συναδέλφους σου που επέλεξαν την Μπετυ χωρίς καμία σκοπιμότητα αφού δεν υπάρχει φόβος σε τέτοιες επιλογές σε μια δημοκρατική χώρα. Πολύ θα ήθελες να ασχοληθουν μαζί σου και τα πεθαμενα media αλλά η σύγχυση που εκπέμπει αυτό το άρθρο έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Είμαι μηχανικός και έχω βαρεθεί τη μπουρδολογία βολεμένων ανθρώπων της τέχνης που θάβουν τους συναδέλφους που προσπαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρῶτον, ἀφοῦ εἶσθε καὶ παραμένετε, ὅπως γράφετε, καὶ ὁ ἴδιος ἀριστερός, δὲν πρέπει νὰ πιστεύετε σὲ ὐψηλές «ἰδέες» (Χέγκελ), ἀλλὰ σὲ συμφέροντα καὶ μάλιστα αὐστηρῶς ὑλικὰ καὶ ἰδιοτελῆ (Ἔνγκελς). Συνεπῶς, πῶς ἐκπλήσσεσθε τώρα ; Δική σας εἶναι, νομίζω, ἡ ἀνειλικρίνεια, ὄχι τῆς Μπέττυς.
    Δεύτερον, ἀφοῦ θέλετε νὰ ἦσθε καὶ ἱστορικός, πρέπει νὰ ξέρετε ὅτι, στὰ σχεδὸν διακόσια χρόνια ζωῆς του, τὸ πρότυπο βασίλειο (ποὺ ὡς ὅρος ὑπῆρχε πολύ πρὶν γεννηθῇ ἡ Ἕλλη Σκοπετέα [καὶ ὄχι Ἑλένη ὅπως τὴν ξαναβαπτίσατε μετὰ θάνατον]), ἔκανε αὐτὸ ποὺ ξέρει καλύτερα καὶ αὐτὸ ποὺ κάνει καὶ τώρα : νὰ ζητιανεύῃ. Μὲ ὑψωμένη τὴν ἀριστερὴ γροθιὰ καὶ ἁπλωμένη τὴν δεξιὰ παλάμη. Ὁ Καρκαβίτσας στὸν «Ζητιάνο» τό 'χει γράψει ἐδῶ καὶ 122 χρόνια.
    http://www.capital.gr/tax/1983431/o-koutsokoulo-strabos-xoros-kai-ta-euroomologa
    http://www.athensvoice.gr/politiki/i-hora-ton-skoypidion
    Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο μονοι που επιβιωνουν μετα το 2010-11 αξιοπρεπως σε αυτη τη μπανανια ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι διαπλεκομενοι μαζι τους επαγγελματιες, εργολαβοι και νταλαβεριτζηδες. Επισης οσοι ειχαν σωρευσει πακτωλους τα περασμενα χρονια απο ποστα εξουσιας με παντειδεις κομπινες που αφηνε το γενικο ξεχαρβαλωμα της δημ.διοικησης, καλυτερα τα ξερετε ολοι εσεις οι παραπανω απαντητές που φαινεται να εισαστε κρατικοδιαιτοι, χωρις να εχετε νοιωσει την αν-ασφαλεια του ελευθερου επαγγελματια και ιδιωτικου υπαλληλου. Ισως τα παιδια σας το νοιωθουν τωρα και παιρνετε και σεις μια εσσανς, ως γονιοι στο λουνα παρκ...

    Η ευθυνη της Περιστερας-Μπετυς ειναι ακριβως οπως περιγραφεται παραπανω στο αρθρο του Μ.Σ. και μπραβο του για το σθενος του να τα βαλει με ενα ΝΕΟ συστημα εξουσιας με πολλα δανεικα στοιχεια απο τη δεκαετια Λαλιωτη, συν τη λιγουρια του νεοεμφανιζομενου κυριλε-αριστερου!!

    Δωστε ξανα και ξανα βαση σε αυτη ακριβως την περικοπη: "Αγαπητή Μπέτυ, δεν υπάρχει αρκετή υποκρισία σε όλα αυτά; Όλοι σας μοιάζει να υποδύεστε τραγικούς ρόλους με μάσκες όμως κωμωδίας. Το λέω ευθέως. Η θέση σου ως συζύγου του πρωθυπουργού είναι απείρως σπουδαιότερη με απείρως πιο ουσιαστικά καθήκοντα από οποιαδήποτε ακαδημαϊκή τήβεννο. Είναι μια θέση πολιτική είτε θέλεις είτε όχι, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Η κάθε σου επιλογή, κάθε σου κίνηση, αποκτά τεράστια συμβολική υπεραξία έξω στη κοινωνία. Και βέβαια υπόκειται σε ανελέητη κριτική. Πρόκειται για την ίδια κριτική που κι εμείς ασκούσαμε στους έχοντες και κατέχοντες, κατηγορώντας τους για μικροαστισμό, φαρισαϊσμό και Life style".

    Τα υπολοιπα περι κακιας κλπ ειναι οι γνωστες αντιδρασεις των βολεμενων, κομματικων, κολλητων και μαζι τα φαγαμε και τα τρωμε παλιων και νεων τζακιων, που πληρωνω εγω και 2-3 ακομα εκατομυρια μαλακες με τον καθημερινο μας ιδρωτα... Ως ποτε ομως ρεμαλια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άκρως σεξιστική και έντονα σκοταδιστική ακόμη και για συντηρητικούς αναγνώστες αυτή η επιστολή. Αλλοίμονο αν μια γυναίκα που αποκτά προσόντα θα πρέπει να καταδικαστεί στην απραξία και την αφάνεια, επειδή συνέβη να είναι ο άντρας της πρωθυπουργός για ένα διάστημα. Πρόκειται για την ίδια λογική με την οποία στην Ινδία έκαιγαν και έθαβαν στον ίδιο τάφο την γυναίκα με τον άνδρα της, όταν αυτός πέθαινε πρώτος. Κρίμα για τον άνδρα (βεβαίως!!) που συνέταξε αυτή την επιστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Στεφανίδη, μία καίρια επισήμανση γιατί τα έχετε μπερδέψει λίγο.

    Γράφετε:
    «[...] Σε καμάρωσα από την τηλεόραση να σε ξεναγούν στο αμφιθέατρο που θα διδάξεις οι επικεφαλής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Αντιλαμβάνομαι τη χαρά και την περηφάνειά σου όπως επίσης αντιλαμβάνομαι την πικρία και τον θυμό χιλιάδων άλλων νέων ανθρώπων με τα δικά σου αλλά και με πολύ περισσότερα προσόντα οι οποίοι δεν "χώρεσαν" στο πρόσφατο νόμο που σε προβίβασε από δασκάλα της πληροφορικής στο δημοτικό σε διδάσκουσα στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι οι πάντες μιλούν, κακόπιστα αν θέλεις, για νόμο "Μπαζιάνα" εφόσον περισσεύουν και η καχυποψία, και ο φόβος για τις πράξεις ή τις παραλείψεις της "Πρώτης Φοράς Αριστερά". [...]»

    (1) Τονίζω ότι η κ. Μπαζιάνα δίδαξε πέρσι, (κατά το χειμερινό εξάμηνο, ακαδ. έτους 2015-2016), στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως εντεταλμένη διδασκαλίας σε Α.Ε.Ι.!

    (2) Ως εντεταλμένη διδασκαλίας (Π.Δ. 407/80), διδάσκει και φέτος, κατά το -τρέχον- χειμερινό εξάμηνο, ακαδ. έτους 2016-2017, στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    ΔΕΝ έχει λάβει, μέχρι σήμερα, μετάταξη σε Α.Ε.Ι. με νόμο!

    Οι σχετικές διατάξεις του ν. 4386/16 (άρ. 33, παρ. 7), τον οποίο επικαλείσθε, περί μετάταξης μόνιμων εκπαιδευτικών Αθμιας και Βθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις Ε.Δ.Ι.Π. των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., ΔΕΝ συνδέονται επ’ ουδενί με τα παραπάνω (1) & (2).

    Οι σχετικές προκαταρκτικές διαδικασίες μετάταξης λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο. Ορισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν ήδη δημοσιεύσει Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς, βλ. π.χ. Ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.: http://www.deanphil.uoa.gr/proboli-newn/anakoinwsh-kosmhteias-gia-metata3eis-se-8eseis-edip-sth-filosofiki-sxoli.html

    Παράλληλα, στις 26.09.2016 συνεδρίασε το Κ.Υ.Σ.Π.Ε., (όπως θα πράξει και το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), προκειμένου να εγκρίνει ή να απορρίψει τις αιτήσεις μετάταξης των αιτούντων εκπαιδευτικών, επί τη βάσει τού αν πληρούν, ή όχι, τις προϋποθέσεις μετάταξης.

    Κατόπιν, στις οικείες Σχολές θα συγκροτηθούν οι αρμόδιες Τριμελείς Επιτροπές για να προβούν στον έλεγχο των ακαδημαϊκών προσόντων και την αξιολόγηση του κάθε υποψηφίου.

    Με τα παραπάνω -και όχι μόνο-, γίνεται σαφές ότι η όλη δαδικασία έχει μέλλον ακόμα μέχρι να περατωθεί... (Υ.Α. μετάταξης, διαπιστωτική πράξη Πρύτανη, κ.λπ., κ.λπ.).

    Μέσα σε όλα αυτά, δεν γνωρίζουμε αν η κ. Μπαζιάνα έχει αιτηθεί μετάταξη από την Αθμια σε κάποιο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Ίδωμεν, για το αν το πράξει ή όχι...

    Πάντως, τα δύο ανωτέρω γεγονότα, (η διδασκαλία της ως επιστημονική συνεργάτις σε Α.Ε.Ι. και ο νόμος περί μετάταξης εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ της ανώτατης εκπαίδευσης), ΔΕΝ θα πρέπει να συγχέονται.

    ΥΓ: Όπως επίσης, δεν πρέπει να συγχέεται με τα ανωτέρω και η ετήσια απόσπαση από την Αθμια προς το Ε.Μ.Π., που λαμβάνει ήδη από το σχολικό έτος 2013-2014 μέχρι σήμερα, δηλαδή από την εποχή της Κυβέρνησης Σαμαρά.

    Φιλικά,
    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρίξε λίγη λάσπη ακόμα, κάτι θα μείνει. Σε οικτίρω γιατί ενώ ξέρεις πως έχεις άδικο, δικαιολογείς τον οχετό με μπούρδες για "ηθικά δικαιώματα", δασκαλάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν αγαπητέ τη λάσπη την ρίχνετε εσείς, και μάλιστα ανώνυμα. Ως δασκαλάκος, υπερήφανος.

      Διαγραφή
  17. Μάγκες..μην τσακωνεστε..για όλα φταίει ο Σόιμπλε η Μέρκελ και ο κακός Καπιταλισμός!!
    Πρωτη φορά Αριστερά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μάγκες..μην τσακωνεστε..για όλα φταίει ο Σόιμπλε η Μέρκελ και ο κακός Καπιταλισμός!!
    Πρωτη φορά Αριστερά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κε Στεφανίδη, τα αόρατα ρούχα του Αυτοκράτορα, μπορείς να παραδεχθείς ΑΜΕΣΩΣ πως είναι αόρατα, ή να σιωπάσεις για πάντα. Ζούμε στις εποχές που το τί λες έχει μικρή σημασία, αυτό που έχει σημασία πια, είναι το πότε. Σε ολόκληρη αυτή την υπερεικοσαετή πορεία μετατροπής του Ελληνικού Κράτους σε Βενεζουέλα της Ευρώπης, τώρα εσείς ξυπνήσατε; Θα έρθει η στιγμή που θα τραφείτε κι εσείς με τα ψέμματα που κάποτε προορίζατε για τους άλλους δεν το γνωρίζατε; Προφανώς δεν το γνωρίζατε, αφού επιλέξατε την καριέρα που επιλέξατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή