Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τα γαλόνια και τα γουνάκια

 

Η ντροπή του Οτσαλάν επαναλαμβάνεται. Τώρα και με αριστερό πρόσημο! Αφού η ανεξάρτητη δικαιοσύνη πολιτεύεται ξανά σαν ξεδιάντροπο δουλικό  της, κάθε, εξουσίας. 
Αμφιβάλλει κανείς ότι κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα όσων απελαθούν; Αμφισβητεί κανείς ότι το καθεστώς Ερντογάν, μια ισλαμική δικτατορία, θα τους " αξιοποιήσει "προς παραδειγματισμό των υπολοίπων; 
Πιστεύει κανείς πως θα τύχουν εκεί της δίκαιης δίκης που δεν αξιώθηκαν καν στην δημοκρατική και αριστερή Ελλάδα; Πιστεύει κανείς πως οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων δεν είναι προϊόν πολιτικών πιέσεων και διακρατικών σκοπιμοτήτων; Αμφιβάλλει κανείς ότι όσοι φορούν γαλόνια και όσοι φορούν γουνάκια έχουν πλήρως υπαλληλοποιηθεί από το κυρίαρχο σύστημα εκμαυλισμού και ότι οι όποιες εξαιρέσεις υφίστανται ακριβώς για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα; 
Αμφιβάλλει κανείς για την προσεχή, κρίσιμη απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου; 
Κατά τα άλλα μερικοί φορούν τα γαλόνια άλλων όπως οι τσοπάνηδες πρόγονοι τους την προβιά του λύκου. Για το θεαθήναι ... Όλα στον τόπο μας, μούφα και παραλλαγή. Ακόμη και τώρα. Που θα περίμενε κανείς η κρίση να μας έχει διδάξει τουλάχιστον αξιοπρέπεια. 

ΥΓ. Υπενθυμίζω : Η διαρκώς επιθετική και κατάφωρα παραβατική ως προς το διεθνές δίκαιο Τουρκία δεν έχει νικήσει σε τακτική μάχη ποτέ κατά τον εικοστό αιώνα πλην της προδοτικής εισβολής στην Κύπρο και βέβαια δεν συμμετείχε σε κανέναν από τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους. Ακόμη και στην Μικρασία ο ελληνικός στρατός υποχώρησε αήττητος επειδή κατέρρευσε λόγω εγκληματικών λαθών του Επιτελείου το μέτωπο του Σαγγάριου. Για να μην μιλήσουμε για τους δύο βαλκανικούς πολέμους. Η Τουρκία νίκησε την Ελλάδα στρατιωτικά μόνο το1897, την επαύριο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Τότε που αρχιστράτηγοι ήσαν οι βασιλόπαιδες που φορούσαν χαριστικά τα γαλόνια άλλων. Αν σας θυμίζει κάτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου