Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σ/Κ στην Σαλονίκη

 

Πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα. Έφαγαν καλά -η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το φαΐ της- , έπαιξαν ποδόσφαιρο (!) παρά τα κιλά και τους γλουτούς τους - καθιστική εργασία γαρ - , μονοπώλησαν κάμερες και μικρόφωνα καθώς ανέβηκαν όλοι, υπουργοί, υπουργάρες, υπουργίσκοι, γραμματείς, σύμβουλοι, φαρισαίοι προστατευμένοι από χιλιάδες ένστολους μήπως και γίνει καμιά στραβή, για να χειροκροτήσουν εκείνον που τους έδωσε αιτία ύπαρξης τη στιγμή ακριβώς που είχαν συνηθίσει την ανυπαρξία τους. 
Και να που παρά την οργάνωση, τους σπεκουλαδόρους δημοσιογράφους που ρωτούσαν "πόσο εξαιρετικά πήγε η πρωτοβουλία σας με τους ηγέτες του Νότου κ. Πρόεδρε κλπ.", παρά τον θεσμικό μονόλογο του Μεγάλου, βρέθηκε μία τρεμάμενη, δειλή φωνή για να διαλύσει όλο αυτό το virtual reality σκηνικό. 
Ο αρχηγός έχασε την ψυχραιμία του -τζάμπα οι πρόβες και οι συμβουλές των συμβούλων-, απώλεσε το αυτάρεσκο ύφος και το χαμόγελο του και είπε στην δημοσιογράφο που μίλησε μόλις για δύο λεπτά, αυτός που μιλούσε τρεις ώρες μονολογώντας αδιάκοπα : "Μη με διακόπτετε"! Απίστευτο, σοκαριστικό, αδιανόητο. Ο πρωθυπουργός χάνει την ψυχραιμία του από ασήμαντη αφορμή ενώ τον παρακολουθεί το πανελλήνιο και άπαντες οι υπουργοί του. Και μάλιστα χωρίς να έχει διόλου προκληθεί. Ήταν τόσο άμεσο και ευθύ το σχόλιο της συνομιλήτριας του που όλο το προπαγανδιστικό οικοδόμημα -το πανάκριβα πληρωμένο από τους υπερχρεωμένους πολίτες- που είχε στηθεί με τόση επαγγελματικότητα, κατέρρευσε σαν δίδυμος πύργος. Και ήταν και 11 Σεπτεμβρίου. Η άλλη, η τρομαχτική μπαρούφα που έθιξε ξεδιάντροπα την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης ήταν, σας διαβεβαιώνω, μικρότερης σημασίας. Η εικόνα ενός χολωμένου, ενός κακούλη πρωθυπουργού επειδή κάποια τόλμησε να διαταράξει τη νιρβάνα του, το "αφήγημα ευτυχίας" που υποστήριζε, ήταν ό τι θα θυμόμαστε από αυτό το Σ/Κ στην Σαλονίκη. 
ΥΓ 1. Τί να σου κάνει και ο σ. Παππάς; Πόσα γκολ πια να βάλει για να ισοφαρίσει το κακό; Ψυχολογικά εξετάζοντας το συμβεβηκός ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι σμπαράλια με τους κόλακες γύρω του να αδυνατούν να τον συνεφέρουν.
ΥΓ 2. Αφήστε που εμπεδώσαμε τι είδους ειδήσεις οφείλει να δείχνει η τηλεόραση: Τον Τσίπρα και τον Παππά, στα ίχνη του Κωστάκη του φλύαρου, να κάνουν αηδίες με την μπάλα. Γύρω ο αληθινός κόσμος να βρίσκεται σε απόγνωση κι αυτοί ...στον κόσμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου