Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Επίλογος για την Κανέλλη



Τι γενναίος αυτός ο Κασιδιάρης! Και πόσο αρρενοπρεπής! Μου θυμίζει τους Ναζί ομοερωτικούς στις ταινίες του Fassbinder. Αλλά και πόσο μισογύνης, το καμάρι της μανούλας του! Φοβάμαι πάντως ότι το επεισόδιο Δούρου-Κανέλλη-Κασιδιάρη αναλύθηκε αποκλειστικά μέσα από το κυρίαρχο μηντιακό politically correct γι’ αυτό και εντέλει… δεν αναλύθηκε. Επειδή μπορεί ο προγλωσσικός τραμπούκος της Χρυσής Αυγής να χειροδίκησε ενώπιον της κάμερας και ν’ απογείωσε τις τηλεθεάσεις του «τσοντοκάναλου» παγκοσμίως, όμως η συμπεριφορά του είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα της επιθετικής τηλε-αγωγής, την οποία χρόνια τώρα διδάσκουν στο πανελλήνιο οι μηντιακοί μας προαγωγοί, της Λιάνας συμπεριλαμβανομένης. Εξ ου και η αμφίθυμη αντίδραση της πλειοψηφίας η οποία ψιθύρισε μισοενοχικά, μισοαπελευθερωμένα « ν’ αγιάσει το χέρι του, θεέ μου συγχώρα με». Διότι η κ. βουλευτίνα του Κ.Κ.Ε δεκαετίες τώρα φωνασκεί, απειλεί, διακόπτει υστερικά, μονοπωλεί τον λόγο της μόνης Αληθείας και διδάσκει στους Ελληνόπαιδες κοινώς «μούρη», «τηλεμαγκιά», και γκλαμουράτη «αριστεροσύνη». Απολαμβάνοντας μιας ιδιότυπης όσο και εξοργιστικής ασυλίας από τους «συναδέλφους» τηλε-ινστρούχτορες. Επειδή, βλέπετε, η Κανέλλη ορυόμενη σταθερά φέρνει νούμερα χρόνια τώρα. Και αυτό δεν είναι αδιάφορο στα μαγαζιά της «ενημέρωσης». Όπως νούμερα φέρνει ο Άδωνις, ο Μάκης ή το πρόσφατο μάννα εξ ουρανού σ’ αυτές τις εποχές της τηλε-κρίσης, τα λεβεντόπαιδα της Χρυσής Αυγής. Και φτάσαμε στο απόλυτα θλιβερό και παρακμιακό γεγονός ένας πιο τραμπούκος από την ίδια, ένας που εξίσου δεν σέβεται τους κανόνες της ισηγορίας και τους νόμους της δημοκρατίας να φτάσει ως τα τηλε-χαστούκια. Βλέπετε το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται δεκαετίες τώρα και μάλιστα από δύο γονείς. Κι επίσης μια αποκρουστική αισθητική της βίας, οπτικής, λεκτικής, ιδεολογικής, σωματικής, έχει διαποτίσει κάθε κύτταρο της κοινωνίας αποσκορακίζοντας φανατικά την νηφαλιότητα και το μετριοπαθή λόγο. Η ίδια η Λιάνα, από την Λιάνη ως τον Χριστόδουλο και από την Ν.Δ ως τον Περισσό, έχει ρίξει πολύ και μάλιστα πολύ υστερικό, νερό στο μύλο της βίας αυτής, της αντίδρασης και του λαϊκισμού. Ίσως γι’ αυτό και ήταν τόσο ήπια η ίδια τη στιγμή που όλοι, οι συνάδελφοί της διερρήγνυαν τα επαγγελματικά ιμάτιά τους αλλά και τον υμένα της πιο εξακολουθητικής υποκρισίας. Όλα αυτά βέβαια δεν δικαιολογούν τη χυδαιότητα αυτού του νευρωτικού ναζιπατριώτη. Γεγονός πάντως είναι ότι η κ. Δούρου αποκάλεσε το νέο κελεπούρι των Μ.Μ.Ε «φασίστα» και τον προβοκάρισε μεθοδικά ενώ η Λιάνα πρώτη ήρξατο χειρών αδίκων. Το πόσο δυσφήμισαν πράγματι ή μάλλον διαφήμισαν τους τραμπούκους του εγχώριου νεοναζισμού φοβάμαι ότι θα το διαπιστώσουμε το βράδυ των προσεχών εκλογών. Ο μη γένοιτο.


Υ.Γ : Η δύναμη της τηλε-εικόνας είναι τεράστια, είναι αχειραγώγητη, είναι αντιστρόφως ανάλογη του ορθολογισμού και της κοσμιότητας και κανονιστικά ισοπεδωτική για όσους στερούνται ανάλογων αντιστάσεων. Γι’ αυτό κι είναι επιτακτικά αναγκαίο ιδίως από την Αριστερά να υποστηρίξει αμέσως μιαν άλλη πολιτική για τα Μ.Μ.Ε. Και για τον παραμορφωτικό τους ρόλο, Ήδη οι βλάβες εξ αυτών είναι ανίατες για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

3 σχόλια:

  1. Να τη ξανά η θεωρία των άκρων...και οι εργαζομενοι δικιο εχουν να αντιστεκονται στα βαρβαρα μετρα αλλα με μετρο ρε παιδια...ειμεθα και δημοκρατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Στεφανίδη, ο λόγος σας είναι μεστός, ψύχραιμος και λογικός...

    ελενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιάνα:σταυρός και σφυροδρέπανο.Ό,τι δηλαδή χαρακτηρίζει την αυτοαποκούμενη "Ελλάδα".Κι να προσθέσουμε και μπόλικο ντρέσιγκ κατσαπλιαδισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή