Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Βομβίδια πολιτιστικής αφασίας

Αθηναϊκό graffiti του Δανού φοιτητή μου από το Erasmus LIME

  • Ωραίος ουρανός! Με σύννεφα γκρίζα ή χρυσαφιά κι έναν νοτιά βιαστικό να ζωγραφίζει εκεί ψηλά σαν τον Tiepolo.
  • Κι από κάτω μυριάδες ανθρωπάκια να πηγαινοέρχονται σαν βουρλισμένα και να αγνοούν το θαύμα που συντελείται στους αιθέρες. Χωρίς διόλου να “άνω-θρώσκουν”.
  • Εννοώ την ουράνια συμφωνία των γκρίζων. Ασορτί με την α-συμφωνία της γκρίζας εποχής μας.
  • Δηλαδή η Ν.Δ., μετά τη Μπίλιω, απέλυσε και τον Μανώλη Κωττάκη από την ΕΡΤ, τον λυρικό βιογράφο του ασυναγώνιστου ηγέτη Κωστάκη;
  • Άδικος κόσμος ! Ιδιαίτερα για τους κομματικούς παρατρεχάμενους... Όμως η Μάριον Μιχελιδάκη σταθερά στις επάλξεις της αντίστασης από τον 902! Ο οποίος είχε απολύσει με τη σειρά του τους δικούς του δημοσιογράφους... Τα ύστερα του κόσμου.
  • Επίσης απολύθηκαν η Έλλη Στάη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο διευθυντής του Γ΄ προγράμματος που απέλυσε προ μηνών τον Χάρη Βρόντο, γνωστό μουσικοσυνθέτη αλλά και άνθρωπο που δεν μασάει τα λόγια του, ο αμφιδέξιος αριστερός Γιώργος Μπράμος που τα 'βαλε με το “Σημείο Art” του Δημήτρη Τρίκα επειδή του χάλαγε την μανέστρα με την πολλή κουλτούρα. Και ποικίλοι άλλοι ποντικοί και αρουραίοι που επί χρόνια έβγαζαν το παντεσπάνι τους πουλώντας συνδικαλιστική προστασία και πασοκική αυθεντία.
  • Άδικο πράγμα η κομματική δικαιοσύνη .
  • Πω, πω κόσμος στην Αγία Παρασκευή! Φαίνεται μετά από χρόνια επέστρεψαν όλοι οι αργόμισθοι στον τόπο εργασίας τους...
  • Κατά τ’ άλλα ο Κεδίκογλου πρέπει να είναι σήμερα ο αντιπαθέστερος Έλληνας. Περισσότερο και από τον βασιλιά της πολιτικής γκάφας κ. Βενιζέλο. Τον άνθρωπο που μιλούσε γρηγορότερα από την σκέψη του.
  • Ο κ. Κεδίκογλου απέλυσε προχτές από την πόρτα όσους είχε διορίσει πριν από ένα χρόνο από το παράθυρο. Το άκρον άωτο της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.
  • Το άλλο ανέκδοτο ότι θα ισχύσουν οι διαδικασίες ΑΣΕΠ το ξέρετε;
  • A propos, κουλτούρα κ. Ευάγγελε είναι η μνήμη της ευφυίας των άλλων. Όσο για την δική σας, πολυδιαφημισμένη, ευφυΐα...
  • Αν δεν με απατά η μνήμη μου, δεν υφίσταται… Επειδή εύκολα ξεχάσατε τις προτάσεις Μόσιαλου.
  • Ανάμεσα στους εκατοντάδες άξιους λειτουργούς της ΕΡΤ που τόσο άδικα δοκιμάζονται σήμερα, λυπάμαι περισσότερο τους σολίστες των “μουσικών συνόλων” που υποαμείβονταν και που οι ποικίλες κομματικές ηγεσίες της Αγίας Παρασκευής τους φέρονταν ιταμά.
  • Εφόσον ο πολιτισμός υπήρξε επί χρόνια το άλλοθι των γκάνγκστερ που λυμαίνονταν το Ραδιομέγαρο.
  • Γι' αυτό και συμφωνώ απόλυτα με το ακόλουθο, παλιό, άρθρο του φίλου Στέφανου Ληναίου:

    Lime


    Γραμμένο  πριν από χρόνια.. Και δημοσιευμένο πολλές φορές.  Χωρίς να τ'ακούει κανείς..
    Aφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους αυτούς που τώρα, ξαφνικά, αγάπησαν με πάθος την ΕΡΤ..
    Ας αναλογισθούν σήμερα τις ευθύνες τους όλοι.
    Κι αυτοί που έκλεισαν,  επιπόλαια, την ΕΡΤ κι αυτοί που την έφεραν, συνειδητά, στο χείλος του γκρεμού..

    σ.λ. = 12.6.13
    --------------------------------------------

    www.resaltomag.gr = 8.8.2010
     - -----------------------------------------
    Η  ΕΡΤ  ΞΑΝΑΠΕΘΑΙΝΕΙ;
    ===================
    Είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι προσπαθούν,συνειδητά,δυστυχώς, να ξαναπεθάνουν την ΕΡΤ. Kάποιοι άσχετοι,κομματικοί παράγοντες, κάποιοι πονηροί ξένοι παραγωγοί, κάποιοι γνωστοί,καιροσκόποι συνδικαλιστές και,κυρίως, όλα τα ιδιωτικά κανάλια για να έχουν όλη την «πίτα» δική τους.Πάνε να γκρεμίσουν ό,τι καλό είχε γίνει τα τελευταία 10 χρόνια και έκαναν, σε ένα μεγάλο ποσοστό, την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, ένα αξιόπιστο Ίδρυμα, πρώτο στις σοβαρές ειδήσεις,την καλή ελληνική μουσική και τα Γράμματα και τις Τέχνες.
    Η νέα Κυβέρνηση,εδώ και δέκα μήνες,με την πρωτοφανή και λίαν προκλητική αδράνειά της, κάνει ό,τι μπορεί για να την ρίξει στα χέρια  όλων αυτών των αρπακτικών της πατρίδας μας. Την έχει αφήσει ακέφαλη,ακυβέρνητη,χωρίς πυξίδα και προορισμό.Και ο εντελώς άσχετος,αρμόδιος,Υπουργός Πολιτισμού,δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα,όπως,δυστυχώς,σε όλους τους τομείς των Γραμμάτων και Τεχνών.. Και όμως παραμένει στη θέση του.
    Ανάγκασαν σε παραίτηση τα καλύτερα στελέχη που ξανάκαναν τα τελευταία 10 χρόνια την ΕΡΤ αξιόπιστη και πρώτη στην εκτίμηση του μεγάλου κοινού.Δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις αμέτρητων  ικανών συνεργατών. Κράτησαν με ρουσφέτια κάποια δικά τους πρόσωπα και δέκα μήνες τώρα δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει καμιά προοπτική.
    Ανάγκασαν σε παραίτηση ακόμη και το δικό τους Πρόεδρο πέντε μηνών,τον κύριο Γαμπρίτσιο,που αρνήθηκε να συμβάλλει στο χάος της ΕΡΤ.. Άφησαν ακέφαλο το σοβαρό κεντρικό δελτίο ειδήσεων μετά την παραίτηση της σπάνιας κυρίας Μαρίας Χούκλη. Ακέφαλο το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου, μετά την αναγκαστική παραίτηση της ικανότατης διευθύντριας Προγράμματος κυρίας Μαργαρίτας Μυτιληναίου. Σταμάτησαν τις περισσότερες παραγωγές,  μετά την απομάκρυνση πολλών σημαντικών, επώνυμων παραγωγών και πολλών δημοσιογράφων και ,παρουσιαστών.
    Και τώρα τι γίνεται με την ΕΡΤ; Ακέφαλη,αδρανής,αναξιόπιστη, βαδίζει ξανά προς το θάνατο και χαρίζει πάλι ολόκληρη την «πίτα» στα ιδιωτικά κανάλια.. Γιαυτό και όλη αυτή η καθημερινή λυσσαλέα επίθεση εναντίον των πάντων. Διευθυντών,παραγωγών,τεχνικών, υπαλλήλων,ενόχων και αθώων,συλλήβδην..Όλοι κλέφτες, όλοι καταχραστές,πριν καν ακόμη ασχοληθεί η Δικαιοσύνη..
    Ας ξαναδώσουν λοιπόν τις πρώτες θέσεις όλων των κλιμακίων της ΕΡΤ, στα φρόνιμα «παιδιά» των ίδιων παντοδύναμων εκδοτικών συγκροτημάτων,να ησυχάσουμε,.Όπως τις είχαν ξαναδώσει όλες, αμέσως μετά τη δικτατορία.Όπως έχουν ήδη δώσει όλα τα πόστα σε όλες τις επιτροπές του Υπ.Πολιτισμού.,Ώστε να ξαναπεθάνουν, αμέσως, την ΕΡΤ και να ξαναζωντανέψουν, αμέσως, τα ιδιωτικά κανάλια και η απάνθρωπη φιλοσοφία τους.Όπως,προβλέπουμε να γίνει και με το ΙΚΑ.Έπειτα από 10 μήνες ακυβερνησίας, μήπως το πεθάνουν κι αυτό για να ζωντανέψει η ιδιωτική ασφάλιση;
    Τελειώνοντας,ρωτάμε.Όλοι αυτοί οι συνθέτες,οι επιστήμονες, οι γραφιάδες, οι κοινωνιολόγοι και οι εκπαιδευτικοί, που τόσο πολύ ενδιαφέρονται για την καλή Μουσική,τη σωστή Παιδεία,το σωστό το Λόγο,τη διαμόρφωση των νέων μας, πού είναι, τι κάνουν; Όλα τα ενδιαφερόμενα Σωματεία, όλοι οι κοινωνικοί φορείς,τι κάνουν; Δεν θα πάρουν θέση για μια ΕΡΤ που βουλιάζει και πεθαίνει; Θα την αφήσουν στο έλεος της βουλιμίας των «αρχόντων»;
    Ή μήπως βούλιαξαν, πέθαναν κι αυτοί για πάντα, υπηρετώντας, με το αζημίωτο βέβαια, τα κανάλια του καταναλωτικού αμοραλισμού;
    ==================================================

6 σχόλια:

  1. Επιτέλους βρήκα και κάτι που να συνάδει(sic) με αυτά που σκέφτομαι!Απόλυτη μοναξιά γύρω μου...Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Στεφανίδη,

    Είμαι αυτός που σε στολίζει και σε βρίζει και σου επιτίθεται συχνά από εδώ, αλλά θέλω να σου πω ένα εύγε ειλικρινές μέσα από την καρδιά μου γιατί μόλις σκέφτηκα κάτι που δεν είχα σκεφτεί και πρέπει να το πω. ΠΟΤΕ δεν έχεις κόψει κανένα σχόλιό μου, όσο κακιασμένο και χολερικό και αν ήταν. Μπράβο λοιπόν και είμαι μαζί σου από εδώ και πέρα, παρότι αρχικά είχα άλλη γνώμη. Και μόνο από το γεγονός ότι δεν έχεις κόψει ΠΟΤΕ τους μύδρους μου εναντίον σου, δείχνει την ποιότητά σου. Ποιός άλλος θα το έκανε; Υποκλίνομαι. Και αν έγραψα εναντίον σου για τις πολιτικές σου τοποθετήσεις και τις αριστερές ορθοδοξίες μου σχετικά με το ΑΝΤΙ, σου ζητώ συγγνώμη που μάσησα αυτή την καραμέλα ότι "ο Στεφανίδης έκλεισε το ΑΝΤΙ". Απόψεις γελοίων αριστερών φασιστών, που ακολουθούσα για χρόνια... Έπρεπε να καθίσω να σκεφτώ με το δικό μου κεφάλι και να πω "για στάσου, αυτούνος γιατί δημοσιεύει όλα αυτά τα εξ αμάξης που του σέρνω;" Έτσι κατέρρευσε το τέρας που είχα πλάσει στο μυαλό μου. Έπρεπε όμως να σκεφτώ με το δικό μου μυαλό και όχι με τα όσα επιτάσσουν οι αριστεροφασίστες. Μπράβο και καλά κάνεις που γράφεις. Σάμπως γράφει και κανένας άλλος πανεπιστημιακός τίποτα; Απολύτως τίποτα. Γράφουν μερικοί και αναπαράγουν τα κόπρανα της γραμμής του κάθε Κώματος. Συγγνώμη λοιπόν Στεφανίδη αν σε πίκρανα.

    Με ειλικρίνεια,

    Ένας από τους πολλούς πρώην εχθρούς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε ανώνυμε είσαι σπίρτο αναμένω.

    δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι σε έπεισε κάποιος να είσαι μαζί του επειδή δημοσιεύει της παπαριες σου?ΜΠΡΆΒΟ-ΜΠΡΆΒΟ..
    Θα έπρεπε να ήσουνα με τον κύριο Στεφανιδη με αυτά που γράφει με αυτά που εκφράζει με της γνώσεις του με τοις επιλογές που έχει κάνει και όχι επειδή δημοσιεύει τοις μαλακίες τοις οποίες γράφεις.
    Μας λες μετά ότι πλαθεις τέρατα,εντάξει πρέπει να είσαι αρρωστακι τρελό άλλα αφού σε χαλάνε δεν το βλέπεις? τι τα παίρνεις τα γαμημένα.
    Με τέτοια μυαλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε αυτό έχω να πω ααα και κάτι άλλο ζητάς και συγνώμη που τον πίκρανες????????,το ξέρεις αυτό που λέμε για μια μάντρα??και να ανέβεις επάνω???και νααα??? ε αυτό του έκανες.......

    καλά ξεμπερδέματα :)




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε, μασήστε ησύχως τις καραμέλες σας.

      Διαγραφή
  4. Όλα σωστά,γενικώς,ειδικώς,αορίστως,συγκεκριμένως.Η ουσία όμως είναι ότι αυτό το Τέρας,ναι,με κεφαλαίο!.που ονομάζεται(-όταν) ΕΡΤ έπρεπε να ψοφήσει.Εμένα,που δεν είμαι Νου Δου,δεν με χαλάει που το έκανε ο Σαμαράς και δεν διστάζω:χίλιες φορές μπράβο του! (κι ας μην τον ψηφίσω ποτέ...).Να μάς "διδάσκει" ,βέβαια,ο πρασινοφρουρός Ληναίος,μάλλον πολύ πάει! (ως ηθοποιός,δεν είναι άσχημος).Πού είπαμε και πότε βόλεψε την κορούλα του;Ήτις αν δεν ήταν "η κόρη τού Ληναίου",πού, λέμε,θα δούλευε;Εκείνο που με τρέλανε αυτές οι μέρες ήταν η απροσμέτρητη υποκρισία.Σιχάθηκα τούς πάντες,παρ' ολίγον και τον εαυτό μου! Πού ήσαν οι "ευαίσθητοι" καλλιτέχνες όταν υπάρχουν κοντά στα 2 εκατ. απολυμένοι τού ιδιωτικού τομέα μεταξύ των οποίων και τα 2 ανήψια μου; Στις βιλίτσες τους αράζουν; Η κ. Γαλάνη (μ' αρέσει ως τραγουδίστρια) που μίλησε για χούντες και λοιπά ανέκδοτα,θα μάς πει για το γεγονός ότι συνελήφθη ως μη δηλώνουσα ,εφοριακώς, τις αποδοχές της;
    Μάνο,σε εκτιμώ-μεταξύ σπουδαίων άλλων- γιατί μιλάς με ονόματα.Τής ίδιας σχολής είμαι κι εγώ.Για να γνωριζόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ------------------------------------------------------------------

    Ακέφαλο το πρόγραμμα του Ραδιοφώνου, μετά την αναγκαστική παραίτηση της ικανότατης διευθύντριας Προγράμματος κυρίας Μαργαρίτας Μυτιληναίου.
    ------------------------------------------------------------------

    γράφει, για την ίδια του την κόρη, ο ατάλαντος πρασινοφρουρός Ληναίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή