Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Οέο!

Πού είναι η αστυνομία; 



"...Μαζί τα φάγαμε...Στα πλαίσια της εκλογικής πελατείας, της εξαγοράς του πολιτικού προσωπικού, της διαφθοράς και του εξευτελισμού της πολιτικού συστήματος..."
Θόδωρος Πάγκαλος 

Μου φαίνεται πως αυτοί που προδόθηκαν σ' αυτό τον τόπο είναι οι πιο λίγοι και όσοι τον πρόδωσαν η φρικτή πλειοψηφία.
Μ.Σ

Το κοινό έγκλημα στους δρόμους οργιάζει! Και η αστυνομία λειτουργεί εντελώς διεκπεραιωτικά όταν δεν συμμετέχει και η ίδια στο έγκλημα. Οι περιπτώσεις επίορκων αστυνομικών μάλιστα από την ανώτερη βαθμίδα είναι συγκλονιστικές. Έχετε, επίσης, παρατηρήσει πόσο φριχτά έχουν αυξηθεί σε ημερήσια βάση τα θανατηφόρα τροχαία σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως στην Αττική; Δυο και τρεις και τέσσερις νεκροί κάθε μέρα από παράλογα όσο και η ηλίθια δυστυχήματα. Χτες "έφυγε" κι ένας αστυνομικός που τον χτύπησε τροχοφόρο στην Κατεχάκη ενώ είχε πάει να καταγράψει ένα άλλο δυστύχημα! 
Αυτό συμβαίνει καθημερινά: Άλλοτε αυτοκίνητο ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και θερίζει, άλλοτε δικυκλιστής καρφώνεται στο στηθαίο, άλλοτε μετωπικές συγκρούσεις, μέρα - μεσημέρι, στο κέντρο ή σε πολυσύχναστους δρόμους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Οι τροχονόμοι βέβαια και η τροχαία είναι ανύπαρκτοι όπως και η οποιαδήποτε αστυνόμευση, έστω και μέσα από κάμερες. Σαββατοκύριακα στην παραλιακή, κυρίως τις βραδινές ώρες, εποχούμενοι και πεζοί ζούμε έναν πραγματικό εφιάλτη... Αιτία τα πολύστροφα, πολυτελή αυτοκίνητα που τρέχουν ιλιγγιωδώς, κάνουν σφήνες, αναβοσβήνουν τα φώτα επιθετικά, κορνάρουν, σαν σε πόλεμο. Και βέβαια παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη. Συστηματικά. Και βέβαια οδηγούν μεθυσμένοι. Όσο για τη τροχαία... Είπαμε.
 Έχετε αντιληφθεί, επίσης, την απίστευτη βία που υπάρχει στην καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα ανάμεσα στους πολύ νέους, ώστε να νιώθουμε όλοι, μικροί - μεγάλοι, ανυπεράσπιστοι; Αιματηρές συγκρούσεις και μαχαιρώματα στο κέντρο και τις συνοικίες από ομάδες πιτσιρικάδων εθισμένων από πολύ νωρίς στο έγκλημα στις κεντρικές πλατείες και τις συνοικίες των πόλεων. Συχνά γύρω ή και μέσα στα γυμνάσια και λύκεια. Χτες συμμορία μασκοφόρων μαχαίρωσε νεαρό στο Ελληνικό για να τον ληστέψει. Προχτές στη Ν. Σμύρνη. Δίπλα στο αστυνομικό τμήμα. Όσο για την αστυνόμευση...
Από την άλλη πλευρά περνώντας καθημερινά από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού βλέπω εμπρός και γύρω από την οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη να περιπολούν περί τους είκοσι, 20 (!) ή και περισσότερους, ένστολους αστυνομικούς - φαντάζεστε πόσοι θα είναι οι μυστικοί - ακροβολισμένους στα στενά, με τρία - τέσσερα ή και περισσότερα περιπολικά, ανάλογους μοτοσυκλετιστές κλπ. Και φαντάζομαι πως όλοι αυτοί στελεχώνουν απλώς μία βάρδια από τις τρεις που λογικά πρέπει να δουλεύουν όλο το εικοσιτετράωρο. Δηλαδή περίπου εκατό αστυνομικοί την ημέρα! Χώρια εκείνους που στελεχώνουν τα αυτοκίνητα συνοδείας ή τους άλλους που φυλάνε το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στο Παγκράτι. Για να μην αναφέρω το Μαξίμου, τα γραφεία στη Βουλή, τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς κλπ. Και όλοι αυτοί για έναν λαοφιλή και λαοπρόβλητο, δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό που σαρώνει στις εκλογές!
Τώρα, προσθέστε τους αστυνομικούς ασφαλείας και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα συνοδείας, συνήθως τρία ή τέσσερα, που χρησιμοποιούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι γενικοί γραμματείς κ.α. Και τέλος μην ξεχάσετε τους αστυνομικούς και τα αυτοκίνητα που έχουν στη διάθεσή τους ως οδηγούς και ασφάλεια οι τριακόσιοι του Κοινοβουλίου. Δηλαδή οι άνθρωποι που τους έχουν εκλέξει οι πολίτες και προφανώς δεν κινδυνεύουν από τους πολίτες, δηλαδή από εμάς. Κι αν κάποτε υπήρχαν και τους απειλούσαν τρομοκράτες όπως η "17 Νοέμβρη" ή "Οι πυρήνες της φωτιάς", τώρα μόνο ο Ρουβίκωνας επιβιώνει και αυτός το μόνο που κάνει, είναι να πετάει τρικάκια! Άρα δεν πρόκειται για φόβο ή για προληπτική προστασία των υψηλών προσώπων αλλά μάλλον για μιαν ιταμή, ιταμότατη επίδειξη δύναμης. Που παράλληλα στοιχίζει πανάκριβα. Πρόκειται, τέλος, για την απόλυτη αντίληψη ότι το κράτος ταυτίζεται με τους κρατικούς αξιωματούχους και ότι... L' état c'est moi (Το κράτος είμαι εγώ, όπως έλεγε ο Λουδοβίκος 14ος). Πιστεύω λοιπόν πως σταθερά η εκάστοτε ηγεσία της αστυνομίας, επιλεγμένη από την ίδια την κυβέρνηση με τα γνωστά "διαφανή" κριτήρια, εξασφαλίζοντας την "ασφάλεια" των υψηλών προσώπων καθ' υπερβολήν, εξασφαλίζει έτσι και τη δική της παραμονή στην κορυφή. Τόσο απλά. Τώρα όσο για την ασφάλεια της κοινωνίας...Ας πρόσεχαν!
Επίσης άγνωστος αριθμός αστυνομικών φρουρεί μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά και δημοσιογράφους του τύπου του.... Στεφάνου Χίου ή του Φουρθιώτη (Παλαιότερα). Ρωτήστε τον κ. Γεραπετρίτη για περισσότερες λεπτομέρειες. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί δεν υπάρχουν αστυνομικοί ή περιπολικά στους δρόμους; Αντιλαμβάνεστε τώρα πως η αστυνομία είναι απλά ένας ιδιωτικός στρατός στην απόλυτη υπηρεσία της εξουσίας; Κατανοείτε τους λόγους που η εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο; Αν όμως το αντιλαμβάνεστε, τότε τί κάνετε;

ΥΓ. Το εμπεδώσαμε: Ο τόπος διαθέτει δεξιά όλων των αποχρώσεων και σε υπερεπάρκεια. Από αριστερά πάσχει. Ελπίζω ο Αλέξης, μετά τις εκλογές, να πράξει τα δέοντα.


Φωτό: 1. Μετρήστε κεφάλια και υπολογίστε πόσοι τους φυλάνε. Κύριε Θεοδωρικάκο μου, παλιέ κνίτη και εξαιρετικά επιτυχημένε υπουργέ Προστασίας του Πολίτη! 
Φωτό: 2. Οι προετοιμασίες στην Στοά του Αττάλου για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου μου "Πικάντικη, πολιτική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας - Από τη Μιμή στη Μαρέβα". Με πρόλογο του καθ. Ευάγγελου - ξέρετε ποιού. Θα ομιλήσουν:
 Ο καθ. Γιώργος Κοντογιώργης, τ. Πρύτανης Παντείου (βαθύς γνώστης του αντικειμένου) και ο ιερομόναχος Βενιαμίν, ο Καυσοκαλυβίτης (μήπως και ο Θεός βάλει, επιτέλους, το χέρι του).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου