Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΖΑΜΊΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ (ο πιο γκαγκάν Καζαμίας του 2018)


Ιανουάριος : Τίποτε το σπουδαίο. Τουρκικός στρατός στην Αλεξανδρούπολη. Ο Ερντογάν δηλώνει... "Σας είχαμε προειδοποιήσει".
Ο Καμμένος, ο καημένος, απειλεί να παραιτηθεί εάν η Αλεξανδρούπολη μετονομαστεί σε Δεδέ Αγάτς. Ουδείς λόγος ανησυχίας διαβεβαιώνει ψύχραιμος ο Κοτζιάς. Ο πρωθυπουργός αναχωρεί για ολιγοήμερες διακοπές στα Σκόπια.

Φεβρουάριος : Ο τουρκικός στρατός προωθείται στη Καβάλα. Είναι ασφαλής η Αίγινα δηλώνει ο Φλαμπουράρης." Ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός" και "Το Αιγαίο ανήκει στα Ψάρια του" δηλώνουν Ρουβίκωνας και νεολαία του Σύριζα. Η Μπέτυ πιέζει τον Αλέξη να επιστρέψουν από τις διακοπές." Έχω και πανεπιστήμιο", φέρεται δηλώσασα η περί ης ο λόγος ακαδημαϊκή διδάσκαλος.

Μάρτιος : Μίνι ανασχηματισμός για να σφίξουν οι κώλοι. Υπουργός Πολιτισμού και Νεότητας η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα με υφυπουργό την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ (με το συμπάθιο). Ο Σταθάκης αναλαμβάνει υπουργός Περιττών Υποθέσεων και Ψύχραιμης Αντιμετώπισης όταν μάς Φτύνουν. Ο Κουρουμπλής μετακινείται- προφανώς- στο Δικαιοσύνης. Μη αντιληφθώ καμιά λαδιά ή πετρελαιοκηλίδα την βάψατε, φέρεται δηλώσας.

Απρίλιος : Οι Τούρκοι έχουν κατέβει στην Κοζάνη ενώ ο στόλος τους ναυλοχεί στο Φάληρο. Ήσαν ανέκαθεν φίλοι μας και πιστοί σύμμαχοι, δηλώνει ο σεβαστός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πάκης. Εξάλλου δεν αμφισβητούν διόλου την συνθήκη της Λωζάνης.
Κι άλλος Απρίλιος : Πάσχα των Ελλήνων. Στη Λαμία σουβλίζουν τον Αθανάσιο Διάκο. Οι Τούρκοι επίστρατοι χειροκροτούν και τους σταυρώνει ο Καμμένος. Ο Τσίπρας παίρνει το προεδρικό αεροπλάνο και πηγαίνει πάλι στη Ντίσνεϋλαντ. Ο Βενιζέλος διαμαρτύρεται. Αυτά δεν συνέβαιναν επί των ημερών μου, δηλώνει. Ο ήλιος στον Ζυγό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης στον Σκάι. Η Σία Κοσιώνη δεν είναι έγκυος.

Μάιος : Η Σία Κοσιώνη είναι έγκυος! Ανακούφιση στο Μαξίμου. Χαρές και σαμπάνιες στην Νέα Δημοκρατία. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Ερντογάν. Η μπάντα του τουρκικού στόλου παιανίζει έξω από το κτήριο του Νέου Φαλήρου. Συγκίνηση στο πανελλήνιο. Τώρα μπορώ να αντέξω τα μνημόνια, δηλώνει ο απλός κόσμος. Μισοτιμής τα ραπανάκια στην λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου.

Ιούνιος : Αιφνιδιαστικές εκλογές αναγγέλλει ο Τσίπρας. Ο Αβραμόπουλος δηλώνει παρών.
Ο Ερντογάν παρελαύνει στην Πανεπιστημίου και κουκουλοφόροι τον ραίνουν με ροδοπέταλα. Ζητώ η αδελφοσύνη των λαών δηλώνει συγκινημένος ο Πρόεδρος Πάκης και συμφωνεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η Περιστέρα Μπαζιάνα αναλαμβάνει Περιστασιακή Πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα αρνείται να εγκαταλείψει το Υπουργείο Πολιτισμού και Νεότητας. Το φεμινιστικό κίνημα στα καλύτερα του.

Ιούλιος : Οι εκλογές αναδεικνύουν πρώτη δύναμη τους ΑΝΕΛ και δεύτερο τον ΣΎΡΙΖΑ. Έτσι η νέα κυβέρνηση ονομάζεται ΑΝΕΛΣΥΡΙΖΑ έχει πρωθυπουργό καμμένο και μοιραίο υπουργό Άμυνας. Χοροί του λαού στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα συνεχίσουμε να λέμε αλήθειες κι ας σας πονάνε υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός. Πονάνε μωρέ τα παλικάρια; απάντησε ο σ. Πολάκης, υπουργός Παιδείας πλέον.

Αύγουστος : Ο Μάρκος Σεφερλής κλείνει το φετινό φεστιβάλ Επιδαύρου ως Ιφιγένεια εν Αυλίδι σε μια μνημειώδη, μεταμοντέρνα παράσταση. Κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ. Η κυβέρνηση δίνει το επίδομα ανεργίας σε δυόμισι εκατομμύρια κόσμο. Υλοποιούμε το πρόγραμμα μας φέρεται δηλώσασα η Μπέτυ Μπαζιάνα. Ο μοιραίος Αλέξης ζητεί το προεδρικό αεροπλάνο για να πάει Κουφονήσια αλλά ο πρωθυπουργός καμένος κάνει τον κουφό.
 
Σεπτέμβριος : Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει να μηδενίσει το ελληνικό χρέος αλλά η κυβέρνηση ΑΝΕΛΣΥΡΙΖΑ σφυρίζει αδιάφορα. Πρόκειται για παγίδα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών προειδοποιεί ο Φλαμπουράρης. Δημοψήφισμα εξαγγέλλει ο καμένος. Θέλουμε μνημόνια και την αξιοπρέπεια μας είναι η γραμμή της κυβέρνησης.

Οκτώβριος : Η λαϊκή ψήφος δικαιώνει την κυβερνητική πολιτική. Τα μνημόνια είναι η ψυχή μας βροντοφωνάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ. Νέοι χοροί στην Κλαυθμώνος. Απογοήτευση στο Βερολίνο, ανακούφιση στην Ουάσιγκτον. Τώρα δικαιώνομαι, δηλώνει ο Βαρουφάκης Πάνω στη σύγχυση επισκέπτεται αιφνίδια ο Ερντογάν την Αθήνα με αντικείμενο συζήτησης το Σκοπιανό.

Νοέμβριος : Επιτέλους! Το Σκοπιανό λύνεται με συμφωνία ως προς το όνομα. Του λοιπού το βαλκανικό αυτό κρατίδιο θα ονομάζεται urbi et orbi ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΊΩΝ. Θρίαμβος Κοτζιά! Προς τιμήν του η πλατεία Κοτζιά μετονομάζεται σε πλατεία υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής ( Κοτζιά). Ο τουρκικός στρατός ανηφορίζουν προς Βίτολα.

Δεκέμβριος : Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει αηδιασμένος από τα ψεύδη της πολιτικής και εκφράζει την επιθυμία να αποσυρθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας την επόμενη χρονιά. Η θέση είναι κατειλημμένη δήλωσε οργισμένη η Περιστέρα Μπαζιάνα προτού αναχωρήσουν οικογενειακώς για χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Άγκυρα.

(σημείωση : ο Καζαμίας είναι υπαρκτό πρόσωπο. Όπως π.χ ο Σμαραγδής. Ο Καμίνης δεν είναι. Πρόκειται για μυθοπλασία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου