Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ 27.10

27.10
Διερωτώμαι αν μπορώ να μηνύσω τον πρώην πρωθυπουργό για την πανωλεθρία την οποία προκάλεσε το ψεύδος που ανερυθρίαστα υποστήριζε: Δηλαδή πως ως το τέλος του 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα θα κυμαίνεται γύρω στο 6%. Τώρα λοιπόν που μάθαμε ότι αγγίζει το 14% δεν πρέπει να του καταλογισθούν ποινικές ευθύνες; Και σε αυτόν και στους υποψήφιους διαδόχους του που συμμετείχαν και στη κυβέρνηση και στο ψέμα; Και που ομοίως απέτυχαν οικτρά; Εκτός κι αν η Ντόρα είναι άμοιρη κάθε ευθύνης για την κατρακύλα του τόπου. Και της εξωτερικής του πολιτικής.
ΥΓ. Ακόμα παραμένουν στο ιστορικό κέντρο οι ηλεκτρονικές μπάρες που βέβαια δεν λειτούργησαν ποτέ ως μνημείο της ανικανότητας του Καγγελάριου Τίποτε. Εκτός κι αν τις επανενεργοποιήσει ως Αρχηγός!

27.10
Το μεταμοντέρνο δηλώνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά την οποία μπορεί κανείς να κατοπτεύσει σφαιρικά το παρελθόν και τις κρίσιμα ιδεολογικές θεωρίες του χωρίς πάντως να παίρνει τοις μετρητοίς καμία απ’ αυτές. Μ’ άλλα λόγια μεταμοντέρνο είναι η αμήχανη δημοκρατία της σχετικότητας σ’ έναν κόσμο που δεν φαίνεται μόνο, αλλά και είναι σχετικός.

1 σχόλιο:

  1. - Ωραίε μου σκύλε, καλέ μου σκύλε, αγαπημένο μου σκυλάκι, πλησίασε και έλα να αναπνεύσεις ένα έξοχο άρωμα αγορασμένο στον καλύτερο αρωματοποιό της πόλης.
    Και ο σκύλος, κουνώντας την ουρά του, αυτό που είναι νομίζω, σ' αυτά τα φτωχά πλάσματα, το σημάδι που αναλογεί στο γέλιο και στο χαμόγελο, πλησιάζει και χώνει με περιέργεια την υγρή του μύτη στο ξεβουλωμένο μπουκάλι' έπειτα, οπισθοχωρώντας ξαφνικά με φρίκη, γαβγίζει εναντίον μου σα να με κατηγορεί.
    - Α! άθλιο σκυλί, αν σου είχα δώσει ένα πακέτο βρωμιές, θα το είχες μυρίσει με απόλαυση και ίσως καταβροχθίσει. Έτσι, εσύ ανάξιε σύντροφε της θλιβερής ζωής μου, μοιάζεις στο κοινό, που δεν πρέπει ποτέ να του παρουσιάζεις εκλεπτυσμένα αρώματα που το απελπίζουν, μα προσεχτικά διαλεγμένες βρωμιές.

    Μπωντλαίρ, 20 πεζά ποιήματα, εκδ. Ίκαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή