Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Αστυνομία και photoshop


 Όταν ο Francis Bacon εμπνέει το photoshop της αστυνομίας

Η αστυνομία όταν δεν πίνει φραπέ στα Everest, δέρνει. Αυτό το ξέρουν καλά θεσμοί όπως η “Διεθνής Αμνηστία”. Εμείς, πάλι, οι ιθαγενείς το μαθαίνουμε τελευταίοι όταν στραβώσει κάτι και η εισαγγελία διατάξει να δημοσιευθούν πάραυτα οι φωτογραφίες των συλληφθέντων. Τότε κανένα μακιγιάζ ή photoshop δε μπορεί να κρύψει την οδυνηρή, για το νομικό και πολιτικό μας πολιτισμό, πραγματικότητα . Στην προκειμένη περίπτωση, έσπασε ο διάβολος το ποδάρι του, η ΕΛΑΣ αιφνιδιάστηκε από την δικαστική εντολή και το πανελλήνιο έμαθε ταυτόχρονα με την παγκόσμια κοινότητα ότι οι ψιλές, οι χοντρές και το μπερντάχι είναι συνήθης πρακτική των ελλήνων αστυνομικών "κατά την άσκησιν των καθηκόντων των". Αυτό που παθαίνουν καθημερινά μετανάστες, πρεζόνια, μπουκαδόροι, κλεφτρόνια, χωρίς να το μαθαίνει κανείς και χωρίς να ανοίγει ρουθούνι άλλο πλην των ανώνυμων θυμάτων της κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους της αστυνομίας, το έπαθαν και οι τέσσερις "διάσημοι" συλληφθέντες στη Κοζάνη. Εξ ου και ο κουρνιαχτός στα ΜΜΕ. Στην εποχή της εικόνας, η εικόνα εκδικείται.
Και βέβαια επ’ ουδενί νομιμοποιούμε την τρομοκρατία ή οποιαδήποτε μορφή βίας. Όμως αυτή η γενιά των εικοσάρηδων έχει αυτή την αποκλίνουσα, ως προς τα κυρίαρχα κοινωνικά μας μοντέλα, συμπεριφορά, επειδή δεν έχει να περιμένει τίποτα και από κανένα. Ούτε σήμερα, ούτε στο άμεσο, ούτε στο απώτερο μέλλον. Και γι αυτό το τεράστιο έγκλημα κανείς, φευ, από την πολιτική ή την πνευματική ηγεσία δε θα λογοδοτήσει. Καμία κυρίαρχη φάτσα δεν θα φωτογραφηθεί για να παραδοθεί στη δημόσια χλεύη και αποδοκιμασία...

ΥΓ. Απ' την άλλη καμία ένδεια επιχειρημάτων και ρητορικού κομπασμού από τον κύριο Δένδια. Ούτε βέβαια και συγνώμη. 

3 σχόλια:

  1. εκαναν ληστειες
    ειχαν καλασνικοφ.
    κρατουσαν ομηρο,
    εγινε συμπλοκη δεν παραδοθηκαν
    ΑΡΑ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ
    ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΜΑ ΖΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΜΗΡΟΥΣ
    ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΝΙ
    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΠΑΤΖΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΡΕΙ
    ΜΑΝΟ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμφωνήσουμε στα βασικά: η Δημοκρατία τημωρεί, εφαρμόζει τον νόμο αλλά δεν εκδικείται. Αλλιώς ταυτίζεται με τη τρομοκρατία. Ξαναδιάβασε το κείμενο. Τη βία των τρομοκρατών την ξέρω και τη φοβάμαι. Είναι ορατή. Όσο ορατή είναι και η απελπισία τους. Η άλλη όμως βία, η αόρατη μου προξαινεί ακόμα μαγαλύτερο φόβο. Ακόμη μεγαλύτερη απέχθεια. Περί αυτού πρόκειται. Σου εύχομαι να μη νιώσεις ποτέ την αυθαιρεσία της "ένομης" τάξης και την κατάχρηση της κρατικής εξουσίας.
    Προσωπικά απαιτώ λύσεις για τα αδιέξοδα των εικοσάριδων και όχι και άλλα μέτρα καταστολής. Γιατί αυτός ο πόλεμος που προς το παρών εμφιλοχωρεί στα μυαλά κάποιων θερμοκέφαλων, θα καταστεί σύντομα πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει,η απάντηση σου.Πλην,αυτό το απλώς "αποκλίνουσα" έχει και μια ,για να μην πω παραπάνω,πινελιά "νομιμοποίησης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή