Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Χορεύτρια

Η παρουσίαση της πτυχιακής εργασίας της Αγγελικής Τρομπούκη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Athens video Dance Festival 23, 24, 25 Ιανουαρίου ( Promenade, ώρα 21:15). Στη Σχολή Καλών Τεχνών. 




Η Αγγελική Τρομπούκη  σε μία εσωτερική συνομιλία με το έργο '' Χωρίς τίτλο'', του Παντελή Χανδρή.

 Είναι πραγματικά δύσκολο να εξηγήσουμε την παρόρμηση που μας οδηγεί σε μία επιλογή. Πρόκειται για μία συνύπαρξη στον χώρο και στον χρόνο μέσω του ήχου και της ενέργειας. Όπως ο Rodin αναφέρει '' Το πνεύμα σας πρέπει να αντιλαμβάνεται κάθε επιφάνεια σαν άκρο ενός όγκου που βρίσκεται πίσω της και τη σπρώχνει προς τα έξω...Κάθε ζωή ξεπηδάει από ένα κέντρο μετά βλασταίνει και ξεχύνεται από μέσα προς τα έξω''. Έτσι, αν δεχθούμε ότι η ενέργεια του ''έργου'' προέρχεται από την εσωτερική του οντότητα που διαχέεται προς τα έξω και συγχρόνως αν επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κινούμενο σώμα που το ωθεί μία εσωτερική δόνηση προς τα έξω, αντιλαμβανόμαστε ότι οι δύο ενεργειακοί άξονες πάλλονται. Η ένωση αυτή πραγματοποιείται στον κενό χώρο που δημιουργείται αναμεταξύ τους. Η ηχητική εγκατάσταση στον πυρήνα του ''έργου'', προσδιορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον στόχο. Ο ήχος που πηγάζει από μία εσωτερική εγκεφαλική ροπή, συνδιαλέγεται και οδηγεί την κίνηση. Ωστόσο, το έργο δεν έχει κεφάλι. Από που προέρχεται ο ήχος; Προς τα που δίνει εντολή; Θέτει μια ερώτηση ή δίνει μία απάντηση;
'' Ο άνθρωπος που μουσική δεν έχει εντός του, που η συμφωνία των ήχων των γλυκών δεν τον αναταράζει, για προδοσία, για αρπαγή, για πανουργία είναι φτιαγμένος, Βαριά η κίνηση του πνεύματος του σα τη νύχτα, η θεωρεία του σκοτεινή σαν έρεβος: Σε τέτοιον πίστη καμία! Τη μουσική αφουγκράσου!                 ( Σαίξπηρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου