Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Καρδιά ραγισμένη





Δεν έχει δάκρυα γιαυτό περιμένει τη βροχή να κάνει το χρέος της. Να τον ανακουφίσει.
Δεν βγαίνει πια από το σπίτι του. Πού να  πάει; Δεν τον περιμένει κανείς εκεί έξω. Όλα τελείωσαν όπως έπρεπε, επειδή τα πάντα τελειώνουν. Κάποτε. Επειδή έτσι πρέπει. 
Ζει λοιπόν το πένθος του γαλήνιος  μετρώντας τα ψήγματα χαράς που ξέμειναν στη τσέπη του από όσα έζησε. Σαν τις καραμέλες που κολούσαν στο παιδικό του παντελόνι... Σαν τις μασημένες τσίχλες. Και τ' όνομα της; Μακάρι να ξεθώριαζε κι αυτό από τη μνήμη του όπως ξεθωριάζει η μορφή της στη ψυχή καθώς ξεπλένεται κάθε που βρέχει. Ας λένε το όνομα της αλλά στόματα. Ας το φωνάζουν όσο πιο δυνατά γίνεται. Αυτός συνήθισε τη σιωπή.
Τώρα είναι λίγο πιο σκυφτός, λίγο πιο κουρασμένος, λίγο πιο μεγάλος. Τώρα είναι πάλι ο εαυτός του, λίγο πιο δυνατός μέσα στην αδυναμία του. Λίγο περισσότερο άδειος.
Τί είχε να περιμένει; Τί δεν ήξερε; Ο έρωτας είναι πάντα εγωιστής και βραχύβιος. Ο έρωτας υπάρχει για να τελειώσει. Ο έρωτας αντριεύει  μέσα από τον πόνο και την ηδονή. 
Ο αγαπημένος του χρόνος είναι πια ο αόριστος, είναι ο υπερσυντέλικος. Οι χρόνοι του έρωτα.Της αγάπης πάλι ο μέλλων διαρκείας. Θα σ' αγαπάω για πάντα! Πόσο αγαπούσε τις υπερβολές που ξεστόμιζε με τόση βεβαιότητα σφίγγοντας τις μικρές γροθιές της. Η καημενούλα, η φτωχή μου αγάπη. Στάζει τώρα ανώφελη μέσα στο άδειο δωμάτιο σαν υγρασία. Τί έχει λοιπόν άλλο να περιμένει παρά την φιλανθρωπία των αναμνήσεων; Τί άλλο από εκείνα τα δάκρυα της ανακούφισης που όμως δεν έρχονται;
Μόνο η βροχή τον παρηγορεί πια.

22/9/2016

ΥΓ. Κι αυτός ο Banksy, τι διάβολος! Διάσημος κι ανώνυμος σαρκάζει το σταρ σύστεμ έχοντας συλλάβει το πρόβλημα σε όλο του το βάθος. Δεν υπάρχουν σήμερα πρωτογενής τέχνη, κινήματα, μεγάλοι δημιουργοί που να ανοίγουν τον δρόμο, μυθικά έργα κλπ. Υπάρχει μόνο μία παντοδύναμη αγορά και οι βαθύπλουτοι που την συντηρούν αγοράζοντας κύρος. Ένα τρομαχτικό παιχνίδι εξουσίας τελικά.
Κι ο ίδιος ο Banksy, τίποτε περισσότερο από ένας τρομοκράτης που λες και βγήκε από το V for Vendetta. Ανατρέπει την κατεστημένη κλίμακα με έργα εφήμερα, σχεδόν κοινότοπα, καθιστά πανάκριβα τα γκράφιτι και την αισθητική τους, υποχρεώνει να πληρώσουν με εκατομμύρια πράξεις αναρχίας οι συντηρητικοί και οι καπιταλιστές. Βέβαια δεν προτείνει φόρμα όμως διαθέτει χιούμορ.Δεν είναι ούτε Picasso ούτε καν Bacon. Είναι όμως το πιο σημαντικό σημείο των καιρών... 
Τον ξέρουν οι πάντες και ιδιαίτερα οι νέοι που  συνήθως σνομπάρουν ως βαρετά και δήθεν τα εικαστικά. Είναι έξω αλλά και μέσα σε μουσεία, δημοπρασίες και γκαλερί. Έξω στους δρόμους αλλά και μέσα σε μεγάλες συλλογές. Είναι χωρίς τιμή και πανάκριβος. Είναι ο Banksy!

6/10/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου