Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Απαιτείται σοβαρότητα

Η γνωστή γερμανική παροιμία λέει: Drei Professoren, Vaterland verloren. Δηλαδή αρκούν τρεις καθηγητάδες για να καταστρέψουν την πατρίδα. Στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι καθηγητές πανεπιστημίου είναι πολύ περισσότεροι...ΥΓ. Αυτό που συμβαίνει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου αλλά και στο Κοινοβούλιο είναι αδιανόητο. Και δεν πρόκειται μόνο για τις καταστροφές, τη λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων του ΕΚΠΑ ή την επαναλαμβανόμενη απώλεια διδακτικών ωρών, συνεδρίων, ή λοιπών ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων (στα εργαστήρια λ.χ. οι ζημιές αποκαθίστανται δυσκολότατα και είναι πολυδάπανες τη στιγμή ακριβώς που χρήματα δεν υπάρχουν).Η εικόνα ενός κράτους σε ομηρία είναι καταθλιπτική. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει κυρίαρχο πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο, και ο μόνος που μπορεί να διαπραγματευθεί με κύρος στο εξωτερικό. Όμως η κατάσταση είναι κρίσιμη και επιβάλλεται να προχωρήσει ο ίδιος σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις προτού είναι πολύ αργά. Όταν οι συνεργάτες σου αποδεικνύονται κατώτεροι των προσδοκιών σου, είναι απλό: τους αλλάζεις!

ΥΓ. 2 Πολλα "εγώ" έχουν συγκεντρωθεί στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή ακριβώς που θα έπρεπε να ανατείλει το άστρο του "εμείς" για να παραφράσουμε τον σημαντικό ποιητή Walt Whitman.

ΥΓ. 3 Το άρθρο του Πανούση στα ΝΕΑ ομολογεί πικρές αλήθειες και παραδέχεται τη σύγχυση αλλά και τον στρουθοκαμηλισμό που επικρατεί στις τάξεις της Αριστεράς. Ο κόσμος πάντως έξω δυσφορεί ανοιχτά και με την διπλοπροσωπία και με την έλλειψη πολιτικού θάρρους και με την ανεπίτρεπτη παθητικότητα. Λες και δεν μας έφτανε η δημιουργική ασάφεια!

ΥΓ. 4 Ο παλιός φίλος μου Νίκος Φίλης ευρισκόμενος σε ρόλο αντί-Ζωής όσο περνάει ο καιρός οικειοποιείται το ύφος και την αυθεντία της προαναφερθείσης.
-Δηλαδή ρε Νίκο, για να διατυπώσουμε την απόψη μας που ,διάβολε ,εκφράζει και το κοινό νου, θα πρέπει να πάρουμε άδεια από κάποιο κομματικό ιερατείο;

ΥΓ. 5 Τι καλά για όλους που πια δεν μιλάει - παντού και για όλα- ο Βαρουφάκης! 

1 σχόλιο:

  1. Η "Πρώτη φορά Αριστερά" έχει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.Όμως! Απολύτως αναμενόμενα...Ο Τσίπρας είναι "κυρίαρχο πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο".Όμως! Δυστυχώς ή ευτυχώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή