Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Άκυροι, άπαντες οι υποψήφιοι διευθυντές του ΕΜΣΤ λόγω ... ελλιπόντων πιστοποιητικών!

Στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τα πλαστά πτυχία μετράνε

Η τελευταία επιτυχία του Υπουργείου Πολιτισμού και της σεβαστής επιτροπής που συγκρότησε, ήταν η απόρριψη όλων των υποψηφιοτήτων για την διεύθυνση του ΕΜΣΤ για τυπικούς δηλαδή γραφειοκρατικούς λόγους. Π.χ της μη υποβολής εγκαίρως της αιτήσεως ή μη υποβολής ... μίας υπεύθυνης δήλωσης! Είναι προφανές ότι η επιτροπή - δηλαδή το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και η Μυρσίνη - πέταξαν τη μπάλα στην εξέδρα επειδή ήθελαν να αποφύγουν αιρετικές υποψηφιότητες που τούς χαλούσαν το κομματικό γλυκό. Έτσι, ενώ αρχικά παρουσιαζόταν ως φαβορί η, επί δεκαπενταετία διευθύντρια, κ. Καφέτση απεσύρθη γρήγορα λόγω ... δημόσιας και ιδιωτικής κατακραυγής με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να γίνει χειροπιαστό. 
Δεν υπάρχουν όμως αδιέξοδα για τις κρατικές επιτροπές! Έτσι, ο κριτικός κινηματογράφου κ. Ανδρεαδάκης, ο μουσικοσυνθέτης κ. Κουμεντάκης ένας κ. Ησαΐας - αλλά δυστυχώς και οι δάσκαλοι  κ. Κοκκινίδης και Χατζηνικολάου - γνωμοδότησαν ότι η αίτηση μου με Αρ. Πρωτ. 637670. 10/12/18 κρίνεται ως έχουσα "... Μη αποδεικνυόμενα, τυπικά προσόντα, έλλειψη απαιτουμένων δικαιολογητικών και μη προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης ..." ( Απόσπασμα πρακτικού επιτροπής Αξιολόγησης για την πλήρωση της θέσης διευθυντή του ΕΜΣΤ). 
Ο φάκελος όμως που υπέβαλα περιείχε όλα τα δικαιολογητικά που έχω υποβάλει και στο Αριστοτέλειο και το ΕΚΠΑ για να γίνω καθηγητής, αναπληρωτής στο ΕΚΠΑ και Επίκουρος στο Αριστοτέλειο. Άρα διαθέτω τα τυπικά, τουλάχιστον, προσόντα ενώ παράλληλα υπέβαλα όλα τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι εργάστηκα ή διηύθυνα τρία μουσεία, μετεκπαιδεύτηκα σε ένα γερμανικό μουσείο και το Smithsonian lnstitution των ΗΠΑ ενώ έχω οργανώσει πάνω από 200 εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχω γράψει δεκάδες βιβλία τέχνης και εκατοντάδα(!) καταλόγων και έχω μια δημόσια εικόνα που δεν επιτρέπεται να κρίνεται, θετικά ή αρνητικά, από μίαν Υπεύθυνη Δήλωση. Ντροπή στις επιντροπές! Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τα πλαστά πτυχία μετράνε.
Είναι προφανές βέβαια ότι θα υποβάλω άμεσα ένσταση κατά του πορίσματος της επιτροπής και θα εξετάσω το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για ενδεχόμενο δόλο, μείωση προσωπικότητας, παράβαση του νόμου κλπ. 
Επίσης περιμένω από την αξιωματική αντιπολίτευση να δράσει αστραπιαία με σχετική επερώτηση περί αξιοκρατίας, ευνομίας κλπ. Αναμένω δηλαδή από τον Κώστα Τζαβάρα και την Όλγα Κεφαλογιάννη που έχουν εμπλοκή στα θέματα πολιτισμού στην Ν.Δ από τον παλιό μου συμμαθητή Θανάση Παφίλη, από τον παλιό μου φίλο Ανδρέα Λοβέρδο κλπ. να πράξουν τα δέοντα υπερασπιζόμενοι το κοινό, το εθνικό κεφάλαιο του πολιτισμού και της διαχείρισης του. Είναι κρίμα όμως που το κακορίζικο ΕΜΣΤ που έχει τόσο ταλαιπωρηθεί από τις εντελώς αποτυχημένες, κυβερνητικές επιλογές, μπαίνει σε μια νέα περίοδο αδράνειας και αβεβαιότητας. Ένα μπράβο σε όλους όσοι ενεπλάκησαν ώστε εκ του πονηρού να  δημιουργηθεί αυτό το καινούριο μπάχαλο. 



Φωτογραφία: Υποψηφία που δεν υπέβαλε στον κ. Ανδρεαδάκη πιστοποιητικό γέννησης.

1 σχόλιο: