Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση των Πρυτανικών ΑρχώνΑποκτήσαμε ένα καινούριο λαϊκό ήρωα, ένα νέο Τσε του γλυκού νερού, έτοιμο να ασκήσει τον ηλίθιο ακτιβισμό του αύριο και από υψηλή κομματική θέση. Η προδιαγεγραμμένη αγραμματοσύνη του και η προφανής του ιταμότητα δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για την αυριανή του καριέρα, το αντίθετο. Δυστυχώς στο τόπο μας δεν τελειώνουν ποτέ ούτε η γελοιότητα ούτε η θλίψη. Λεπτομέρεια: το συμβάν βιντεοσκοπίστηκε από τους ίδιους τους "επαναστάτες" για να παιχτεί την ίδια μέρα από τα δελτια ειδήσεων του Συστήματος. Η trash TV διαθέτει πλέον "προοδευτικό" πρόσημο. 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εθνικόν και Καποδιστριακόν
Πανεπιστήμιον Αθηνών
---------------------------


Αθήνα, 24/11/2014

Ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών για το θλιβερό συμβάν στην Πρυτανεία

Λίγο μετά το μεσημέρι, ομάδα –κατά δήλωσή τους– φοιτητών ζήτησε να συναντήσει χωρίς προηγούμενη συνεννόηση τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Επειδή ο Πρύτανης απουσίαζε για επιστημονικές υποχρεώσεις, δέχθηκε να τους συναντήσει εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών ο Αναπληρωτής Πρύτανη Ποιότητας της Πανεπιστημιακής Ζωής, Καθηγητής κ. Αντώνιος Καλοκαιρινός. Οι φοιτητές ζήτησαν με ένταση να γίνει η συνάντηση στο Γραφείο του Πρύτανη και μόνο! Ο κ. Καλοκαιρινός για να μην κλιμακωθεί η ένταση τούς δέχθηκε τελικά στο Γραφείο του Πρύτανη. Αφού άκουσε ένα εκ των φοιτητών να εκφωνεί λογύδριο και πριν προλάβει να απαντήσει, οι φοιτητές άδειασαν δύο γεμάτες, μεγάλες σακούλες απορριμμάτων πάνω στο Γραφείο του Πρύτανη, ταυτόχρονα βιντεοσκοπώντας όλο το συμβάν, και αποχώρησαν!

Οι Πρυτανικές Αρχές από την ανάληψη των καθηκόντων τους, εκφράζοντας τη βούληση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στις Πρυτανικές Εκλογές, μεριμνούν αδιάκοπα για την αντιμετώπιση όλων των τρεχόντων και χρονιζόντων προβλημάτων του Πανεπιστημίου που παρέλαβαν. Ως πρώτο μεταξύ αυτών έταξαν το θέμα της καθαριότητας, ως προς το οποίο δρομολόγησαν αμέσως τον ήδη πραγματοποιηθέντα πρόχειρο διαγωνισμό (τα αποτελέσματά του αναμένονται προσεχώς). Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει με κανένα τρόπο ταχύτερες διαδικασίες. Ταυτόχρονα οι πρυτανικές αρχές προβαίνουν σε ενέργειες για την αντιμετώπιση της υποχρηματοδότησης και της μείωσης διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ παράλληλα φροντίζουν για τα αυτονόητα ζητήματα της νόμιμης λειτουργίας των θεσμικών Οργάνων και της ασφάλειας, ιδιαιτέρως στο Κεντρικό Κτήριο της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι καθηγητές και φοιτητές βρίσκονται στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια και τα διοικητικά στελέχη εργάζονται με υπερπροσπάθεια, την ίδια στιγμή μια ολιγομελής, ακραία και έμπρακτα αντιδημοκρατική ομάδα «σκηνοθετεί» και προσπαθεί να καρπωθεί την ένταση με πρόσχημα τον διάλογο!

Οι Πρυτανικές Αρχές είναι, και θα είναι πάντα, ανοιχτές στον διάλογο, ο οποίος, όμως, προϋποθέτει όλοι οι διαλεγόμενοι να σέβονται τους Νόμους και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας στην πράξη και όχι προσχηματικά.

Το σημερινό θλιβερό και καταδικαστέο, ελπίζουμε από όλους, συμβάν επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχίσουμε, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους, να εργαζόμαστε για όλα εκείνα τα αυτονόητα που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το Πανεπιστήμιό μας. Ενέργειες τέτοιας έμπνευσης και επιπέδου μόνον ζημία μπορούν να προξενήσουν και στο Πανεπιστήμιο συνολικά και στα οποιαδήποτε λογικά αιτήματα όλων των ανθρώπων του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου