Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Ο Κώστας Βαρώτσος, το ΕΜΣΤ και ο ανακριτής

Το σκάνδαλο, ή καλύτερα η βραδυφλεγής βόμβα ή κάλλιστα η αποκάλυψη Ζαχόπουλου, άνοιξε τον ασκό του Λεβιάθαν στο ΥΠΠΟ και-επιτέλους-έστρεψε την τηλε-κοινή γνώμη στα όσα διαδραματίζονται στα υπόγειά του.

Ως τώρα το ΥΠΠΟ αντιμετωπιζόταν ως ο γραφικός χώρος μιας πολιτικοποιημένης εθνικοφροσύνης που ασχολείτο με μερικούς σαλεμένους κι άλλους τόσους περιθωριακούς. Σήμερα, εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται σε στυλοβάτη της πολιτικής μας παθογένειας και σε αποκαλυπτικά κακοήθη όγκο ολόκληρου του κυρίαρχου συστήματος.

Ως υπουργείο μιας φαντασιακής ταυτότητας και -δυνάμει- της πιο ταυτολογικής προπαγάνδας, αποδεικνύει ότι το κανάκεμα της εθνικής υπερηφάνειας κοστίζει πολύ.

Επειδή είναι πολλά τα λεφτά που δαπανώνται για το ιστορικό σας παρελθόν και το καλλιτεχνικό σας μέλλον, αδέλφια. Και ο Ζαχόπουλος λειτούργησε σαν θρυαλλίδα. Οδυνηρή, πλην πολύτιμη, ώστε ν' αποκαλυφθεί ο μηχανισμός.

Μετά την αποκάλυψη της φυλής των Κιμάκη και την conspiratio των Κατίνων (Θέμος), το χρόνιο σκάνδαλο του υπαρκτού-ανύπαρκτου Εθνικού -παρακαλώ- Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στο κολοβωμένο -με τις ευλογίες της αρχιτεκτονικής μας πρωτοπορίας- κτήριο του Ζενέτου, έρχεται πάλι στην επιφάνεια. Τι συμβαίνει με τον μεγαλοεργολάβο του Μεγάρου Μουσικής, κ. Πανδή; Τι ακριβώς κάνουν οι εταιρείες του στο ΥΠΠΟ; Γιατί συγκρούστηκε με το Δ.Σ. του ΕΜΣΤ; Αληθεύει ότι απείλησε τα μέλη του; Υπάρχουν όντως κακοτεχνίες, καθυστερήσεις, υπερβάσεις προϋπολογισμού κ.λπ.; Γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος κ. Σόρογκας και έπειτα ο κ. Κώστας Βαρώτσος, διακεκριμένο μέλος της διεθνούς γλυπτικής κοινότητας και καθηγητής στο ΑΠΘ; Πολλή δουλειά για τον κ. Λιάπη.

Ο κ. Βαρώτσος πριν από καιρό ενημέρωσε τον πρωθυπουργό μ' επιστολή του για τα όσα οχληρά συμβαίνουν στην επικράτεια της διευθύντριας κ. Καφέτση, εκλεκτής, προ δεκαετίας, του κ. Βενιζέλου. Μετά την πτώση Ζαχόπουλου, ο κ. Βαρώτσος έστειλε ανάλογη, απόρρητη, επιστολή στον υπουργό κ. Λιάπη. Ο κ. Λιάπης διεβίβασε αμέσως την επιστολή στο Δ.Σ. του Μουσείου και εκείνο στον εισαγγελέα, ο οποίος, σε χρόνο ρεκόρ, κάλεσε χθες τον κ. Βαρώτσο για να καταθέσει τα στοιχεία του. Μετά την εμπεριστατωμένη κατάθεσή του αναμένεται θύελλα.
Πάντως, εκτός των δικαστικών, επιβάλλεται να παρθούν και πολιτικές λύσεις.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου