Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Εποχή της βαρβαρότητας


Παραμονές Χριστουγέννων και ένα κοριτσάκι 13 ετών πεθαίνει από αναθυμιάσεις επειδή επί μήνες ζούσε χωρίς ηλεκτρικό. Με αυτή την τραγική αφορμή πληροφορηθήκαμε ότι μόνο στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης 700 οικογένειες δεν έχουν ρεύμα. Λίγο μετά ένας αστυνομικός δολοφονείται στα σύνορα από Αλβανούς κακοποιούς. Μόλις μια μέρα πριν 15χρονα έφτυναν και πέταγαν πέτρες σε αστυνομικούς φωνάζοντας "Μπάτσοι, γουρούνια δολοφόνοι!" με μερικούς καθηγητές του πανεπιστημίου να υποστηρίζουν σοβαρά πως "Η χούντα δεν τελείωσε το '73". Αν έτσι έχουν τα πράγματα, εξηγείται απόλυτα το γιατί ο πρύτανης δεν εφαρμόζει το νόμο. Επειδή απλώς συγκρούεται με τα συμφέροντά του διδάσκοντας ταυτόχρονα χάος και απειθαρχία στους φοιτητές. Δηλαδή ό, τι διαλύει τα πανεπιστήμια. Σχιζοφρένεια. Πάνω στη σύγχυση εμφανίζονται και οι 58 με κύριο διαφημιστή τον Μπίστη και λατρευτική εικόνα τον Σημίτη σε τρόπον ώστε ο Βενιζέλος, ο άνθρωπος που φοβήθηκε ένα κυπελλάκι φραπέ, να ξανά-καταγγέλλει σκοτεινές συνωμοσίες που έχουν ως στόχο την πολιτική και βιολογική εξόντωσή του (sic!!). Αυτά ακούει ο Μουγκός της Ραφήνας (ο θείος του ήταν απλώς κουφός) και οραματίζεται την επιστροφή του. Σχιζοφρένεια εις διπλούν. Εν τω μεταξύ ο Καμίνης προγραμματίζει να συνεχίσει θεωρώντας τον εαυτό του απολύτως επιτυχημένο έστω κι αν υπήρξε ανύπαρκτος πολιτιστικά, έστω κι αν διέλυσε την Δημοτική Πινακοθήκη, αποκρύπτοντας μάλιστα τις κλοπές και το πλιάτσικο που έγιναν σε αυτή επι των ημερών του. Για να μην νομίζετε πως μόνο από την Εθνική Πινακοθήκη κλάπηκε ένας Πικάσο. Υποστήριξα τον κ. Καμίνη πριν από τέσσερα χρόνια για να απαλλαγεί ο δήμος από την λοιμική που λεγόταν Κακλαμάνης, όμως με απογοήτευσε. Όπως φαντάζομαι και πολλούς άλλους. Ο Καμίνης παραμένει ένας ευπρεπής άνθρωπος που όμως δεν διαθέτει όραμα όπως εξάλλου και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών μας. Η βαρβαρότητά όλων τους περί τα πολιτιστικά είναι κάτι που με θλίβει βαθύτατα. 
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί δεν αντέχω πια την σχεδόν θεσμοθετημένη συλλογική μας υποκρισία, τους παλαιομοδίτικους ρόλους που παίζουμε άπαντες, "συντηρητικοί" και "προοδευτικοί". Δεν αντέχω στο ενδεχόμενο να ξανακαεί η Αθήνα επειδή πλησιάζει 17 Νοέμβρη ή 6 Δεκέμβρη. Δεν αντέχω τα τοτέμ της βίας που δεν φρονηματίζουν κανένα. Δεν αντέχω το τυφλό μίσος. Δεν αντέχω τη βία των οργανωμένων ομάδων, κρατικών και παρακρατικών, εναντίον του πολίτη. Δεν αντέχω το συνδικαλιστικό τσαμπουκά που αντιπαραθέτει τα συμφέροντα των λίγων προς το κοινωνικό σύνολο. Ξέροντας μάλιστα πως όλο αυτό το παράλογο ψευδοεπαναστατικό μπάχαλο πυκνώνει τις τάξεις της Χρυσής Αυγής (κυρίως από τα σώματα ασφαλείας). Όσο κάποιοι στοχοποιούν το μπατσούλη της γωνίας ως ταξικό εχθρό, τόσο δικαιούται κι ο Βενιζέλος να ισχυρίζεται ότι τον πολεμούν οι τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα! Και ο Μπίστης να ετοιμάζεται για ακόμη μια πολιτική κωλοτούμπα. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως το παλιό επιστρέφει αναλλοίωτο, έστω και με νεοτερικό ένδυμα, κι ότι τίποτε δεν θα αλλάξει όσο παραμένουμε σφιχταγκαλισμένοι με την περίτρομη, ναρκισσευόμενη ατομικότητά μας. Όταν βιαζόμαστε τόσο πολύ να ξεχάσουμε, έμπλεοι από το εγώ μας που επείγεται να "γιορτάσει", ένα κοριτσάκι που πέθανε τόσο άδικα και ένα παλικάρι που σκοτώθηκε μάταια υπερασπίζοντας χαμένες προ πολλού συλλογικότητες....

ΥΓ. Είπαμε: Πάνω απ' όλα να μη χαθεί το εξάμηνο! Σε αυτό συμφωνούν υπουργείο και πρυτανεία. Έστω κι αν η πλειοψηφία των καθηγητών αντιτίθεται σε αυτή την ουρανομήκη κοροϊδία. Εν τω μεταξύ, η παιδεία υποβαθμίζεται διεθνώς σε όλα της τα επίπεδα. Εν τω μεταξύ, μειοψηφίες φοιτητών είναι έτοιμες να ανακαταλάβουν τα πανεπιστήμια μόλις τελειώσουν οι συνδικαλιστές. Εν τω μεταξύ, οι βανδαλισμοί στη Πανεπιστημιούπολη αυξάνονται κάθε μέρα. Λάμπες σπασμένες, φανοστάτες διαλυμένοι, σκοτάδι παντού ώστε να διευκολύνονται οι λογής παραβατικότητες. Εν τω μεταξύ, τα λεωφορεία που εξυπηρετούσαν φοιτητές και περιοίκους έχουν αποκλειστεί από την Πανεπιστημιούπολη εδώ και τρεις μήνες! Κύριε Υπουργέ, κύριε Πρύτανη, καλημέρα σας και καλά Χριστούγεννα! Εν τω μεταξύ, φοιτητές έχουν διαρρήξει και έχουν αλλάξει κλειδαριές στις αίθουσες με τους υπολογιστές στις φοιτητικές εστίες με άγνωστες μέχρι τώρα τις απώλειες. Εφόσον όλα επιτρέπονται, η ασυδοσία ας γίνει ο κανόνας. Εξ άλλου τα ρουσφέτια και οι παρανομίες στις φοιτητικές εστίες αποτελούν διαχρονικό σκάνδαλο όλων των εκάστοτε κρατούντων. 
Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας!!!

2 σχόλια:

  1. "υπερασπίζοντας χαμένες προ πολλού συλλογικότητες" εν αγνοία του, το καλύτερο θα ήταν να πούμε, αφού και το "παλικάρι", "μπατσάκος" ήταν εν τέλει. Και εφόσον είμαστε "ευπρεπείς" άνθρωποι, ας κοιτάξουμε να κάνουμε λίγο υπομονή στις αναθυμιάσεις των 13χρονων. Δεν είναι δα και το παιδί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε,
    Φρονώ ότι ανησυχείτε και εξεγείρεστε αδίκως. Η χώρα βαδίζει, όπου επιτυχώς την οδηγούν οι κάθε λογής ταγοί της. Μια ματιά σε πρόσφατη πολυπροβεβλημένη παρουσίαση ποιητικής συλλογής νεόκοπου καλλιτέχνου, παρεμπιπτόντως μεγαλοστελέχους ιδιωτικού καναλιού, θα σας πείσει ότι η ανάπτυξη βαδίζει κατά πάνω μας ολοταχώς! Έχουν ήδη συντεθεί και οι ύμνοι. Αν σας φανούν στιχάκια τύπου χέρια῟μαχαίρια, βόδια῟ξόδια῟ρόδια, τότε απλώς θα επιβεβαιώσετε την κακοπιστία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή