Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ταξίδι στο σώμα








Οι ταξιδιώτες στο "Ελ.Βενιζέλος" θα έχουν την ευκαιρία ως τον Ιανουάριο του 2016 να επισκέπτονται την έκθεση του Δ. Αληθεινού με θέμα το ερωτικό σώμα, το ταξίδι, τις περιπέτειες των ταξιδιών και των σωμάτων, τον χρόνο, τη μνήμη του χρόνου, την απουσία,το πένθος, την ανάμνηση του έρωτα που είναι πάντα απών ακόμα κι όταν νομίζεις πως είναι δίπλα σου. Πρόκειται για ένα κολάζ φωτογραφιών από λεπτομέρειες γυμνωμένων κορμιών που δημιουργούν ενωμένα έναν ατέρμονο ορίζοντα επιθυμίας, τον βιωμένο χάρτη του ταξιδιού εν τόπω και χρόνω με οδοδείκτη ένα γυμνό κορίτσι και μια πόλη. Κάτω από κάθε φωτογραφία υπάρχει το όνομα μιας γυναίκας, το όνομα μιας πόλης και μια χρονολογία. Το ταξίδι συνεχίζεται...
-Ανθρωπομετρίες;
-Ένας θύσανος στη μέση της ερήμου; -Η χλόη ενός αιδοίου;
-Οι πτυχώσεις του δέρματος στη μασχάλη ή μια μυστική κρύπτη;
Το σώμα, κάθε σώμα είναι ένα τοπίο. Το αγαπημένο σώμα είναι επιπλέον κι ένα ταξίδι. Κάθε τοπίο είναι  κατά βάθος το αποτύπωμα ενός σώματος. Μια καμπύλη που χορεύει όλη μας η ζωή. Όταν η καμπύλη γίνει ευθεία...τότε θάνατος. Ως τότε όμως ας ταξιδεύουμε. Με όποιο τρόπο,με όποιο σώμα μπορεί ο καθένας... Επειδή το σώμα είναι το έσχατο μας δικαίωμα.    

1 σχόλιο:

  1. τι βαρετος καλλιτεχνης αυτος ο Αληθεινος. Τοσο κοινοτοπα ολα αυτα που κανει.Πραγματα που στο εξωτερικο εχουν ειπωθει εκατονταδες φορες, αλλα εδω ειναι μπαλκανια και δεν ξερουμε που πανε τα τεσσερα.Αντε να τελειωνουμε με αυτη τη γενια που απουσια αλλων σημαντικων κανουν τωρα παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή