Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αλέξη χάσαμε!

Καλοκαίρι τέλος, αντίο Τήνος, θα μας φιλοξενήσετε κ. Φλαμπουράρη στην Αίγινα;


Τον Οκτώβριο του 2011, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να κάνει δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.
Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/news/203690/otan-o-alexis-tsipras-elege-2011-oti-dimopsifisma-simainei-hreokopia-vinteo#ixzz3eGuiYJVw

Η χώρα στα βράχια, η Αριστερά στη γωνία και οι ηγέτες της απλώς κατώτεροι των περιστάσεων αφού αντιμετώπισαν την πρόκληση της Ιστορίας μέσα από την σταθερή ιδεοληψία των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Δηλαδή απρόσωπη συλλογικότητα στη θέση της προσωπικής ευθύνης.(Δες προχτεσινό μου σχόλιο για τη γελοιότητα και το Σύστημα). Ο χαρισματικός Αλέξης,σήμερα, αποποιείται τις ευθύνες του πρωθυπουργού και λειτουργεί διχαστικά ως κομματάρχης μειοψηφούσας φράξιας κατά παράβαση της σαφέστατης εντολής  των εκλογών κρυφοβλέποντας συγχρόνως προς μιαν "ηρωική" έξοδο. Πράγμα που σημαίνει και οριστική έξοδο της Αριστεράς από την πολιτική πραγματικότητα προς όφελος των φαντασμάτων του παρελθόντος που θα επιστρέψουν διαπλέοντας το Ρουβίκωνα  (πρόκειται για το γνωστό Ποτάμι του Καίσαρα). Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κράμα μεσοαστών και ΚΝιτών που δεν έχουν εργαστεί ποτέ ή ελάχιστα σε αληθινές δουλειές, αναλώθηκε σε τακτικισμούς, ψευτοπαλικαρισμούς, κομπασμούς, εκβιασμούς, αποδεικνύοντας πόσο βαθιά αγνοούσε τι είναι η ΕΕ και πως λειτουργούν οι μηχανισμοί της. Επιπλέον, με το τελευταίο salto mortale αποδεικνύει ότι αγνοεί την δύναμη του πανικού στις μάζες, την ψυχολογία της ισοπεδωμένης αγοράς αλλά και την ψυχολογία του μέσου Έλληνα που παραμένει αθεράπευτα συντηρητικός και μεταφυσικά καχύποπτος. Αυτοί που αποθέωναν χτες τον Τσίπρα θα ζητήσουν τη σταύρωση του αύριο. Κι αυτό το ξέρει καλά ο νεαρός πρωθυπουργός, ό, τι και αν του λέει ο προσωπικός του κλόουν Βαρουφάκης. Ούτως ή άλλως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες με πιο πιθανή την έξωση του ΣΥΡΙΖΑ από τη κυβέρνηση. Όσοι στηρίχτηκαν σε ψευτοδιλήμματα και λαϊκισμούς θερίζουν σήμερα διχασμό και αληθινές θύελλες. Όσοι προτείναμε στον Τσίπρα να διενεργήσει εκ του ασφαλούς εκλογές στο τέλος του 2015 και να μην βιαστεί να κατακτήσει την εξουσία, φοβόμασταν κυρίως τις τωρινές εξελίξεις. Την χείριστη  κατάσταση της χώρας συμπληρώνουν ο ανύπαρκτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ολίγιστος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια πολιτική ηγεσία δηλαδή στο ναδίρ και ένας τόπος που τον κατάντησαν εύκολη λεία και στην διεθνή κερδοσκοπία και στον λόμπι των υπερπατριωτών της δραχμής που με τα λεφτά τους ασφαλή στο εξωτερικό θα μας αγοράσουν ,πάλι,κοψοχρονιά.Οπως συνέβη και στη Κατοχή. Πρόκειται για τους ίδιους εκείνους -μερικοί είναι και μέλη της κυβέρνησης- που προέτρεπαν τους μικροκαταθέτες να μην αποσύρουν τα λεφτά τους απο τις τράπεζες. 
Από αύριο αρχίζει ο Αρμαγεδδών και η πατρίδα μπαίνει σε φάση συρρίκνωσης, ντροπής και βαθιάς παρακμής. Περισσότεροι άνεργοι, περισσότεροι απελπισμένοι, περισσότεροι νεομετανάστες στην αλλοδαπή. Στο εσωτερικό ο τουρισμός, η μόνη μας προσοδοφόρα πηγή, διαλύεται λόγω της συνεχούς κοινωνικοπολιτική αβεβαιότητας ενώ στο εξωτερικό οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ υφίστανται επίσης δεινή ήττα. Οι κκ. Ραχόι και Ρένζι πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους. Η Ελλάδα αποδειχθεί ξανά το εύκολο θύμα ενός διεθνούς παιχνιδιού που σαφώς υπερέβαινε τις πραγματικές της δυνατότητες. 
Φίλε Αλέξη χάσαμε, ζούμε πάλι τις εφιαλτικές στιγμές του 2010 και την ασφυξία του 2012. Και καλά εσύ με την παιδική χαρά γύρω σου, τη Ζωή, το Νίκο, τον Σκουρλέτη ή τον Κατρούγκαλο. Εμείς όμως  γιατί;  

ΥΓ. 1 Είμαι γιος εργάτη, δουλεύω από 13 χρόνων, έχω γνωρίσει τη φτώχεια, φοβάμαι τα χειρότερα και σιχαίνομαι εξίσου τους λιάπηδες της Δεξιάς και τους γιάπηδες της Αριστεράς. Που μόνο τους προσόν είναι ότι μιλάνε καλά αγγλικά. Στο επικείμενο δημοψήφισμα θα ψηφίσω ΝΑΙ στα επώδυνα πλην αναπόφευκτα μέτρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, κι όχι κάποιοι εχθροί, μας προτείνουν για να αποφύγουμε την ολική χρεοκοπία. Αυτό επιβάλλει ο πολιτικός πραγματισμός αντίθετα από την εμμονή της κυβέρνησης σε χρόνια, λαϊκιστικά ψεύδη. Ας ψηφίσουν το ΟΧΙ οι νεοναζί και οι νεοσταλινικοί πατριώτες μαζί με τη Ραχήλ και τους ΑΝΕΛ με τους οποίους, τρομάρα μας, συγκυβερνούμε. Τώρα που το απόστημα έσπασε, όχι άλλα ψέματα, όχι άλλοι λαϊκισμοί. 



ΥΓ. 2 Η περίπτωση ΑΡΚΑ είναι ενδεικτική: άνθρωποι που φοβούνται την κριτική, το χιούμορ και δεν ενθαρρύνουν το διάλογο δεν είναι Αριστεροί. Εκτός κι αν Αριστερό είναι μόνο ό, τι λογοκρίνουν οι Κυρίτσης-Τσέκερης. Όπως δεν είναι Αριστερά κι εκείνο το κόμμα που ευαγγελίζεται τη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, που το όραμά του για το μέλλον είναι κρατισμός και αθρόοι διορισμοί δικών μας παιδιών αφού ήρθε πια η σειρά μας. Και κάτι χαριτωμένο: Ο σύντροφος Μπαλτάς διόρισε σύμβουλό του στο Υπουργείο Παιδείας τον γιο Βέλτσου! Εξού και τα ενθουσιώδη άρθρα του πατρός στο ΒΗΜΑ ή τους ασπασμούς προς το Τσίπρα. Σημίτης; Ποιος Σημίτης; Τρόικα; Ποια Τρόικα; Αξιοκρατία; Ποια αξιοκρατία;




4 σχόλια:

  1. Μια πολιτική ηγεσία δηλαδή στο ναδίρ και ένας τόπος που τον κατάντησαν εύκολη λεία και στην διεθνή κερδοσκοπία και στον λόμπι των υπερπατριωτών της δραχμής που με τα λεφτά τους ασφαλή στο εξωτερικό θα μας αγοράσουν, πάλι, κοψοχρονιά.
    Δεν έχω κάτι άλλο να πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Μάνο για το ενδιαφέρον άρθρο σου!Μια αριστερή που πίστευε οτι η αριστερά λέει αλήθειες! Δυστυχώς πονάει η ψυχή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εσείς μέρος του συστήματος είστε κ. Στεφανίδη, απλά ανήκετε - πιθανόν - Στα κορόιδα που το στηρίζουν χωρίς σπουδαίο κέρδος. Αν και μόνο εσείς ξέρετε τί έχετε κερδίσει ως τώρα.

    Θυμάστε φαντάζομαι άρθρα σας όπως το "Γιατί ψηφίζω σύριζα". Μήπως δε βλέπατε ότι στην ερώτηση πού θα βρεθούν τα λεφτά για τις προεκλογικές δεν υπήρχε απάντηση?
    Γιατί συμμετείχατε στην παραπλάνηση?
    Το καλύτερο που έχει να κάνει ό κόσμος είναι να μην πάει να ψηφίσει ούτε ένας άνθρωπος. Ο μόνος λόγος που γίνεται το δημοψήφισμα είναι γιατί οι κυβερνώντες ξέρουν ότι έρχεται καταστροφή και θέλουν να φορτώσουν - όπως πάντα - την ευθύνη στον κόσμο. Μην τους κάνουμε τη χάρη! Να τους υποχρεωσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους!
    Πού ήταν η "δημοκρατικότητά" τους στο θέμα της ιθαγένειας?

    Πότε θα ζητήσετε συγγνώμη εσείς προσωπικά κ. Στεφανίδη για τη στήριξή σας σε άλλο ένα ή μάλλον στο πιο σάπιο παρακλάδι του ελληνικού διεφθαρμένου συστήματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς για τον άξιο Μάνο Στεφανίδη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5-7-2015 δικαίωσε την ορθότητα των αποφάσεων και τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας (διαβούλευση με τον λαό κ.λπ. κ.λπ). Κι αυτό το συμπέρασμα ανεξάρτητα από τις όποιες ερμηνείες θα επιχειρήσουν να δώσουν σ' αυτό το αποτέλεσμα (ΜΜΕ, ευρωπαίοι ¨αφέντες" κ.ά.) και από την συνέχιση της επιχείρησης δυσοίωνων προβλέψεων... Γιατί θα συμφωνήσετε ότι αυτοί οι κανόνες δεν είναι από λάστιχο για να τους τανίζουμε (ερμηνεύουμε) κάθε φορά προς όποια πλευρά εμείς επιθυμούμε! Το δημοψήφισμα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν, επιβεβαίωσε την αλήθεια των κυβερνητικών επιλογών κι έτσι ο συντάκτης του άρθρου και όσοι ασπάστηκαν την φιλοσοφία του θα πρέπει να το ξανασκεφτούν...! Στη Δημοκρατία υπάρχουν και λάθος εκτιμήσεις και το σημαντικότερο η δυνατότητα, χωρίς οποιαδήποτε ηθική συνέπεια, ανάκλισής τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή