Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Το κλάμα του Yeats και ολίγα βομβίδια

Μνήμη Χρ. Παπουτσάκη

Μόνο αυτό.
Να γείρω το κεφάλι μου 
σε στήθος κοριτσιού.

Μόνο αυτό. 
Δέρμα με δέρμα ένα
χωρίς τα σύνορα του αίματος.

Μόνο αυτό.
Κρατήστε τη σοφία σας
νεκροί, στα μνήματα...

Τήνος, 28/6/2015





ΥΓ.1 Ούτε από τους παπάδες δεν μας απάλλαξε η Αριστερά που υποστηρίξαμε. Και την οποία στηρίζει ακόμα ο Άνθιμος. Αφορολόγητος! Να δείτε που τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους θα τον πραγματοποιήσει τελικά το Ποτάμι.

ΥΓ. 2 Εν ονόματι της απρόσωπης και αφηρημένης έννοιας "λαός" έριξαν, με εγκληματική επιπολαιότητα, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που γονάτιζαν χρόνια από τη καθημερινότητα, στη πιο ακραία απελπισία. Το εύκολα γενικό, το αόριστο σύνολο έπνιξε πάλι τα πρόσωπα, τις ατομικές περιπτώσεις, το δράμα επιβίωσης των χιλιάδων που δεν άξιζαν μια τέτοια προσβολή. Μιαν τόσο καταστροφική, αφ´ υψηλού θεώρηση και της πολιτικής και των υποκειμένων της. Τα "παιδιά στην εξουσία" λειτούργησαν μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σαν ξεσαλωμένο δεκαπενταμελές. Γιατί όμως διαμαρτύρομαι; Αυτή δεν ήταν η κουλτούρα τους; Α, και οι απόψεις του υπουργού Ξυδάκη -πάλι ένα τέτοιο όνομα στη ζωή μου- οι οποίες όπως προσφυώς παρατήρησε ο Κ.Β. στην Αυγή, θυμίζουν λόγο γυμνασιάρχη επί Μεταξά. Τα δυο άκρα εντέλει συγκλίνουν και εντός κι εκτός Βουλής (εννοώ τον τυχοδιωκτισμό και τη σαχλαμάρα). 

ΥΓ. 3 Αν είναι τον πατριωτικό τόνο και τη συγκίνηση να τη δίνει ο Καμμένος, εγώ δεν είμαι ούτε ευαίσθητος ούτε πατριώτης. 

ΥΓ. 4  Δεν με θιγούν τόσο ο Άδωνις και ο Μάκης που ΔΕΝ ψήφισα όσο ο Μητρόπουλος και ο Κατρούγκαλος που ψήφισα, έστω και εμμέσως. Όχι λοιπόν σε αυτούς και ΝΑΙ στην Αριάδνη που πηγαίνει στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς της ενώ τα παιδιά του Αλέξη δεν πηγαίνουν. 

ΥΓ. 5 Επιτέλους! Πιάσαμε πάτο! Από σήμερα αρχίζει αδέλφια η ανάταση! Η ανάκαμψη της τέχνης! Η πρωτογενής, αληθινή έμπνευση που τη γεννάνε αποκλειστικά ο θυμός ή η θλίψη και όχι βέβαια τα μπουκωμένα στόματα ή τα βολεμένα  στο μικροαστισμό τους,  κόμματα. 

ΥΓ. 6 

Προς μαθητευόμενον πρωθυπουργόν

-Είπες μιαν αρλούμπα;
-Κάνε κωλοτούμπα!
-Είπες και μιαν άλλη 
με τη πεντοζάλη;
-Μάζεψε την τώρα!
Βούλιαξες τη χώρα!

ΥΓ. 7 
Αμανές 
Μνήμη Μιχάλη Παπαγιαννάκη 

Αχ, βαχ, αμάν και τιριρέμ
Εμπρός από ένα ATM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου