Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΞΑΝΑΓΗΣΕΙΣ


Με απόφαση της Συγκλήτου καλείται το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας στην έναρξη των μαθημάτων από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013. Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών αναρτάται το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου. Από την ιστοσελίδα θα ανακοινώνονται συστηματικά και όλες οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών καλεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του, όλων των ετών, να πλαισιώσουν τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες που επιβάλλει η ακαδημαϊκή λειτουργία. Οι διδάσκοντες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος κάθε εξαμήνου προτείνουν ορισμένες δραστηριότητες που συμβάλλουν στην επικοινωνία των φοιτητριών και των φοιτητών του Τμήματος με τους σύγχρονους δημιουργούς. Στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων διοργανώνονται επισκέψεις σε εκθέσεις, παρακολούθηση παραστάσεων, συζητήσεις με καλλιτέχνες, συνέδρια και κύκλοι διαλέξεων. Κατά το αμέσως επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

1. Γιάννης Τσαρούχης Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Πρώτο Μέρος (1910--1940).

Η ξενάγηση στην έκθεση θα γίνει από τον Επίκουρο Καθηγητή Μάνο Στεφανίδη.
Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138, Μετρό
Κεραμεικός – Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, Ώρα προσέλευσης: 13.00-­13.15 (Είσοδος δωρεάν).

2. Προσφορά --‐  65 Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η ξενάγηση στην έκθεση θα γίνει από τον επιμελητή της, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Μάνο Στεφανίδη.
Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων και Τοσίτσα, Μετρό Ομόνοια -­
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, Ώρα προσέλευσης: 14.15-­14.30 (Είσοδος δωρεάν).

3. Επιστημονική Συνάντηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΜΜΕ τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων και διδακτόρων του Τμήματος.

Κτήριο Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 50, Μετρό Πανεπιστήμιο
21-­ 23 Νοεμβρίου 2013.


Το Τμήματα Θεατρικών Σπουδών εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον του Πανεπιστημίου τονίζοντας ότι η πρωτοφανής για τα ακαδημαϊκά δεδομένα κρίση που αντιμετωπίζει θέτει σε κίνδυνο όλες τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες. Η αδυναμία πλήρους και καλής λειτουργίας χωρίς το απαραίτητο προσωπικό όπως έχει τονιστεί και από τις ανακοινώσεις της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής, η λύπη για την σχεδιαζόμενη απομάκρυνση πολύτιμων συνεργατών του διοικητικού προσωπικού το οποίο υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο και εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της σχολής, και η αβεβαιότητα που προκαλεί αυτή ως προς τις προοπτικές της δημόσιας Παιδείας επιτείνουν αυτή την αγωνία. Παρά το γεγονός αυτό το Τμήματα διοργανώνει τις φετινές εκδηλώσεις του δηλώνοντας ταυτόχρονα την επιθυμία των διδασκόντων του να επικοινωνήσουν με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ
Πλάτων Μαυρομούστακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου