Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Nobel στο Βαρουφάκη!

Στη Μιρέιγ Θεοδωράκη, την έμπνευση μου!



Βαρουφάκης στο CNN σχετικά με την δήλωση του Κρούγκμαν πως είχε υπερτιμήσει την ικανότητα της κυβέρνησης: "Συμφωνώ απόλυτα μαζί του, απόλυτα, όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται".Βέβαια ο Αμερικανός νομπελίστας και φίλος του Φόρεστ ΓΑΠ εννοεί,πρωτίστως,τον ίδιο τον μίστερ Μπαρούφα.


Αυτός ο τύπος το δικαιούται. Κατάφερε σε πέντε μήνες ό, τι δεν κατάφεραν κυβερνήσεις ολόκληρες επί  δεκαετίες: να τορπιλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, να χτίσει μεθοδικά το Grexit, να μας οδηγήσει στα πρόθυρα της δραχμής ή άλλου παραλλήλου νομίσματος, να διαλύσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα κλείνοντας επ´ αόριστον τις τράπεζες και επιβάλλοντας σκληρό capital control, να προωθήσει τα αμερικανικά συμφέροντα στο σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα υπονομεύοντας έτσι το ευρώ και την ευρωζώνη, να αποσυντονίσει επί μήνες το Eurogroup με τη δημιουργική του ασάφεια και τα λοιπά του παίγνια, να διχάσει ένα ολόκληρο κόμμα και να γελοιοποιήσει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μια παράταξη που μόλις είχε πάρει την εξουσία και ήταν κάρφος οφθαλμών για τους απανταχού συντηρητικούς. Παρέσυρε τον ίδιο τον πρωθυπουργό που τον εμπιστεύτηκε, του ανταπέδωσε αχαριστία όπως συνήθως συμβαίνει, και χωρίς να μετανιώσει καθόλου που γύρισε μια χώρα χρόνια πίσω, ψευδόμενος συνεχώς αραδιάζοντας προφητείες που αυτοδιαψεύδονταν, τώρα κορδακίζεται σαν μελλοντικός αρχηγός πατώντας στις 146.000(!) ψήφους με τις οποίες τον σταυροδότησαν αφελείς συμπατριώτες μας οι οποίοι ενημερώνονται,προφανώς, από την τηλεδημοκρατία του Λαζόπουλου, του Αυτιά ή του Παπαδάκη. Γιατί εκεί έμαθε το πανελλήνιο τον Βαρουφάκη. Από κει τον ψώνισε ο Τσίπρας αλλά και ο Γιωργάκης, από τα φλύαρα πρωινάδικα αλλά και τις αρλούμπες που έγραφε στο LIFO ως γκουρού των οικονομικών. Δεν του αξίζει λοιπόν το Nobel; Τι άλλο πρέπει να κάνει; Να βάλει εκρηκτικά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Ή να μπουκάρει στο θησαυροφυλάκιο  της Bundesbank μαζί με τον άλλο παράφρονα,τον Λαφαζάνη; Εξάλλου τί  άλλο παραπάνω έχουν οι Stiglitz, Krugman, Sachs, Piketti και Σία; (Γειά σου Σία!) Και αυτών οι θεωρίες αποδείχτηκαν λανθασμένες, και αυτοί υπήρξαν άκρως επικίνδυνοι σύμβουλοι για αφελείς, απελπισμένες κυβερνήσεις όπως η δική μας, και αυτοί έβγαλαν εκατομμύρια πουλώντας βαθυστόχαστες κοινοτοπίες, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη σχέση έχουν τα οικονομικά τους, αυτά τα σνομπ οικονομικά ex cathedra, με την αστρολογία, την λεκανομαντεία, αλλά και την μετεωρολογία ειδικού τύπου (αυτή που προβλέπει λιακάδα λίγο πριν ξεσπάσει το μπουρίνι). Nobel λοιπόν για να δοξαστεί ακόμα περισσότερο η πατρίδα μας διά του Βαρουφάκη και να αντιληφθεί επιτέλους αυτή η τυχοδιωκτική, πασοκίζουσα, ημιμαθής και θρασύδειλη μετά-Αριστερά που μας κυβερνάει πως ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός και πως δεν αρκεί να βγάλεις τη γραβάτα, να σηκώσεις το γιακά ή να φορέσεις στολή σαν τον Μάο η τον Ahmadinejad για να γίνεις αληθινά ριζοσπαστικός, πραγματικά επαναστάτης, ουσιαστικά χρήσιμος και για τον τόπο και για τους συμπατριώτες σου. 

ΥΓ. 1 Δεν χρειάζεται κανείς, επίσης, να είναι φυσιογνωμιστής για να αντιληφθεί πόσο κούφιο και ασήμαντο είναι, πόσο δήθεν, αυτό το επηρμένο ζευγάρι του Γιάνη και της Δανάης. Αυτοί οι δυο κακομαθημένοι νεόπλουτοι χειρίστηκαν τόσο επιπόλαια τις τύχες της χώρας αλλά και την ιστορία και την αξιοπρέπεια της Αριστεράς σαν να έπαιζαν πινάκλ στη ταράτσα τους, κάτω από την Ακρόπολη, ταράτσα την οποίαν όλοι θαυμάσαμε στο ξεβρακωτικό όπως φάνηκε αργότερα, άρθρο του Paris Match. Όταν δηλαδή την έκαναν ακόμα ταράτσα εις βάρος ημών, των αθεράπευτα κορόιδων.

ΥΓ. 2 Ρε Αλέξη, άκου και καμιά φορά  την Περιστέρα...

4 σχόλια:

  1. - Καλός οικονομολόγος, μέτριος συγγραφέας, κακός πολιτικός, άθλιος διπλωμάτης!!!

    ΥΓ: Οι ψήφοι που πήρε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τού Υπ. Εσωτερικών (βλ. http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2015a/v/public/index.html#{%22cls%22:%22level%22,%22params%22:{%22level%22:%22ep%22,%22id%22:39}} , ήταν 142.046 ψήφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι οίστρος , είναι αυτός κ.καθηγητά μου!!...σας δίνει φτερά ο Τηνιακός άνεμος....
    μοναδικά ,αιχμηρά ,σαρκαστικά σχόλια...σκέτη κάθαρση...κολυμβήθρα του
    Σιλωάμ, είστε πια...συνεχίστε....μας γοητεύετε...ασκείτε μαγγανεία στους αναγνώστες ...αδύνατο, να σας αποχωριστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Βαρουφάκη Νόμπελ.
    ποιο βραβείο αρμόζει στο κόμμα που τον ανέδειξε, του ανέθεσε εν λευκώ τον χειρισμό των σχέσεων με την Ευρώπη, τον ακολούθησε μέχρι την καταστροφή (τι συνέβη και ο πρωθυπουργός μετεστράφη θα μάθουμε κάποτε άραγε;); Στον λαό που τον ψήφισε και τον θαυμάζει ως τον μέγα μάγκα, τσίφτη και καραμπουζουκλή ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο καθενας στο ειδος του και ο Λουμιδης στους καφεδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή