Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ψηφίζει και ο Schäuble

ΟΧΙ στην πολιτική "εκτελούμε την Ελλάδα για να τιμωρήσουμε την Ευρώπη"




Τα καταφέραμε! Λειτουργήσαμε πάλι σαν αγέλη. Έτοιμη να κατασπαράξει την άλλη αγέλη, σίγουροι όντας πως το ορθό είναι αποκλειστικό μας προνόμιο. Πηγαίνουμε διχασμένοι σ´ ένα τρομοκρατικό, από πλευράς χρόνου και ενημέρωσης αλλά και με εμφανές δημοκρατικό έλλειμμα, δημοψήφισμα πάνω σε ένα ανορθολογικά διατυπωμένο ερώτημα που τελικά δεν υφιστάται. Που ήδη έχει αποσυρθεί από την προηγούμενη Τρίτη. Ευρωπαίοι σχολιαστές το αποκαλούν "φάρσα" (Chronique de Jacques Pilet, L'Europe blessée, l'Hebdo, 2/6/2015) επειδή στηρίζεται σε ένα ψευτοδίλημμα και επειδή λειτουργεί ως ψευδής ιδεολογία, λες και υπάρχει Έλληνας που να θέλει την ανεργία, την ύφεση ή τους εξοντωτικούς φόρους! Σαν να ρωτάμε αν θέλουμε ή όχι τον καρκίνο, τους σεισμούς, κλπ. Στην πραγματικότητα αποφασίζουμε ή επώδυνα μέτρα με κάποια προοπτική εντός των ευρωπαϊκών θεσμών που είναι η μόνη μας ασπίδα εναντίον της σκληρής πολιτικής της ίδιας της Ε.Ε, ή salto mortale στο όνομα ενός φω-μπιζού ηρωισμού ο οποίος κατ´ ουσίαν κρύβει την εγγενή μας αδυναμία και για αυτοκριτική και για αυτογνωσία.

Εφόσον πάντα φταίνε, πάντα μας χρωστάνε οι άλλοι, ποτέ εμείς οι ίδιοι. Δεν εκλιπαρήσαμε ποτέ εμείς δάνεια 240 δις, δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς εδω και σαράντα χρόνια τον τόπο συμμετέχοντας ο καθένας κατά την ανάγκη του που θα έλεγε ο Μαρξ στο διαγούμισμά του , στην νομιμοποιημένη ανομία, το πελατειακό κράτος, στη δικτατορία των μετρίων, των κομματόσκυλων, στην λογική αλλά και την αισθητική του Ελληναρά που δεν πληρώνει φόρους, δεν δίνει αποδείξεις, δεν πληρώνει εισιτήρια στις συγκοινωνίες, χτίζει αυθαίρετο επειδή είναι αδικημένος, λαδώνεται σχεδόν θεσμικά επειδή είναι "δυστυχισμένος" Δ.Υ, μπάτσος, εφοριακός , τελωνειακός ή δουλεύει στην πολεοδομία. Από κοντά και η Αριστερά που έγλειφε κόκκαλα εξουσίας δια των επιφανών αντιπροσώπων της, π.χ. Δαμανάκη, ή ασκούσε τη τρομοκρατία των εκβιασμών σε όλα τα συνδικάτα αλλά και στα πανεπιστήμια οι στρατευμένοι διανοούμενοι της οποίας ήσαν αναρίθμητοι και χρυσοπληρωμένοι. 

Όλοι αυτοί τώρα βροντοφωνάζουν όχι στη κακή Ευρώπη που δεν επιτρέπει να πάρουν επίδομα τυφλών οι ανοιχτομάτηδες ή συντάξεις οι νεκροί, που ζητάει μεταρρυθμίσεις υπέρ της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, που ζητάει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και να μειωθούν η γραφειοκρατία και ο κορπορατισμός. Από την άλλη εμείς οι ίδιοι θα σώσουμε τον τόπο μας όχι επαιτώντας δάνεια αλλά δουλεύοντας σκληρά, ξανά.

Ας το κατανοήσουμε, το όχι βολεύει το λόμπι της δραχμής, αλλά και όλους τους χρυσοκάνθαρους που έχουν τα πολύτιμα ευρώ τους στο εξωτερικό. Βολεύει ακόμα τους σκληρούς της ευρωζώνης σαν τον Σόιμπλε που επιθυμούν να επιβληθεί δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρώπη και να αυτοαποβληθεί η Ελλάδα με την αφροσύνη, τους ερασιτεχνισμούς και την αντικοινοτική της κουλτούρα. Την κουλτούρα και την καταληψιακή αισθητική της Γκράβας που τώρα έγινε κυβέρνηση. Και μέσα σε έξι μήνες ολοκλήρωσε το ναυάγιο της χώρας αφαιρώντας από την Αριστερά το όποιο της άλλοθι, το όποιο της φωτοστέφανο... 

 ΥΓ1.Ο Αλέξης έχασε ιστορική ευκαιρία να παγιώσει το ρήγμα που,κατ'αρχάς, πέτυχε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε προωθώντας μεθοδικά συγκεκριμένες στρατηγικές και επιτυγχάνοντας ανάλογες συμμαχίες.Αξιοποιώντας τον χρόνο βήμα-βήμα.Αντ'αυτού αναλώθηκε στους ολέθριους τακτικισμούς που του υπαγόρευσε το ολέθριο του περιβάλλον καθιστώντας τον γραφικό και ευάλωτο στα διεθνή κέντρα εξουσίας.Ο τρόπος που τον χειρίστηκε ο Πούτιν είναι χαρακτηριστικός.Με μηδενικό ,πλέον ,πολιτικό κεφάλαιο οφείλει να παραιτηθεί για το καλό της χώρας.

ΥΓ2.Προσωπικό: Καλύτερα υγιές μίσος παρά νοσηρή αγάπη .Τίποτε χειρότερο απ´ τα αρρωστημένα συναισθήματα,τον καρκίνο της ψυχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου