Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

Φωτό: Τάκης Σπυρόπουλος

Τι κι αν με δέρνει η ένδεια
ψήφο δίνω στον Δένδια.
(Μικροαστικό δημώδες)

Τς, τς, τς! Τι λες βρε παιδί μου! Πέφτω από τα σύννεφα. Ένας στους δυο αστυνομικούς, λέει, ψήφισε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Κι ο διοικητής του τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα έπνιγε τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς των Πακιστανών. Ενώ ο εκφασισμός της ΕΛΑΣ συμπορευόταν με τον γενικότερο εκφασισμό της κοινωνίας και της καθημερινότητας μας. Ξαναπέφτω από τα σύννεφα! Κάνω τραμπολίνο μεταξύ γης και ουρανού. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στρατολογούσε, ξαναλέει, στελέχη από τα σώματα ασφαλείας και από τα σχολεία. Από τα γυμναστήρια και τις σπείρες προστασίας μαγαζιών της νύχτας (και όχι μόνο). Ξανά τς, τς, τς! Και γιατί το κράτος δεν έκανε τίποτε; Γιατί η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν μας προστάτευε; Η απάντηση είναι απλή: Πρώτον γιατί δεν την είχαν απειλήσει από τις Βρυξέλλες ότι κινδυνεύει η Ελληνική προεδρία λόγω ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και δεύτερον γιατί φοβήθηκε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την απειλή περί ομαδικών παραιτήσεων των νεοναζί βουλευτών. Τόσο απλά. Τόσο επονείδιστα. Όσο για την απόφαση αποφυλάκισης έχουμε ακόμα δρόμο για να απονεμηθεί οριστικά δικαιοσύνη. Κι ας μην ξεχνάμε: η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται.

ΥΓ. 1 Και κάτι ευχάριστο: Μόλις σταμάτησε να λειτουργεί το κράτος στις ΗΠΑ, άρχισε να σπιντάρει το δικό μας λόγω ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ελλαδάρα!
ΥΓ. 2 Οι δημόσιοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι στις ΗΠΑ είναι 850.000. Μόλις 200.000 περισσότεροι από τους δικούς μας. Λεπτομέρεια: ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι 313,9 εκατομμύρια!
ΥΓ. 3 Άσχετο: Στο Ε.Α.Μ. (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) φοβούνται, μου λένε, να εκθέσουν σύγχρονα έργα με γυμνά. Δεν το πιστεύω. Που 'σαι Βελουχιώτη!
ΥΓ. 4 Ένας Πουλικάκος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην βαρετά συμπεφωνημένη τηλοψία. Κυρ Πρετεντέρη μου!
ΥΓ. 5 Η γελοιοποίηση της κόρης του Μιχαλολιάκου λόγω εμφάνισης είναι εξίσου φασιστική-ρατσιστική συμπεριφορά μ' αυτές που αποστρεφόμαστε εμείς οι θεωρούμενοι αντιφασίστες.
ΥΓ. 6 Το παιδαγωγικό όφελος όλης αυτής της δυσώδους ιστορίας θα ήταν να σκοτώσουμε όλοι και ο καθένας μας χωριστά τον μικρό φασίστα μέσα του.
ΥΓ. 7 Κατά τη γνώμη μου περισσότερο από την προφυλάκιση των χρυσαυγιτών επείγει να εξορκίσουμε τους ποικίλους μικροφασισμούς της καθημερινότητας. Ας ξαναφέρουμε στη ζωή μας την ευγένεια, το χαμόγελο, τη καλημέρα στο διπλανό μας. Ας επιστρέψει η ανεκτικότητα στις σχέσεις μας. Ας γίνει επιτέλους αυτό το μικρό, πολύ μεγάλο βήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου