Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

53 και ...Ψαριανός *


* Δες το κείμενο "Ανάρχιδοι και Σταρχιδιστές", 13 Μαρτίου 2012

Περίμενα από την Αριστερά που μ' ενδιαφέρει, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, κλπ, να απορροφήσει σταδιακά και με ομαλό τρόπο το ΠΑΣΟΚ, Όχι εκδικητικά, ούτε ως Ερινύα αλλά μάλλον ως Ιστορία. Επειδή στον τόπο αυτό δεν μπορεί οι πολλοί να κοροϊδεύουν τους λίγους για πολύ. Ούτε πάλι είναι δυνατόν ο λαϊκισμός και η μεγαλοστομία ν' αποτελούν υποκατάστατα της πραγματικής πολιτικής. Αλλά βλέπω με λύπη το όλον ΠΑΣΟΚ αντί να απορροφάται, αντιθέτως να ελίσσεται, να επιβιώνει, εν όψει εξουσίας και να μαγαρίζει τη σύνολη Αριστερά. Πράγμα που είναι κρίμα.
Και για την αισθητική μας, και για την ιστορία μας, για για εκείνους τους συντρόφους που δεν είναι πια μαζί μας. Και για την προοπτική μας ως ενεργών και όχι επαγγελματιών αριστερών.

Συγκεκριμένα οι απόψεις των 53 είναι σαφώς στο σωστό δρόμο επειδή κανένα σύστημα εξουσίας δεν (πρέπει να) είναι στο απυρόβλητο.

ΥΓ.1 Δεν μπορώ να καταλάβω πως θεωρούνται μεταρρυθμίσεις οι σαρωτικές απολύσεις ανθρώπων που δούλεψαν σκυλίσια στο Δημόσιο όπως λ.χ. οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και δεν υπήρξαν κηφήνες. Έκτός κι αν αυτές μας οδήγησαν στην πτώχευση. Ή, πάλι, το κυνικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και μάλιστα όσο-όσο. Πως δηλαδή μπορεί να είναι “μεταρρύθμιση” κάτι που ούτε εξυγιαίνει, ούτε καθιστά έναν φορέα παραγωγικότερο αλλά απλώς κάνει, λέμε τώρα, οικονομία δημιουργώντας όμως κοινωνικά ερείπια.



ΥΓ. 2 Μετά τους Άγγλους, τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς μας ερωτεύτηκαν τώρα και οι Κινέζοι. Τουλάχιστον ας μη τη πάθουμε σαν τη τελευταία πόντια πόρνη. Ξέρετε, αυτή που δεν έπαιρνε λεφτά.



ΥΓ. 3 Ο Σαμαράς, όσο το σκέφτομαι, είναι ο μόνος ακροδεξιός ηγέτης της Ε. Ε. που δεν ανέβασε τα ποσοστά του... Ό, τι και να πεις άλλο Μαρίν Λεπέν κι άλλο Βούλτεψη. Πόσο μάλλον που ή Λεπέν δανείστηκε ευφυώς κοινωνικές θέσεις και από την Αριστερά, δαιμονοποιώντας κατά περίσταση ακόμη και τον πατέρα της Ζαν-Μαρί.



ΥΓ. 4 Βλέπω στις ειδήσεις τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ να συσκέπτονται όλο γελάκια ή σαχλαμαρίτσες και εκνευρίζομαι. Εγώ τα φέρνω δύσκολα σε μια ηλικία που θα έπρεπε να απολαμβάνω τους κόπους μιας ζωής και αυτοί ακκίζονται ασφαλείς με τα προνόμια που τους παρέχουν το κοινοβούλια και η κομματική τους ταυτότητα. Η Αριστερά ως επάγγελμα και ως δημοσιοϋπαλληλίκι. Και οι αριστεροί πολιτικοί εξασφαλισμένοι μέσα στη γυάλα που το Σύστημα έχει δημιουργήσει. Για όλο το πολιτικό σύστημα... ή, μήπως, δεν είναι έτσι;



ΥΓ. 5 Το καλύτερο το είπε ο Αλέφαντος: Ο Κολέμπας -ο αριστερός μπακ της Εθνικής ποδοσφαίρου- είναι ο χειρότερος αριστερός μετά τον Ψαριανό και τον Τατσόπουλο! Φανταστείτε: Τρικυμία στη πολιτική ζωή! Ο Ψαριανός εγκαταλείπει τη ΔΗΜΑΡ και οδεύει προς το Ποτάμι. Ίλιγγος!!!!



ΥΓ. 6 Φίλε Αλέξη, ο πολιτικός ογκόλιθος Ψαριανός, όπως ο Πέτρος-που-πάει-παντού είναι δικές σου ανακαλύψεις. Τουλάχιστον έμαθες κάτι απ' αυτό; Πως ό, τι λάμπει στην αγορά της ατάκας και του πολιτιστικού life style είναι, κατά κανόνα, ντενεκές; Ρώτα σχετικά και τον Πρετεντέρη.



ΥΓ. 7 Μπαρουφάκης! Α, αυτός είναι εύρημα του Γιωργάκη. Και του ΣΕΒ βεβαίως βεβαίως. Που θα πει λέμε μπαρούφες με στυλ και εμφανιζόμαστε παντού ως μεταμοντέρνος μαϊντανός.



ΥΓ. 8 Η Αριστερά πάλι, επαρχιώτικη και ημιμαθής, αντιμετωπίζει τα αμερικάνικα πανεπιστήμια με μεταφυσικό δέος. Και με συμπλεγματική έκσταση εμπρός στο ανυπέρβλητο της επιστημονικής τους, διάβαζε "καπιταλιστικής", αλήθειας. Πως λέγεται στη ψυχολογία το φαινόμενο του να ερωτεύεσαι το δεσμοφύλακά σου;



ΥΓ. 9 Εγώ πάλι ως ρομαντικός σκέφτομαι πως δεν υπάρχει πια ούτε σταγόνα φιλοπατρίας όταν Έλληνες εφοπλιστές παραγγέλνουν συνέχεια εκατοντάδες (sic) νέα σκάφη-μεγαθήρια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι χρόνια χωρίς δουλειά ενώ οι εργάτες τους απολύονται. Εθνική παράνοια. Εθνική ξεφτίλα. Και ας μη μου πουν τα παπαγαλάκια πως φταίει μόνο το ΚΚΕ.



ΥΓ. 10 Στην Αυγή της Κυριακής της 30 Μαρτίου '14 είδα με θλίψη αφιέρωμα στους πίνακες της συλλογής Φρυσίρα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έκλεισε ουσιαστικά το πολύτιμο περιοδικό Αντί το 2008 και έστειλε μια ώρα αρχύτερα τον Παπουτσάκη στο τάφο ζητώντας του 80.000 ευρώ ως αποζημίωση για την τρωθείσα τιμή του (sic). Φίλε Νίκο Φίλη, τόσο γρήγορα το ξέχασες;
 
ΥΓ. 11 Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο βράχος της Δεξιάς. Κάτι σε Μπαλτάκο αλλά στο πιο φαιοπράσινο ή, αλλιώς, ο άνθρωπος που μιλούσε πιο γρήγορα απ' τη σκέψη του.

2 σχόλια:

  1. Απολύσεις.Απαράδεκτο.Όμως,καθαρίστριες "δημόσιοι υπάλληλοι"; Ο πατέρας μου ήταν τσαγκάρης.Η μάνα μου, ένα μεγάλο φεγγάρι,καθαρίστρια σε ΔΕΚΟ,για να σπουδάσω εγώ σε 2 πανεπιστήμια.Έκλεισε η ΔΕΚΟ,έφυγε κι η μάνα μου.Ποτέ δεν μού είπε ότι είναι δημόσιος υπάλληλος,ούτε ένιωσε έτσι.Μήπως υπερβάλλουμε σε δημοσιοϋπαλληλίκι;Δεν ξέρω άν φταίει το ΚΚΕ για τον Σκαραμαγκά,Ξέρω ότι έχει τεράστια ευθύνη για άλλα,παρόμοια.Δεν ξεπλένεται το ΚΚΕ εύκολα.Κι ας ήσαν όλοι οι δικοί μου κουκουέδες κι ακόμη είναι όσοι ζουν.Πλην εμού,αριστερού πάντως Λακεδαιμονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή