Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κορίτσια ο ... Σημίτης!



Ο Σημιτάκος ξαναεμφανίστηκε και μάλιστα κουνώντας το δάχτυλο στην Αριστερά που τάχα λαϊκίζει και είναι ανεδαφική. Ο πρωθυπουργός του Άκη, που δεν βρήκε μια λέξη συγγνώμης, λες και δεν είχε την πολιτική, τουλάχιστον, ευθύνη για τον εξωνημένο υφιστάμενό του, έκανε πάλι δηλώσεις κήνσορα λες και προέρχεται από άλλο πλανήτη. Εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του Βενιζέλου, αυτός που αποκαλούσε τον τότε υπουργό του διαπλεκόμενο και επικίνδυνο. Έτσι ήταν όμως πάντα το ΠΑΣΟΚ. Το ξέρουμε, το πληρώσαμε. Ακόμη πληρώνουμε το κόμμα του τυχοδιωκτικού σοσιαλισμού, των δεξιών πολιτικών και των κληρονομικών ηγεσιών. Το πιο γελοίο όμως ήταν πως ο Σημίτης κατηγόρησε εκείνον στον οποίον έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής. Τέτοιο σπιθαμιαίο μέγεθος.
Το μόνο που εύχομαι τώρα είναι η Αριστερά να πάρει μαθήματα από το κατάντημα της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα και η ηγεσία της να μην στέρξει σε παιχνίδια σκοπιμοτήτων ή μικροπολιτικής με τα περιτρίμματα του άλλοτε κραταιού πράσινου ήλιου.

ΥΓ 1. Ο Σύριζα επεξεργάζεται ενδιαφέρουσες πολιτικές που θέλουν να βγάλουν το τόπο από την ακινησία και την οπισθοδρόμηση. Πολιτικές με ριζοσπαστική προοπτική όσο και με ρίσκο για μια Ευρώπη που πρέπει και να κινηθεί και να ρισκάρει. Αν δεν θέλει να την ξεπεράσει η εποχή της. Ο Σημίτης εκπροσωπεί ένα παρελθόν ιστορικά καταδικασμένο. Έναν ψευδο-εκσυγχρονισμό, ληστρικό όσο και πρωτόγονο, σε βαθμό ώστε η πολιτική του τέως πρωθυπουργού να μας δείχνει τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε στο μέλλον. 

ΥΓ 2. Ο Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας στις προκλήσεις του Άδωνι εντός κοινοβουλίου, υποστήριξε πως όλη η Ευρώπη κι εμείς βέβαια θα πρέπει να επανεξετάσουμε τόσο τη σχέση μας με το ΝΑΤΟ όσο και το ρόλο αυτού του ίδιου του αμυντικοεπιθετικού μηχανισμού. (Δες πρώην Γιουγκοσλαβία και Αφγανιστάν). Ο Άδωνις, υπερασπιστής των θέσεων Κώστα Πλεύρη πριν λίγα χρόνια, λησμονεί πως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβγαλε τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ όταν οι συνθήκες το απαίτησαν. Πράγμα που σημαίνει ότι στην πολιτική τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ακόμη και από τους ολιγόνοες δημαγωγούς της ακροδεξιάς.

ΥΓ 3. Σήμερα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (με ουρά τον ... Σημίτη!) δεν ασκεί πολιτική αλλά μια προσομοίωση της πολιτικής. Τα πάντα σκηνοθετούνται με στόχο τη χειραγώγηση και τις εντυπώσεις. Κανένα ρίσκο, καμία πρωτοβουλία, καμία ανατροπή. Αποτέλεσμα: να μην κινείται τίποτε στο τέλμα.

ΥΓ 4. Δεν υπάρχει χειρότερος φασισμός από την δημοκρατία των μετρίων και των ηλιθίων.

1 σχόλιο:

  1. Έξω από το ΝΑΤΟ,θέλει σκέψη σήμερα.Ειδικά σήμερα με τα γύρω μας.Σκεφτείτε το καλά-καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή