Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Βανδαλισμοί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εθνικόν και Καποδιστριακόν 
Πανεπιστήμιον Αθηνών 
---------------------------


Αθήνα, 29/12/2014



Βανδαλισμοί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α.

Την Παρασκευή 26/12/14 και ώρα 22.00 διαπιστώθηκαν εκτεταμένοι βανδαλισμοί στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. που έλαβαν χώρα μεταξύ 7.00 - 22.00, οπότε και το κτήριο δεν είχε φύλαξη λόγω της αργίας. Περίπου 40 γραφεία παραβιάστηκαν και οι πόρτες είχαν καταστραφεί. Στα περισσότερα γραφεία είχαν ανοιχθεί ντουλάπια και το περιεχόμενό τους είχε διασκορπιστεί στο πάτωμα. Την Δευτέρα 29/12/14 θα αρχίσει να γίνεται συστηματική καταγραφή του κλαπέντος υλικού και αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών. 
Στο Ε.Κ.Π.Α. υπάρχει τεράστιο έλλειμμα φύλαξης με συνέπεια οι κλοπές και οι βανδαλισμοί να είναι συχνό φαινόμενο. Το μείζον αυτό πρόβλημα έχουν επισημάνει με κάθε πρόσφορο μέσο οι Πρυτανικές Αρχές κατ’ επανάληψη. 
Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών δεν φυλάσσεται το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς και τις αργίες, λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού φύλαξης. Από τον Μάρτιο του 2014 το Τμήμα έχει υποστεί διαρρήξεις και βανδαλισμούς δέκα (10) φορές με απώλειες εξοπλισμού της τάξης των 180.000 Ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς το κόστος της αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών και την απώλεια πνευματικής εργασίας αποθησαυρισμένης εκεί υπό διάφορες μορφές. 
Υπενθυμίζουμε ότι με τις διαδικασίες της διαθεσιμότητας καταργήθηκαν στο Ε.Κ.Π.Α. όλες οι θέσεις του προσωπικού φύλαξης! 
 -- 
Γραφείο Τύπου ΕΚΠΑ
 
 
Υποσημείωση: Έργα και όχι λόγια. Ο κύριος Φορτσάκης διαψεύδοντας τις φήμες περί καθόδου του στις εκλογές επιδεικνύει στοιχειώδη συνέπεια λόγων και έργων. Πράγμα σπάνιο στο δημόσιο βίο. Απ' την άλλη τα προβλήματα παραμένουν άλυτα στο ΕΚΠΑ. Η διοίκηση έχει παραλύσει, οι γραμματείες υπολειτουργούν, η ασφάλεια είναι ανύπαρκτη, οι οργανωμένες (sic) ληστείες πληθαίνουν. Προχτές η Πληροφορική, το καλοκαίρι η διάρρηξη των ΕΛΤΑ στο κτήριο της Φιλοσοφικής, κλπ... Κορωνίδα όλων το κανονικό ριφιφί στην οροφή της νέας Βιβλιοθήκης όπου γερανός και φορτηγό σήκωναν μεθοδικά επί μια μέρα όλο το μεταλλευμα χωρίς να ενοχληθούν φύλακες, επιστάτες, κοκ. Και το κυριότερο, χωρίς να κληθεί η αστυνομία και βέβαια χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό στο τύπο. Δυστυχώς το πλιάτσικο συνεχίζεται. Ήταν σφάλμα εκ μέρους της Πρυτανείας η τοποθέτηση συνδικαλιστή στη θέση υποεπόπτη ασφαλείας. Η μόνη επιτυχής κίνηση του Πελεγρίνη ήταν η τοποθέτηση του δίδυμου Γιώργου Στείρη - Φώτη Χαλκίδη ως υπευθύνων ασφάλειας όλης της Πανεπιστημιούπολης και οι δυο τους κατάφεραν να μειώσουν την παραβατικότητα στο αχανές άλσος κατά 80%. Σήμερα ο Χαλκίδης παραπέμπεται ...ως υπεύθυνος δολιοφθορών στο χώρο! 
ΜΣ 

ΥΓ. Τελικά είμαι πολύ αφελής! Ο κ. Φορτσάκης, μετά από μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα και μια γελοία παλινωδία κατεβαίνει στις εκλογές με τη ΝΔ. Εγκαταλείπει το πανεπιστήμιο για να γίνει ομόσταυλος με τη Τζάκρη, τη Ραχήλ Μακρή, το Βασίλη Οικονόμου και το Βασίλη Κικίλια. Τι κρίμα... Και να σκεφτεί κανείς πως με είχαν προειδοποιήσει πάμπολλοι να μην βασίζομαι στον τ. Πρύτανη. Τι θλιβερό η πνευματική ηγεσία του τόπου να έχει ελάχιστη συνείδηση ιστορίας.



1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμε κε Στεφανίδη,

    Θα ήθελα απλώς να σταθώ στην ανακοίνωση-διάψευση του κ. Φορτσάκη περί συμμετοχής του στις επικείμενες εκλογές.

    Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι κοιτώντας την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ ( http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis.html ) αλλά και τις θυρίδες σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τού ΕΚΠΑ ( www.webmail.noc.uoa.gr ), η χθεσινή (08/01/2015) ανακοίνωση-διάψευση του κ. Πρύτανη δεν εμφανίζεται πλέον στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ ( http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdhloseis/anakoinoseis/proboli-anakoinwshs/anakoinwsh-apo-thn-prytaneia-toy-e-k-p-a-08-01-2015.html ). Ο σύνδεσμος δεν οδηγεί πλέον στην εν λόγω ανακοίνωση. Τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή που αναρτώ εδώ.

    Τεχνικό σφάλμα, ανθρώπινη αβλεψία, άλλαξε τελικά γνώμη ο κ. Φορτσάκης μία μέρα μετά, συνέβη κάτι άλλο...;

    Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι επιβάλλεται τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και οι χρήστες τής ιστοσελίδας, να αποκτήσουν επίσημη ενημέρωση από τους καθ’ ύλην αρμοδίους (αν δηλαδή δεν πρόκειται για πρόσκαιρο τεχνικό λάθος), ώστε να μην υπάρχουν ερμηνείες και παρερμηνείες για το ζήτημα.

    Ελπίζω η ανακοίνωση να επανέλθει σύντομα στη... θέση της!

    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή