Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Πρόταση για το ΕΜΣΤ







Το γεγονός του τριημέρου για εμάς ήταν αναμφισβήτητα η έκθεση Αναφορά στην Γκουέρνικα του Κυριάκου Κατζουράκη που παρουσιάζουμε αυτό τον καιρό στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Θα άξιζε να φιλοξενηθεί σε κάποιον από τους αδρανείς χώρους του υπολειτουργούντος ΕΜΣΤ. Τί λένε σχετικά η υπουργός Πολιτισμού και οι καλλιτέχνες Άγγελος Αντωνόπουλος και Δημήτρης Ζουρούδης που μετέχουν στο Δ.Σ του μουσείου; 
Παράλληλα μια εξαιρετική έκθεση του Θόδωρου Παπαγιάννη τρέχει στην Κοζάνη. Θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Αθήνα. 
Σκέφτομαι πως θα μπορούσε να ανατεθεί η προσωρινή διεύθυνση του ΕΜΣΤ με υπουργική απόφαση σ'ένα από τα μέλη του ΔΣ,  π.χ τον καθηγητή και τ. πρύτανι της ΑΣΚΤ Άγγελο Αντωνόπουλο ή τον καθηγητή του Αριστοτελείου Δημήτρη Ζουρούδη οι οποίοι με ελάχιστο κόστος θα μπορούσαν να παρουσιάσουν αναδρομικές εκθέσεις του Σταύρου Ιωάννου ή του Γιώργου Λάππα που είναι σχεδόν έτοιμες, την έτοιμη Γκουέρνικα του Κατζουράκη ή να ζητήσουν από τον Λάκη Πατρασκίδη και τον Θόδωρο Παπαγιάννη να παρουσιάσουν οι ίδιοι το έργο τους. Ενδεχομένως όλες αυτές τις εκθέσεις μαζί. Ένα χορταστικό και άνευ κόστους θέαμα που θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του μουσείου και θα προσελκύσει το ευρύτερο κοινό.
 Είναι ανεπίτρεπτο το ΕΜΣΤ να παραμένει κλειστό κατά την τουριστική περίοδο. Όπως υποστήριξα και στην υποψηφιότητα μου που απορρίφθηκε, οφείλουμε να οργανώσουμε κοινή στρατηγική για το Μουσείο της Ακρόπολης και το ΕΜΣΤ όσον αφορά στην προσέλευση των τουριστών. Η κλασική τέχνη και η σύγχρονη. Τόσο απλά πλην ακατανόητα για τους γραφειοκράτες και τους καρεκλοκένταυρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου