Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Πόσο δεξιός είναι ο κύριος Σβώλος;

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για τον δεξιό κύριο Αλέξανδρο Σβώλο

(Αντιγράφω από το επίσημο βιογραφικό της)

" Ελευθεριάδου Σουλτάνα* (Τάνια) - Γεννήθηκε και μεγάλωσα (sic) στην Καβάλα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό και Εργατικό Δίκαιο.

Από το 2002 έως το 2004 ως ασκούμενη δικηγόρος εργάστηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Από το 2004 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Καβάλα με εξειδίκευση στο Εργατικό Ασφαλιστικό και στο Διοικητικό Δίκαιο.

Από το 2011 είναι νομική σύμβουλος του ΙΚΑ Καβάλας και από το 2009 Νομική Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας στα υποκαταστήματα των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου.

Έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει πολλές υποθέσεις διοικητικής και εργατικής φύσεως από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας.

Είναι νομική σύμβουλος σε Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Σωματεία Εργαζομένων και Σωματεία Συνταξιούχων του Νομού Καβάλας και δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος Καβάλας και από το 2009 έως το 2011 ήταν επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας) ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά..."

ΥΓ. "Εξ όνυχος τον λέοντα" έλεγε η γιαγιά μου. Δεν χρειάζομαι περαιτέρω πολιτικές αναλύσεις ή δηλώσεις. Αυτή η κυρία με πτυχίο και μεταπτυχιακό, βουλευτής της αριστεράς στο ελληνικό κοινοβούλιο αποδεικνύεται λειτουργικά αναλφάβητη αφού αγνοεί κρίσιμα πρόσωπα όχι μόνο της αριστεράς αλλά και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Αφού αγνοεί ότι ο Σβώλος δεν ζει πια και για αυτό τον προσφωνεί "κύριο". Εκτός και αν δεν ξέρει- ακόμη χειρότερα - πως ποτέ δεν προσφωνείται έτσι ένας νεκρός.
Πρόκειται για την παιδεία που λαμβάνουν οι νέοι μας τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Πρόκειται για την παιδεία του Τσίπρα, του Παππά, του Πέτρου Κόκκαλη ή του Γεωργούλη αλλά και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ή εκείνης της βουλευτίνας των Κυκλάδων πού συλλάβιζε το χειρόγραφο της από το βήμα της Βουλής. Αλλά και της υπουργού Παιδείας που μπέρδεψε την έναρξη του δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου ή της άλλης υφυπουργού που μίλησε χαριτωμένα για τον εθελοντισμό του 1940. 
Για να μην ξεχνάμε ότι αγραμματοσύνη είναι παχυλή σε όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου. Θα έλεγα ακόμα ότι το ελληνικό δαιμόνιο κατάφερε να ξεφτιλίσει ακόμα και έναν εκπαιδευτικό θεσμό παγκόσμιου κύρους όπως είναι το Χάρβαρντ! Αριστεία made in Greece and paid in USA.Τα παραδείγματα πάμπολλα ανάμεσα στους γόνους των πολιτικών τζακιών. Δεξιάς και αριστεράς. Αφού τα παιδιά τους και η Παπαρήγα και ο Τσίπρας τα στέλνουν στο αμερικανικό Κολλέγιο.
Διερωτώμαι πάντως με τι κριτήρια επιλέγουν οι αρχηγοί και τα κόμματα τους υποψηφίους τους. Ακόμα δηλαδή ένα θαύμα της μαζικής, τηλεοπτικής Δημοκρατίας μας.
Συμπέρασμα: 
 Όχι άλλα πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, postdoc, μεταπτυχιακά τίτλοι σπουδών από πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής πού όμως είναι προϊόν είτε συναλλαγής είτε μαζικής, τυποποιημένης, εκπαιδευτικής διαδικασίας στη Βουλή των Ελλήνων. Ψάχνουμε για ανθρώπους με γνώση και καλλιέργεια και όχι ρηχές γνώσεις ή βαθιές ιδεοληψίες. (Η περίπτωση πάντως Καρανίκα είναι αταξινόμητη. Εδώ έχουμε το λούμπεν που λόγω κομματικών ενσήμων, ηρωοποιείται). 
Η κυρία αυτή λοιπόν έχει τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο, έχει ηγηθεί δημοσίων θέσεων και το κυριότερο εκπροσωπεί εκείνη την αγράμματη, τυχοδιωκτική αριστερά κατασκεύασαν ο μοιραίος Αλέξης, ο γαλαντόμος Μπαρούφας και η παρέα τους. Τυπικό της προϊόν οι Βαρεμένος, Αρβανίτης, Γιωτόπουλου κλπ. Δηλαδή η απόλυτη θλίψη. 
Προσωπικά πάντως θα ήθελα να ακούσω λίγα από τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά της. Επειδή έχουν πληθύνει εντυπωσιακά, βάσει των δηλώσεων τους, οι πολύγλωσσοι στην Κουμουνδούρου. 
Αντιγράφω ως επίλογο ένα σχόλιο του πάντα ουσιαστικού Νίκου Χλέπα (Hlepa) ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαδηλώσεις, το καθημερινό δηλαδή βασανιστήριο χιλιάδων πολιτών για να δικαιολογηθεί η ύπαρξη μερικών δεκάδων επαγγελματιών της συστημικής αριστεροσύνης:
 "Δεν είναι μόνο γελοίοι, είναι και ασύγκριτοι υποκριτές. Εκείνοι που έκαναν για πρώτη φορά προληπτικές συλλήψεις πολιτών ενόψει διαδηλώσεων (Πρέσπες...) μιλάνε σήμερα για «χουντικό» νόμο. Έλεος!"

* Να και κάτι καλό: Σουλτάνα! Τι ωραίο όνομα. Μυρίζει μπαχαρικά της Ανατολής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου