Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Του κιτς η μάνα κάθεται...

Λαϊκισμός και στιφάδο

Πρώτη φωτογραφία: Όλα αυτά συνέβαιναν μόλις χτες! Τότε που υπερασπιζόμασταν αποτελεσματικά τα νησιά και τα θαλάσσια μας σύνορα μέσω λιτανειών και παννυχίδων! Με τον απίστευτο, πολιτικό απατεώνα επικεφαλής της άμυνας μας. Τα άγια τοις κυσίν. Ο οποίος εξευτέλιζε συστηματικά τους ένστολους με τα καραγκιοζηλίκια που τούς υποχρέωνε να κάνουν...
Εν προκειμένω τον τότε Α/ΓΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη. Που κουβαλάει εδώ Αγία Σποδό ενώ ο υπουργός του "σταυρώνει" τα αεριωθούμενα! Διακεκριμένο πασόκο αξιωματικό κατά τα άλλα και έπειτα υπουργό των Συριζανέλ.
Ο δειλός πατριδοκάπηλος...Που γελούσε μαζί όλη η αποθρασυμένη Τουρκιά. Και που απ' τα πολλά στεφάνια που πετούσε στη θάλασσα - πάντα από απόσταση ασφαλείας - έδωσε στο Αιγαίο γεύση στιφάδου. Να τον χαίρονται οι πρώην μου σύντροφοι.

 Φωτογραφία δεύτερη: Γιατί τα θυμάμαι όλα αυτά; Γιατί δεν τελειώνει ο λαϊκισμός σ' αυτό τον τόπο. Αφού πάντα θα υπάρχει ένας Άδωνις για να προμοτάρει μαρμαρωμένους βασιλιάδες πλάι σε παπάδες και πολιτικάντηδες. Και αφού μια ιστορική επέτειος ανεχόμαστε να ξεφτίζει σε απροκάλυπτο κιτς. Σαν εθνικοπατριωτικό σκετσάκι σε γηροκομείο παλίμπαιδων με παραποίηση των εθνικών φορεσιών μας.
 Με τους Τούρκους όμως απέναντι - που ποτέ δεν λησμόνησαν το εύδρομο Αβέρωφ - να προετοιμάζουν ψύχραιμοι το επόμενο colpo grosso - εκτός κι αν ξεχάσαμε κι εμείς το περσινό καλοκαίρι, εμπρός στο διακαή πόθο μας να υποδεχτούμε νέους τουρίστες - αλλά και τους συμμάχους και φίλους μας να είναι έτοιμοι να νίψουν ξανά τας χείρας τους.
 Τότε που ούτε η κάρα της Αγίας Βαρβάρας, ούτε η εμβάδα του Οσίου Εφραίμ αλλά ούτε και τα ταρατατζούμ των παρελάσεων με παπάδες και γιαλαντζί μπομπουλίνες, δεν θα μπορούν να μάς γλυτώσουν.

ΥΓ. Το καταφέραμε και αυτό! Να καταντήσουμε την Εθνική μας επέτειο και την ιστορική μας επανάσταση....μόδα με κιτσάτη παραποίηση της εθνικής στολής, αναμνηστικά με χρυσό τσαρούχι...μπρελόκ αλλά και ανάλογη επίδειξη μοντέλων του οίκου Dior. Όλα, αδέλφια, για το brand name! Και για τον τουρισμό βεβαίως βεβαίως. Τη βαριά μας βιομηχανία (μετά τον πολιτισμό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου