Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Πάνω απ´ όλα σοβαρότης και η περίπτωση Καφέτση



Κάποιοι πολιτικοί πρότειναν στα σοβαρά σ´ αυτήν ακριβώς την κρισιμότατη συγκυρία ως Ευρωβουλευτές, μεταξύ των άλλων, τη κυρία Καϊλή και το κύριο Ζαγοράκη. Αμέσως χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να τους υπερψηφίσουν δικαιώνοντας έτσι τις επιλογές των Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι ίδιοι πολιτικοί υπουργοποίησαν κατά καιρούς εξίσου σοβαρά τη Φώφη, τον Μάκη, τον Άδωνι, τον Ανδρέα Love, κ.ο.κ. τιμώντας έτσι όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που τους έστειλαν ως εκπροσώπους των στο κοινοβούλιο. Οι θεσμοί λειτουργούν άψογα, η αξιοκρατία βασιλεύει, η εθνική αντιπροσωπεία εργάζεται πυρετωδώς, έχουμε όπως θα έλεγε που θα έλεγε ο Λάιμπνιτς την καλύτερη δυνατή δημοκρατία. Γιατί λοιπόν διαμαρτύρεσθε;

ΥΓ. Εξακολουθώ να επιμένω πως ο Ευ. Βενιζέλος παραμένει ο πιο επικίνδυνος πολιτικός της μεταπολίτευσης. Υπήρξε ολετήρας και στο ΥΠΠΟ, την πολιτική του οποίου δυστυχώς ακόμη επηρεάζει. Τελευταίο του "θύμα" η προστατευομένη του, κατά τα άλλα, Άννα Καφέτση η οποία απεπέμφθη απ' το ΕΜΣΤ σκαιώς μεν, δικαίως δε πληρώνοντας την απύθμενη υπεροψία της. Προσωπική μου άποψη είναι πως θα έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον ως τα εγκαίνια του νέου μουσείου για το οποίο έχει μοχθήσει με το δικό της ιδιότυπο τρόπο. Ξέρω όμως πως με την Άννα δεν συνεργάστηκε ποτέ κανείς.
Όσον αφορά σε μένα, επειδή ακούγονται διάφορες σπερμολογίες ως προς την διεύθυνση του ΕΜΣΤ, δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση και ότι σταθερά υποστηρίζω πως τέτοιες θέσεις πρέπει να προκηρύσσονται αξιοκρατικά και χωρίς υπουργικές αυθαιρεσίες. Ευτυχώς που το πολιτιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται σχετικά με όλα αυτά. Ήρθε η στιγμή για όσους δηλώνουν έντιμοι, να το υπερασπίζονται και εμπράκτως. Αν ο νυν υπουργός ετοιμάζεται νε διορίσει το άλογό του πατρίκιο σαν τον Καλιγούλα (ή τον Βενιζέλο!), εγώ δεν συμμετέχω. Ελπίζω τέλος οι τράπεζες και οι φιλότεχνοι τραπεζίτες να δείξουν αλλού και αλλιώς τις ευαισθησίες τους. Και πάντως εκτός δημόσιας σφαίρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου