Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ανθρωπιστική κρίση και μπαρούφες

 Έκτακτη η φωτογράφηση του κ. Βαρουφάκη και της συζύγου του κας Στράτου για το Paris Match που κυκλοφορεί. Και προπαντός καταλυτικό επιχείρημα υπέρ της Ελληνικής κυβέρνησης ως προς την σοβούσα ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Φαντάζομαι ότι θα πείστηκε και ο τελευταίος Λετονός ή Κροάτης, ο διαμαρτυρόμενος πως κερδίζει λιγότερα από τους Έλληνες εργαζόμενους ότι τα πράγματα στη χώρα μας είναι αναποτρέπτως τραγικά. Λίγος Ιησούς σε συνδυασμό με μια κουταλιά λιτού βίου, περισσότερος, αντιμνημονιακός τσαμπουκάς και ναρκισσισμός με την ωραιοπάθεια στο κρεσέντο και να, έχουμε την επιτυχημένη συνταγή μιας μεταμοντέρνας Αριστεράς.

ΥΓ. 1 Αγαπητέ Βαρ-ούφο, αδικείσαι ως υπουργός οικονομικών. Κάνεις για πρωθυπουργός και βάλε! Στο Paris Match φωτογραφίζονται συνήθως πριγκιπικά ζευγάρια, οι τελευταίοι γαλαζοαίματοι γόνοι, και οι σταρ της σόουμπιζ. Ενωτικό στοιχείο όλων αυτών είναι μια χρυσοποίκιλτη ευτυχία που δεν κρύβεται. Όπως και στη δική μας περίπτωση των γόνων -ή, μάλλον κώνων για να θυμηθούμε και τη Δανάη- καλών οικογενειών. Σε αντίθεση βέβαια με τη γενική κατήφεια. 

ΥΓ. 2 Το ότι οι δυνατότητες αντίδρασης της Ελληνικής αριστερής κυβέρνησης είναι περιορισμένες, το ξέρουμε. Αλλά επίσης ξέρουμε ότι η Αριστερά μπορεί, μεν, να μην διαθέτει κυβερνητική εμπειρία, διαθέτει όμως ιδεολογικό οπλοστάσιο και, προπαντός ήθος. Εκτός κι αν από τους Λιάπηδες της δεξιάς περάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε, στους γιάπηδες της αριστεράς. Με δυο λόγια το προσωπικό σόου δεν ταιριάζει στις παρούσες συνθήκες της χώρας αλλά και στην εν γένει αισθητική της Αριστεράς όπως την ξέρουμε ως σήμερα. Δυστυχώς για τον τόπο ο κ. Βαρουφάκης απέτυχε σε όλα δημιουργώντας αναίτιες εντάσεις και καθιστώντας την Ελλάδα ενοχλητική και αντιπαθή στο σύνολο των υπολοίπων Ευρωπαίων. Ακόμα και τους αδελφούς Κύπριους! Yianis, παίξαμε... την θεωρία των παιγνίων και χάσαμε. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. 

ΥΓ. 3 Ο Τσίπρας, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την μετρημένη συμπεριφορά του και που δεν διαφήμισε την οικογένεια του όπως θα μπορούσε, οφείλει να μετακινήσει τον κιτς σόουμαν Βαρουφάκη όσο πιο γρήγορα γίνεται. Επειδή δεν υπηρετεί την Ελλάδα, την κυβέρνηση ή τον πρωθυπουργό του. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί τον υπουργικό αξίωμά του (τόσο κρίσιμο αυτή τη στιγμή), την κυβέρνηση, τη χώρα και εν τέλει τον καθένα μας, για αποκλειστικά δική του προβολή.
Δεν δέχομαι να παραμείνω όμηρος της ωραιοπάθειας του τύπου αυτού. Έλεος! Θα καταφέρει να μας κάνει να νοσταλγήσουμε τον Στουρνάρα...

ΥΓ. 4 Φοβάμαι πως κυβερνάει ακόμα ο θίασος του Γιωργάκη. Με τον Βαρουφάκη πρωταγωνιστή. Ο οποίος βέβαια δεν θα μείνει χωρίς δουλειά. Θα χρυσοπληρώνεται σε σεμινάρια ανά την υφήλιο και θα φωτογραφίζεται συνέχεια χωρίς ενοχές.

ΥΓ. 5 Ο πιο ισχυρός άνδρας αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτόν στηρίζει η πλειονότητα του ελληνικού λαού παρά τις αμφιβολίες του, αυτόν αποδέχεται ακόμη και ο πιο σκληροτράχηλος πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός δικαιούται να πάρει τις όποιες πρωτοβουλίες. Άμεσα ...


 Sur une terrasse de l'immeuble familial de Danaé à Athènes, dimanche 8 mars.Juste le temps d'avaler une salade avant de repartir pour Bruxelles

Ιδού το επίμαχο γαλλικό κείμενο: 
"A l’ombre du Parthénon, il se prépare à affronter Bruxelles et ses diktats. Le ministre grec des Finances nous a reçu chez lui à Athènes avec son épouse, Danaé Stratou. Un nid d’amour au pied de l’Acropole. Mais pas beaucoup de temps pour roucouler. Pour la cinquième fois en un mois, Yanis Varoufakis, 53 ans, l’oiseau rare du gouvernement de Tsipras, va s’envoler pour renégocier le plan d’aide dont bénéficie la Grèce et éviter la faillite de son pays. 
Sans cravate ni langue de bois, mais bien armé pour défendre la Grèce et décidé à mettre fin à l’austérité. Bardé de diplômes, formé au Royaume-Uni, il a été professeur d’économie dans les universités anglaises, australiennes, grecques et américaines. 
Avec la plasticienne Danaé Stratou, ils se sont rencontrés dans les années 60, vers l’âge de 5 ans. Ils ont trois ans d’écart. Ils ont fréquenté la même école mais ne se sont retrouvés qu’en 2005. Danaé pensait alors avoir épousé un intellectuel féru d’esthétique. Elle se retrouve aujourd’hui dans les bras d’un nouveau héros grec."
Paris Match

3 σχόλια:

 1. Έχω καταλήξει,σωστά ή εσφαλμένα,εγώ θεωρώ σωστά-ότι το ιδεολογικό οπλοστάσιο τής Αριστεράς είναι ό,τι πρέπει για αντιπολίτευση.Μόνον.Αν είναι για κυβέρνηση,πάμε σε πανηγύρια.Αυτά δηλ που ήδη ζούμε.Και βέβαια δεν είμαι δεξιός,αλλά ούτε και τοιούτος αριστερός.Αυτοί οι άνθρωποι που ήλθαν στην εξουσία,όπως π.χ. ο περιβόητος Υπουργος α-Παιδείας και αντι-αριστείας,είναι οι πλείστοι για τα μπάζα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αριστερή κυβέρνηση όπως την κοιτάμε ή όπως μας κοιτά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δάσκαλε,

  Ομολογώ ότι αρχικώς αδυνατούσα να κατανοήσω την τόσο γρήγορη (αν μπορεί να λεχθεί έτσι) κριτική που κάνατε για τις τακτικές του Βαρουφάκη, ήδη, από τον πρώτο κιόλας μήνα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήσασταν και ο μόνος από την αριστερά. Ίσως, κάτι βλέπατε, παραπέρα που εμείς οι υπόλοιποι δεν βλέπαμε... Τελικά επαληθευθήκατε μεγαλοπρεπώς κι αυτό σάς πιστώνεται προσωπικά. Κάτι άλλο που διέκρινα:

  - Γράφατε τον Μάρτιο: «...Με τον Βαρουφάκη πρωταγωνιστή. Ο οποίος βέβαια δεν θα μείνει χωρίς δουλειά. Θα χρυσοπληρώνεται σε σεμινάρια ανά την υφήλιο και θα φωτογραφίζεται συνέχεια χωρίς ενοχές.»

  Και σήμερα (Οκτώβριος του 15) δημοσιεύεται στην Αυγή: «Αμοιβή ύψους 55.000 ευρώ ζητάει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για κάθε διάλεξη - ομιλία που δίνει στο εξωτερικό.».
  Πηγή: http://www.avgi.gr/article/5934799/ton-efage-o-sarkozi-

  ΥΓ: Ελπίζω όλα να πάνε κατ’ ευχήν και η Κυβέρνηση να βρει αμέσως τον ορθό προσανατολισμό που πρέπει για το καλό του τόπου...

  ΥΓ2: Να χαίρεσθε το blog. Συνεχίστε με την ίδια τιμιότητα και ένταση τα γραπτά σας. Βάλσαμο τα κείμενά σας. Να είσθε καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή