Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Ο κ. Μόσιαλος και το χιούμορ του

Η, ορθή, προπαγάνδα υπέρ του εμβολιασμού
και το, ανορθόδοξο, χιούμορ του κ. Μόσιαλου

Όχι, πιστεύω ότι ο Ηλίας Μόσιαλος, εν προκειμένω, έκανε πρωτίστως φάουλ αισθητικό. Η έκφραση "κατάπιε τον κρίνο αμάσητο" είναι απροκάλυπτα χυδαία. Με θίγει όχι θρησκευτικά αλλά γλωσσικά. Με θίγει αισθητικά ως δημόσιος λόγος. Επειδή δεν προωθείται έτσι η υπέρ του εμβολιασμού εκστρατεία. Αντίθετα. Προκαλώντας το αίσθημα των πιο συντηρητικών στρωμάτων επιτυγχάνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. 
 Ασφαλώς όμως επιτρέπεται στον καθηγητή να δημοσιεύσει το... αστείο του, ιδιαίτερα παραμονή Χριστουγέννων, γιατί δεν είμαστε μουτζαχεντίν. Οφείλει όμως να ακούσει και τον αντίλογο. Την κριτική. Καμία διαφωνία προφανώς  για το θέμα της προπαγάνδας υπέρ του εμβολιασμού. Αυτονόητο. Όχι όμως με ανόητο, προσβλητικό για κάποιους, και κυρίως εύκολο χιούμορ. Ερώτηση: Θα έλεγε κάτι ανάλογο για τον Μωάμεθ; Για να πείσει τους μουσουλμάνους αρνητές του εμβολίου;
 Επιπλέον: Αυστηρή τιμωρία και κανένα ελαφρυντικό σε όσους ιερείς ή αρχιερείς δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας ή παρασύρουν τους πιστούς σε αντιεπιστημονικές ενέργειες. Άλλο όμως το ένα κι άλλο το άλλο. Αφήστε που η ελλαδική εκκλησία είναι πια ο πιο εύκολος στόχος κάθε προοδευτικού, εντός και εκτός εισαγωγικών, λόγω της μονολιθικότητας της. Όμως επιμένω. Δεν κάνουμε αστειάκια επίπεδου Αρβύλας με την "πιο ωραία ιστορία του κόσμου". Όσο για την Ιερά Σύνοδο καλύτερα να μην είχε ασχοληθεί. Το ποίμνιο δεν είναι ούτε τόσο αφελές ούτε τόσο κακόγουστο. Η αντίδραση της αναγνωρίζει υπόσταση σε κάποιους που δεν την διαθέτουν. Όπως δεν διαθέτουν και συναισθηματική νοημοσύνη. Παρά την τόσο διαφημισμένη ευφυία τους.

ΥΓ. 
Διάβασα πριν ένα λεπτό την εξής ανάλυση του φίλτατου συναδέλφου στο ΕΚΠΑ Στεργίου Θεοδωρίδη και συναπόφοιτου από την Ιωνίδειο την οποία και παραθέτω:


" Η όλη συζήτηση που ξέσπασε με αφορμή την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου είναι άκρως "Λυπηρή" και εκτός θέματος (ως συνήθως). Ο κ. Μόσιαλος, ως δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα για ένα θέμα  τόσο σημαντικό όσο η πανδημία, θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεχτικός στις αναρτήσεις του (κάτι που θα περίμενα, παίρνοντας υπόψη την μέχρι τώρα στάση του και τον σοβαρό και πάντα επιστημονικά τεκμηριωμένο  λόγο του).

Ο ρόλος του, σε αυτή τη συγκυρία, είναι να πείθει όσο περισσότερους συνανθρώπους μας (ανεξάρτητα από το ιδεολογικό, το πολιτιστικό ή αν θέλετε πνευματικό επίπεδο) να εμβολιαστούν. Και έπρεπε να γνωρίζει τα στοιχειώδη για τα θέματα αυτά. Δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει. Αρκεί να έχεις την εμπειρία της ζωής. Ειδικά αν είσαι και δάσκαλος.

Κι ένα στοιχειώδες που έπρεπε να γνωρίζει είναι ότι αν προσπαθήσεις να "πείσεις" κάποιον για κάτι για το οποίο έχει αντίθετη άποψη (ιδεοληψία - ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε)   ειρωνευόμενος ή υποτιμώντας τον ή χλευάζοντας τα "πιστεύω" του, τότε το μόνο που επιτυγχάνεις είναι να τον "φανατίσεις" περισσότερο. 

Απλά πράγματα".


(Ως προς τη σάτιρα τώρα και το χιούμορ που σκοτώνει, δείτε πως σαρκάζει την Ε.Ε και την μεταναστευτική πολιτική της και τους νέους πνιγμούς στο Αιγαίο ο πολυτάλαντος Μιχάλης Κουντούρης και κάνετε σύγκριση)

1 σχόλιο:

  1. Αυτού του τύπου οι γελοιογραφίες κυκλοφορούν στο δίκτυο. Δεν την έκανε ο Κ. Μόσιελος. Την αναπαρήγαγε. Τώρα τρώει σφαλιάρες για όλη του την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ πορεία από τον Ελληνικό λαό

    ΑπάντησηΔιαγραφή