Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Εκλογικά όνειρα και διαφήμιση

Παραμονές εκλογών! Η καλύτερή μου. Η χώρα ταξιδεύει πάνω σε ένα ροζ σύννεφο υποσχέσεων, επιθυμιών, ονείρων και γλυκιάς προσδοκίας. Ως την Κυριακή όλα θα είναι ιδανικά. Ή, τουλάχιστον, θα τείνουν να γίνουν. Εφόσον οι πάντες μάς υποσχέθηκαν τα πάντα. Εξάλλου τι είχαν, τι έχασαν; Και αυτόν τον υπέρογκο, για τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, διαφημιστικό προϋπολογισμό των κομμάτων εμείς τον πληρώνουμε.
Τουλάχιστον ας απολαύσουμε τη φιέστα των αρχηγών και των υποψηφίων που αγωνίζονται να μας πείσουν πόσο καλοί είναι και πόσο καλά γνωρίζουν τη λύση όλων των προβλημάτων.
Ακόμα και ο κ. Καρατζα-καταφέρης μέσα από διαφήμιση δήλωσε πως πρόσφερε 1.000.000 ευρώ από το ποσό της διαφήμισης του κόμματός του στο ταμείο ανεργίας.
Αυτές είναι λοιπόν μέρες γιορτής. Πανηγύρεως! Βλέπω τον πρωθυπουργό ή τους αντιπολιτευόμενους αρχηγούς σε κανάλια, μπαλκόνια ή αφίσες φρεσκοξυρισμένους, λαμπερούς και χαίρομαι. Πρόκειται για μιαν εικόνα που με γεμίζει αισιοδοξία. Ολα θα πάνε καλύτερα με αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι ηλίου φαεινότερον. Τόσες διαφημίσεις και τόσοι ακριβοπληρωμένοι διαφημιστές ΔΕΝ μπορεί να κάνουν λάθος.
Αλλάζουμε σελίδα. Τέρμα τα σκάνδαλα, η διαφθορά, οι μίζες, οι βαλίτσες ή οι φυγόδικοι. Ζούμε σε έναν πολιτικό παράδεισο.
Ο κ. Καραμανλής -τι αθώος και απονήρευτος άνθρωπος- δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι κόμματα ή πολιτικοί χρηματίστηκαν, ενώ ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε με γενναιότητα πως αυτός, και κανείς άλλος, έστειλε τον Κοσκωτά στη φυλακή.
Ζούμε σε μια χώρα ηρώων, αγίων και αδωρόληπτων τύπων. Επειτα από όλα αυτά αποφάσισα να ψηφίσω το κόμμα που υποστήριξε τις λιγότερες γελοιότητες. Και σας πληροφορώ πως η επιλογή δεν ήταν διόλου εύκολη. Ούτε καν για τον κ. Μαρκουλάκη που ανάμεσα στην περσινή αθλιότητα της παράστασης των «ΒΑΤΡΑΧΩΝ» και το φετινό του ριάλιτι αποφάσισε να μας σώσει. Συναινούντος και του κ. Μάνου, άλλοτε υπουργού της Ν.Δ., βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, προέδρου των Ταύρων κ.λπ.
Ούτε και τον κ. Ζουράρι που πριν καταλήξει ο τελευταίος Μακεδονομάχος πέρασε από το ΚΚΕ, τη Ν.Δ. κ.ο.κ.
Ας χαρούμε λοιπόν! Η κόλαση της ανεργίας, του δημοσιονομικού χάους και της υπαρξιακής κρίσης αρχίζει από τη Δευτέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου