Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εκλογές, γραβάτες και κοιλιακοί

Είμαι μπερδεμένος. Δεν ξέρω τι να ψηφίσω. Ολοι είναι τόσο καλοί, χαμογελαστοί, υπεύθυνοι και δείχνουν να κατέχουν τη λύση των προβλημάτων μου. Κατ’ αρχάς έλεγα να ψηφίσω τον κ. Χατζηνικολάου. Τόσα χρόνια με ενημερώνει υπεύθυνα, μ’ αρέσουν και οι γραβάτες του...
Από την άλλη, η γραβάτα που φορούσε ο Πρετεντέρης στη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό με συγκλόνισε. Καλύτερη και από του Αβραμόπουλου. Επειτα, συμφωνούσε τόσο με τον Καραμανλή που σκέφτηκα να ψηφίσω Ν.Δ. Επειδή στο κόμμα αυτό βρίσκεται κι ένας πατριώτης πολιτικός που θαυμάζω απεριόριστα (εκτός από τις γραβάτες του). Ο κ. Παπαθεμελής! Τι; Δεν είναι πια στη Ν.Δ.; Τότε ψηφίζω ευχαρίστως ΠΑΣΟΚ... Τζίφος. Εφυγε και από το ΠΑΣΟΚ. Τι πρόβλημα και αυτό με τις μετακινήσεις των πολιτικών. Τόσο κυκλοφοριακό σε ζαλίζει.
Α, δεν σκάω! Θα ψηφίσω έναν άνθρωπο πρακτικό και αποτελεσματικό που τον ακούω στο ραδιόφωνο και συμφωνώ μαζί του. Θα ψηφίσω Ταύρους και Μάνο. Πώς; Οι Ταύροι δεν υπάρχουν πια τους πάτησε η Δράση; Τότε επιστρέφω στη Ν.Δ., τη γραβάτα της οποίας φορούσε επί χρόνια ο φίλος Στέφανος. Πριν βεβαίως δοκιμάσει το ζιβάγκο του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο, ομολογουμένως, δεν του πήγαινε καθόλου.
Μπερδεύτηκα με τις γραβάτες. Ας δοκιμάσω κάποιον από αυτούς που δεν φοράνε: τον Αλέκο, τον Αλέξη, τον Χαλβατζή ή τον Τρεμόπουλο.
Καλοκαίρι έχουμε, τι πιο φυσικό. Αν και ο Ζουράρις φοράει κοντομάνικο και το Φλεβάρη. Οπερ άτοπον. Πάλι μπερδεύτηκα. Επιστρέφω στη σίγουρη λύση του κ. Ευαγγελάτου, οι «Αποδείξεις» του οποίου μού κράτησαν συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Εκτός κι αν προτιμήσω τη σύζυγό του που είναι και εξαδέλφη μου (είμαστε ομορφόσογο!).
Πάντως, ασχέτως αποτελέσματος θριαμβευτές των φετινών εκλογών είναι οι νέοι σταρ του εκράν. Ο κύριος με το γερμανικό όνομα του Αλφα και η γλυκύτατη ξανθιά του Σκάι. Αμφότεροι σκίζουν και από γραβάτες, το μεγάλο όπλο της δημοσιογραφίας.
Συμβαίνει δηλαδή ό,τι και στη Γιουροβίζιον. Τόπο στους νέους. Οι σαραντάρηδες είναι ήδη φθαρμένοι ως προϊόν. Και ενώ ο Σάκης τραγουδάει ακόμα με τους κοιλιακούς, οι καινούργιοι δημοσιογράφοι ασκούν το λειτούργημά τους με εξτένσιον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου