Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Ενός λεπτού σκασμός

Τι είναι καμήλα (με την καλή έννοια);
Ενα άλογο που το σχεδίασε επιτροπή

Πάμε καλά! Είναι αυταπόδεικτο. Για την από τούδε και στο εξής άψογη διόρθωση των γραπτών προσελήφθησαν ήδη 150.000 εποχικοί αγροφύλακες, όπως παρατήρησε ο Γιάννης Καλαϊτζής, ενώ η ολοκλήρωση της απάντλησης πετρελαίου από το «Sea Diamond» θα αποδοθεί σούμπιτη στη βαριά βιομηχανία της χώρας, ώστε να έχουμε 12,5% μείωση των ναύλων στα κρουαζιερόπλοια όπως εδήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Κοιτασμάτων μαύρου χρυσού. Επίσης, το Καζίνο Πάρνηθας θα εγκαινιάσει σύντομα, σε συνεργασία με τα τοπικά δασαρχεία, παραρτήματά του στην Πεντέλη, τον Διόνυσο, το Ποικίλον Ορος, το Αιγάλεω και την Ψυττάλεια έτσι ώστε ομάδες παιχτών-κουλοχέρηδων και ειδικοί στο Black Jack και τις μάνικες να περιπολούν επί 24ώρου βάσεως.

Παράλληλα, 42 πνευματικοί άνθρωποι και 38 κατασκευαστές πλυντηρίου εγκεφάλων θα συσκέπτονται συνεχώς με την κυρία Ντόρα για να δώσουν απαντήσεις ενός λεπτού στα εξής επείγοντα θέματα:

- Πού πάμε (γενικώς);

- Τι είναι ο άνθρωπος (ειδικώς);

- Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός (εξειδικευμένα);

- Πώς το τρίβουν το πιπέρι (γενικώς);

Μετά, περιχαρής η Βουλή των Ελλήνων θα εκτελέσει το εβδομαδιαίο της σουξέ «ενός λεπτού σιγή» για τα δεινά που έπληξαν τον Ελληνισμό από κτίσεως Ρώμης (753 π.Χ.), Νέας Ρώμης (330 μ.Χ.), Ολυμπιακού (1925) και γέφυρας Καλατράβα - Κατεχάκη (2004). Αλλά και για τα μελλοντικά δεινά που επίκεινται, διότι ως έθνος τα θέλει το κωλαράκι μας (τα δεινά). Και καθήκον των πολιτικών δεν είναι μόνον, λέγω, να μεριμνούν για το σήμερα (πρβλ. επανίδρυση του κράτους επειδή δεν υπάρχει κράτος, μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού επειδή απέτυχε η αλλαγή κ.λπ.), αλλά και η πρόβλεψη του μέλλοντος. Εφόσον ώς τις εκλογές όλο και κάποια ψιλο-χοντρομαλακία θα μας κάτσει, όλο κανένα ανομολόγητο σκάνδαλο θα μας βγει, όλο και κάποιο δάσος θα λαμπαδιάσει, οπότε τα δεινά και την εθνική συντριβή τα έχουμε σίγουρα. Πολιτικώς ομιλώ, αν με αντιλαμβάνεσθε.

Οθεν προτείνω αντί της ώρας του πρωθυπουργού (που δεν έρχεται) στην ώρα του Αλαβάνου (που τσαντίζεται) να καθιερώσουμε την ώρα της ενός λεπτού σιγής. Που μπορεί να εξελιχθεί σε δίωρο, αν υπάρξει η σχετική επιτυχία, ή και σε πλήρη σκασμό επί 8ωρον, αν η επιτυχία είναι απόλυτη (πολιτικώς πάντα ομιλώ). Φαντάζεσθε, οι νοήμονες εξ υμών, τα πλεονεκτήματα της ανωτέρω προτάσεως; Κατ' αρχάς απαλλάσσεται ο πρωθυπουργός της ώρας του -που δεν τη γουστάρει- και επισημοποιείται η ημετέρα κακή και ψυχρή ώρα. Η λεγομένη και Ωρα Ελλάδος.

Ούτως ειπείν ο λαός στην εξουσία, και μάλιστα εντός του πανίερου χώρου του εθνικού ημών Κοινοβουλίου, στο οποίο οσονούπω πλην της Λιάνας Κανέλλη, της Αντζελας Γκερέκου και της Ελενας Ράπτη αναμένεται να μονωδήσουν αι αρσενικαί αηδόνες Καρατζαφέρης και Αδωνις.

Πάνω στη σύγχυση, λοιπόν, και επειδή η Ντόρα εισέβαλε σαν φαλαινοθηρικό στα χωρικά ύδατα του Μπομπ, ο ΥΠΠΟ συγκροτεί εταίρα επιτροπή τού ενός λεπτού με τους διακεκριμένους μόδιστρους Γαλάτη, Γαβαλά, Ασλάνη και Κωστέτσο για να κόψουν και να ράψουν τα ονόματα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων, γνωστής τοις πάσιν ως Μακεδονίας. Επίσης, προτείνω στον Μακεδόνα πρωθυπουργό μας να μετονομάσει, αφού συστήσει βεβαίως την αρμόδια επιτροπή, τη Μίκρα σε αεροδρόμιο Γκλιγκόροφ· για να σφίξουν λίγοι οι κώλοι και να μάθουν μερικοί την πυγμή του μεσαίου χώρου. Επιπλέον, να βγάλουν όχι ενός λεπτού αλλά πολλών ωρών σκασμό. Ορίστε μας...

ΥΓ1. Λαϊκισμός στην πολιτική είναι να μιλάς γι' αυτό που πρέπει να γίνει σαν να έγινε κιόλας.

ΥΓ2. Ηταν τόσο ενθουσιασμένος ο κ. Βουλγαράκης επειδή τελείωσε η άκρως εντυπωσιακή «Μήδεια», που του 'ρθε να χτυπήσει μια γκρανκάσα. Οπως τότε με το τύμπανο της ΔΑΠ στο αμφιθέατρο.

ΥΓ3. «Η πραγματική ομορφιά τελειώνει εκεί που αρχίζει μια έκφραση διανοουμένου» (Οσκαρ Ουάιλντ).

ΥΓ4. «Οι κουτοί και οι άσχημοι έχουν την ωραιότερη τύχη» (πάει για όσκαρ ο Οσκαρ!).

ΥΓ5. Τους πιο κουτούς κι άσχημους συνήθως τους βρίσκεις σε επιτροπές. (Επι)ντροπής πράγματα δηλαδή.

Ο Μάνος Στεφανίδης εξελέγη πέρσι επ. καθηγητής στο ΑΠΘ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/07/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου